מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור המוסד לביטוח לאומי על קביעת נכות מצב קודם

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לגורמי סיכון נפסק כי "אין די בגורמי סיכון בכדי לנכות מצב קודם. וכדי לבצע 'ניכוי מצב קודם' כטענת המוסד עליו להצביע על ממצאים מוכחים שהתקיימו במבקש עובר לתאונת העבודה העונים על אחד מסעיפי הליקוי שבתקנות" (ברע (ארצי) 52816-08-16‏ ‏ רובינשטיין מרדכי נ' המוסד לביטוח לאומי (7.3.17)).
אין בעירעור המוסד לביטוח לאומי להצביע על מסמכים או מידע שהיה עשוי להצדיק קביעת נכות בגין הפרעות נוירולוגיות או אחרות אילו נבדקה המבוטחת יום קודם לארוע המוחי המוכר.
...
לסיכום, מדובר באיחור זניח והערעור הוגש בתוך פרק זמן שעד לאחרונה לא הצדיק כל בקשה לסילוק ההליך מטעמו של המשיב.
לסיכום, אין הצדקה לדחות את הערעור מטעם המבקשת מחמת עיתוי הגשתו ונעתרת בזה בקשתה להארכת מועד.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור המוסד לביטוח לאומי על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 15.8.2022 (להלן: "הועדה"), אשר דנה בעיניינה של המשיבה לפי תקנה 36 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 (להלן: התקנות).
תקנה 36(ג) לתקנות קובעת כי דיון מחדש ייעשה "רק אם ההחמרה או הפגימה החדשה הן תוצאה מהפגיעה בעבודה שבקשר אליה נקבעה דרגת הנכות". בהתאם ללשונה המפורשת של תקנה 36, ועדה אשר דנה בבקשה לבדיקה מחדש נידרשת לידון בהחמרת המצב של המבוטח עקב התאונה, דהיינו, על הועדה לערוך דיון בסוגיית הקשר הסיבתי בין הממצאים אשר עולים בפני הועדה לבין התאונה (בר"ע (ארצי) 57653-05-13 המוסד לביטוח לאומי נ' בן ציון גרשון 11.5.14).
בטרם סיום יצוין, בהתייחס לטענות המערער כי לא ניתן ליישם את פריט הליקוי 48(2)(ז)1 פעמיים בין אותה הברך כי שאלה זו מתייתרת נוכח קביעתי הקודמת כי ההחלטה לקבוע נכות בגין פריט ליקוי זה לא נומקה כדין ומחייבת החזרת עניינה של המערערת לועדה לצורך דיון מחודש בשאלת הנכות הרפואית בברך שמאל.
...
לסיכום- הועדה מקבלת את הערר.
מכל מקום המדובר בקביעה רפואית מובהקת של הוועדה שאין להתערב בה. דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בכל המסמכים שהוגשו לתיק בית הדין מצאתי כי דין הערעור להתקבל ברובו.
סוף דבר הערעור מתקבל ברובו כך שעניינה של המשיבה יוחזר אל הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) בהרכבה מיום 15.8.22 על מנת שתדון מחדש בשאלת הנכות הרפואית בברך שמאל והקשר הסיבתי בין ההחמרה ככל וקיימת לפגיעה בעבודה, באופן מנומק ומפורט, בשים לב לממצאי בדיקות ההדמיה שבתיק המערערת ותוצאות הארתרוסקופיה וכן בשים לב לפסיקת בית המשפט העליון בעניין הנדרוגר.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור המוסד לביטוח לאומי על החלטת הועדה הרפואית לעררים בעיניינה של המשיבה, מיום 25.4.22 שקבעה כי ישנה החמרה במצבה של המשיבה וכי למשיבה נכות בשיעור 10% בגין הגבלה קלה בעמוד שדרה מתני וכן נכות בשיעור 10% בגין הגבלה קלה בעמוד שדרה צוארי (להלן – החלטת הועדה).
ועדה רפואית מדרג ראשון קבעה למשיבה נכות בשיעור 10% בנכוי מצב קודם ובסך הכל נכות בשיעור 5% בגין נכות בצואר לפי סעיף ליקוי 37(5)(א) לתקנות.
...
עוד הפנה המערער לסיכום ביקור ראומטולוג מיום 27.3.2019.
