בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים
ע"א 7627/20
לפני:
כבוד השופט י' עמית
כבוד השופט נ' סולברג
כבוד השופט ד' מינץ
המערערים:
1. אייזלר החברה לניהול בע"מ
2. אייזלר אורטופדיה בע"מ
3. פיתרונות לעסקים בתחום הפארמה
4. אייזלר חביבה
5. ישראל מאיר אייזלר
6. אייזלר פרץ ארוין
7. יעקב אייזלר
נ ג ד
המשיבה:
תפן מדיקל בע"מ
ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי חיפה בת"א 051848-10-18 שניתן ביום 12.08.2020 על ידי כבוד השופטת ת' נאות פרי
בשם המערערים:
עו"ד ראובן דרעי, עו"ד יוסף גבאי
בשם המשיבה:
עו"ד אייל שטייניץ, עו"ד יניב צוקרוור, עו"ד כפיר אוחיון
][]פסק-דין
במסגרת התביעה עתרה המשיבה, בין היתר, למתן צו מניעה, האוסר על המערערים לעשות שימוש במידע או בסודות מסחריים או טכנולוגיים השייכים לה, והאוסר עליהם להפר הסכם זיכיון שניתן להם, שעניינו בייצור מדרסים.
אף על פי כן, בית המשפט לא פסק הוצאות לזכות המערערים, וכך נאמר בסיפא של פסק הדין:
"צר לי שהצדדים לא הצליחו להגיע להבנות לגבי שתוף פעולה זה או אחר, למרות הניסיונות הכנים לעשות כן ולמרות שאף הסכימו לנהל הליך של גישור, אשר לצערי לא צלח. למרות שההליך הצריך משאבים ניכרים מצד שני הצדדים, הן בזמן והן בכל הנוגע לעלויות, ולמרות התוצאה – לא אעשה צו להוצאות, ואני תקווה שלמרות תוצאת פסק הדין יוכלו הצדדים למצוא את הדרך לשתף פעולה בעתיד".
על אי פסיקת ההוצאות נסב העירעור שלפנינו.
תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות החדשות) מעגנות את הפסיקה בנושא ההוצאות, וקובעות כי אלה נועדו לשפות את בעל הדין שכנגד על הוצאותיו בהליך (תקנה 151(א)), וכי בקביעת שיעורן, על בית המשפט להיתחשב, בין היתר, "בשווי הסעד שנפסק וביחס שבינו לבין הסכום שנתבע, בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון, במורכבות ההליך, בהשקעת המשאבים בהכנתו ובניהולו ובסכום ההוצאות שהתבקש" (תקנה 153(ג), וראו בעבר תקנה 511 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984).
...
כך, כדוגמה בלבד, אציין כי בית המשפט מצא כי הסכם הזיכיון אינו חל על כל המערערים, אך יש לזכור כי המערערים כולם הם בני משפחה אחת העומדים מאחורי שלוש חברות שונות, ובית המשפט לא מצא לחייבם "רק בשל היותם בני משפחה או רק בשל שהם 'שותים קפה ביחד' באחת החנויות" (פסקה 108 לפסק הדין).
עוד אפנה לפסקה 111 לפסק הדין שם נכתב כי "אי ידיעתו של ישראל אודות הגורם שהכניס את המשטח לחנות ברחוב עמוס, הינה תמוהה", ולא אמשיך בציטוט שממנו הגיע בית המשפט למסקנה כי "אכן נעשה שימוש במשטח של סנסור מדיקה בחנות של אייזלר ניהול ברחוב עמוס".
יכול הייתי להצביע על נימוקים נוספים שבגינם ניתן להניח מדוע מצא בית המשפט שלא לפסוק הוצאות לזכותם של המערערים, אך מאחר שהדברים לא פורשו בפסק הדין, אמנע מכך.
סוף דבר, שהערעור נדחה.