סעיף 6 :
"מעסיק שנמסרה לו הודעה על כוונת חיוב לפי הוראת סעיף 5 רשאי לטעון את טענותיו, בכתב, לפני הממונה, לעניין הכוונה להטיל עיצום כספי ולעניין סכומו, בתוך 30 ימים ממועד מסירת ההודעה".
סעיף 7:
"(א) טען מעסיק את טענותיו לפני הממונה לפי הוראות סעיף 6, יחליט הממונה, לאחר ששקל את הטענות שנטענו, אם להטיל על המעסיק עיצום כספי, ורשאי הוא להפחית את סכום העיצום הכספי לפי הוראות סעיף 8.
הפסיקה:
בפס"ד של כב' השופט דורי ספיבק (איזורי ת"א) מיום 1.7.15 (על"ח (ת"א) 11618-11-14-תקין מכשירים פינאנסיים בע"מ – ועדת הערר לעיצומים כספיים – משרד הכלכלה (01.07.2015) סיכם את אופי ההליך כדלקמן:
"הליך השתת עיצומים כספיים לפי חוק זה הנו חלק ממארג של עשרות תקוני חקיקה מן השנים האחרונות, היוצרים ביחד מגמה חקיקתית של יצירת "מנגנון אכיפה משלים – ובמובנים רבים גם מנגנון של תחליף – לאכיפה הפלילית" (בג"ץ 3803/11 איגוד הנאמנים בשוק ההון בישראל נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (5.2.12,כב' המשנה לנשיאה אליעזר ריבלין).
כך גם כתב כב' השופט ארנון דראל בעת"מ (י-ם) 10714-04-14רכבת ישראל בע"מ נ' הר להגנת הסביבה [פורסם בנבו] (9.7.2014):
"משהגענו למסקנה זו בדבר אופיו ההליך שהנו אזרחי-עונשי, נותרת השאלה האם עובדה זו מחייבת העדפת הפרשנות לטובת המפר, בדומה לאופן בו יש לנהוג במישור הפלילי. עמדתי היא כי יש לפרש את ההוראות המסמיכות את הרשות להטלת עיצום כספי גם בהתאם לתכליתן. אין ספק, כי על פרשנות הוראת החוק הקובעת את הטלת העיצום לאזן במסגרתה גם את הפגיעה הקיימת באזרח, ואולם לא מדובר באותה דרך פרשנות דווקנית לטובת הנאשם, שמאפיינת את במשפט הפלילי. במתן הסמכויות האמורות לרשות ביקש המחוקק לשמר את היתרונות הקיימים להליך המנהלי על פני ההליך הפלילי, ויש לתת משקל גם לכוונה זו בקביעת הדרך בה תפורשנה הוראות החוק הרלוואנטיות" (פס' 39 לפסק הדין).
בעיניין עיצום מס 72:
בינואר 2018 קיבלה המערערת הודעת ממונה בדבר כוונתו להטיל עיצום כספי בשל "אי החזקת פנקס הדרכה באתר העבודה".
לאחר חודש השיגה המערערת על החלטת הממונה וביקשה לעיין שוב בהחלטת הממונה ולהסיר את העיצום, לחילופין להמירו להתראה מנהלית.
...
כך גם כתב כב' השופט ארנון דראל בעת"מ (י-ם) 10714-04-14רכבת ישראל בע"מ נ' הר להגנת הסביבה [פורסם בנבו] (9.7.2014):
"משהגענו למסקנה זו בדבר אופיו ההליך שהינו אזרחי-עונשי, נותרת השאלה האם עובדה זו מחייבת העדפת הפרשנות לטובת המפר, בדומה לאופן בו יש לנהוג במישור הפלילי. עמדתי היא כי יש לפרש את ההוראות המסמיכות את הרשות להטלת עיצום כספי גם בהתאם לתכליתן. אין ספק, כי על פרשנות הוראת החוק הקובעת את הטלת העיצום לאזן במסגרתה גם את הפגיעה הקיימת באזרח, ואולם לא מדובר באותה דרך פרשנות דווקנית לטובת הנאשם, שמאפיינת את במשפט הפלילי. במתן הסמכויות האמורות לרשות ביקש המחוקק לשמר את היתרונות הקיימים להליך המינהלי על פני ההליך הפלילי, ויש לתת משקל גם לכוונה זו בקביעת הדרך בה תפורשנה הוראות החוק הרלוונטיות" (פס' 39 לפסק הדין).
סוף דבר:
מכל האמור לא ניתן לקבוע כי נפל פגם בהחלטת המשיבה באופן המצדיק את התערבות בית הדין, לא בעניין עיצום 72, לא בעניין עיצום 73 ואף לא בעניין עיצום 201.
לאור כל האמור - הערעור נדחה.