מנגד טענה המשיבה כי דין הערעור להידחות שכן והגם כי טענת המערער בערעורו היא העדר הנמקה, הלכה למעשה הוא מבקש לטעון כנגד קביעתה הרפואית של הוועדה כי חלה החמרה במצב צווארה של המשיבה.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור המוסד לביטוח לאומי על החלטת הועדה לעררים (נפגעי עבודה) מיום 01.09.22 (להלן – הועדה).
ביום 20.3.22 הגיש המערער ערר על החלטת הועדה, וטען במסגרתו כי: "טעתה הועדה הרפואית בהחלטתה לקבוע את אחוזי הנכות שנקבעו. לדעת המוסד 1. הועדה לא דנה כלל במצב קודם נפשי שהופיע לאחר צפייה בילדה טובעת ותוארה בפרוטרוט בפני הפסיכיאטר המטפל בחודש 11/19. בפנייה זו לא תוארו כלל תלונות הקשורות לארוע התאונתי שלא הצריך אישפוז. 2. קיימת חפיפה בין הנכות הראומטולוגית לנפשית כפי שצוין גם ע"י וועדת דרג ראשון". להשלמת התמונה יפורט האמור בתעוד אליו הפנה המערער בערר.
כפי שמבהיר המערער בסיכומיו, וכפי שהבהיר כבר בהליכים משפטיים קודמים, מדובר ב"מסלול נפרד" שכעת נטען שהיה על הועדה לצעוד בו (עב"ל (ארצי) 54167-08-15 בנימין לוי - המוסד לביטוח לאומי, סעיף 14 (10.02.2019)).
...
בחלק האופרטיבי של פסק הדין המחזיר נקבע כי עניינה של המשיבה יוחזר לוועדה באותו הרכב על מנת שתתייחס לנושאים הבאים: "א. הוועדה תשקול האם לאור חפיפה לכאורה בחלק מתלונות בגין המצב הנפשי ובגין פיברומיאלגיה יש מקום לשינוי מסקנה לגבי גובה הנכות בגין פיברומיאלגיה.
בסיכומי התשובה חידדה המשיבה את טענותיה וטענה כי המערער "מזגזג" בין טענות לגבי ניכוי מצב קודם – שאותן טען במסגרת הערר שהגיש ביום 20.3.22, לבין טענות בדבר קשר סיבתי חלקי, כאשר נושא הקשר הסיבתי חלוט כיום, לאחר ששלוש וועדות הכירו בו. דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכלל החומר שבתיק ושקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי דין הערעור להידחות.
סוף דבר, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע ב"ל 5006-04-22 27 דצמבר 2023 לפני: כב' השופט עדו בן-צור המערער: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד איהאב סעדי המשיב: שמחה שקולניק ע"י ב"כ: עו"ד לבנה עובדיה פסק דין
תמצית טענות הצדדים ערעור המוסד נסוב הן בעיניין שיעור הנכות שנקבעה למשיב והן בעיניין החלטת הועדה שלא לנכות מצב קודם בגין עישון.
אשר לנכוי מצב קודם טוען המשיב כי החלטת הועדה מבוססת על התשתית העובדתית המוסכמת שנקבעה בהליך ההכרה, שקבלה תוקף של החלטה שיפוטית, ולפיה המשיב עישן בין 5-7 סיגריות ביום, ולכן יש לדחות את טענות המוסד גם בעיניין זה. דיון והכרעה בהתאם לסעיף 213 לחוק הביטוח לאומי (נוסח משולב), תשנ"ה-1995, החלטת הועדה הרפואית לעררים ניתנת לערעור בפני בית-הדין האיזורי לעבודה בשאלה משפטית בלבד.
...
יחד עם זאת, בנסיבות ענייננו, אני סבור כי יש לדחות את טענות המוסד לעניין קביעת דרגת הנכות משני טעמים עיקריים: כמפורט לעיל, בפני הוועדה הוצגו בדיקות ספירומטריה רבות בין השנים 2002-2019, כאשר שתי האחרונות שבהן מחודש פברואר 2019 (יוער, כי המשיב טען לקיומה של בדיקה נוספת מיום 5.7.2019, אך אין היא מצוינת בנספח לפרוטוקול).
שנית, על אף שכאמור המוסד רשאי להגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים גם בעניין דרגת הנכות, אני סבור כי בנסיבות הספציפיות של ענייננו המוסד מנוע מלטעון בשלב זה לפגם בהיעדר קיומן של שתי בדיקות במהלך השנתיים האחרונות.
על יסוד האמור, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו