בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת
ב"ל 11266-10-19
לפני:
כב' השופט מוסטפא קאסם
המערער:
המוסד לביטוח לאומי
ע"י ב"כ: עו"ד ארז בן דוד
המשיבה:
מאיה כהן
ע"י ב"כ: עו"ד ליז פדידה
פסק דין
לפניי ערעור של המוסד לביטוח לאומי על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 5.9.2019 (להלן: "הועדה").
המשיבה, ילידת 1997, נפגעה בתאונה ביום 1.5.2017 אשר הוכרה על ידי המערער כתאונת עבודה.
למשיבה נקבעה נכות צמיתה בשיעור 10% בגין "כאב בברך" לפי סעיף 35(1)ב'.
עוד נפסק בהקשר זה, כי קביעת שיעור הנכות וסעיפי הליקוי הרלוואנטיים הנן קביעות רפואיות מובהקות, הנמצאות בתחום סמכותה הבלעדי של הועדה, וכי בית הדין אינו מיתערב בהן (עב"ל (ארצי) 217/06 בן צבי – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 22.6.06), כשאחת החובות המוטלות על הועדה לעררים, שהנה גוף מעין-שפוטי, היא חובת ההנמקה שמטרתה לאפשר ביקורת שיפוטית של בית הדין על החלטותיה (דב"ע שם/01-1318 עטיה - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע טו(1) 60).
...
החלטת הוועדה היא בבחינת מסקנה לא מנומקת.
החלטת הוועדה מושא הערעור -
מדברי המשיבה בפני הוועדה: "מתלוננת על מוגבלות בברך שמאל. מגבילה בעבודה, עמידה מעל 5 דקות, סחיבה של מוצרים קלים. כל יום סובלת מכבים והגבלה. קושי בעלייה במדרגות מתקשה אפילו ב 2-3 מדרגות".
מדברי ב"כ המשיבה בפני הוועדה: "חוזרת על נימוקי הערר, מצרפת הערכת נכות של ד"ר מאזן פלאח".
בדיקת MRI מיום 31.10.2017: "סימנים של תת פריקה של הפיקה. דחיסה סובקורטיקלית קלה מלווה בבצקת אינט מדולרית באספקט האינפרו פוסטריורי של הקונדיל פמורי לטרלי. קרע חלקי כנראה של רטינקולום. פרגמנטים גרמים מנותקים בצד המדיאלי של הפיקה. נזק אוסטיקונדרלי".
ממצאים בבדיקה: "הליכה ללא צליעה, בעזרת תומך וטייפינג של הפיקה. סימן מגירה חיובי +1. הפיקה פוזלת מדיאלית קיימת גמישות יתרשל הרצועות. מעט נפוח. רגישות בצד המדיאלי של הפיקה באזור הרטינקולום המדיאלי. יישור מלא. כיפוף 140 מעלות מלווה בכאב. אין סימנים מניסקאליים".
אבחנה: "כאב בברך שמאל".
מסקנות: "לנוכח בדיקה קלינית הועדה מקבלת את הערר ואת חוות דעתו של ד"ר פלאח וקובעת נכות לפי ס' 35(1) ב' לתקנות בשיעור 10%".
דיון והכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל בחלקו.
אשר לתקנה 15 ובשים להסכמת המשיבה בדיון, עניינה של המשיבה יוחזר לוועדה, באותו הרכב, על מנת שתשקול בשנית את החלטתה להגדיל את נכותה של המשיבה בשליש, בשים לב לכך כי מעמדה התעסוקתי של המערערת לפני התאונה היה "מתנדבת".
לסיכום, לא נפל פגם בהחלטת הוועדה כי למשיבה נכות רפואית בשיעור 10% לפי סעיף 35(1) ב' לתקנות ויש לדחות את הערעור בעניין זה. אשר להחלטת הוועדה בנושא הפעלת תקנה 15, על הוועדה לפעול בהתאם למפורט בסעיף 9 לפסק דין זה.
בנסיבות העניין – אין צו להוצאות.