מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט לתעבורה

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט מ' כדורי) מיום 22.9.2019 בעפ"ת 71265-07-19, בגדריו היתקבל ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום לתעבורה (כב' השופט נ' מהנא) בפ"ל 9362-01-19.
...
לפיכך, קבע בית המשפט כי היה מקום להפעיל את עונש המאסר המותנה מהתיק הקודם, אולם מכיוון שהמבקש היה מצוי במעצר עד תום ההליכים למשך 6 חודשים ושוחרר לאחר שניתן גזר הדין, לא מצא בית המשפט להורות על החזרת המבקש אל מאחורי סורג ובריח.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

עפ"ת 35330-03-20 מדינת ישראל נ' עבדי- ערעור של המדינה על גזר הדין של בית המשפט לתעבורה שהשית 9 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות ו- 5 שנות פסילה על נאשם שנהג ברשלנות גבוהה תוך שנהג במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך סטה מנתיב נסיעתו ועקף קו לבן רצוף ופגע בנהגת הרה כשפגע בה בחבלות של ממש וגרם לה לנכות של 100% וכן להולדת התינוקת שאף נפגעה כתוצאה מאותה הפגיעה.
...
אדגיש, כי לא ניתן להתעלם מהעובדה שהנפגע לא התייצב בבית המשפט, לא הציג את מצבו הרפואי ואת עמדתו, לא שיתף פעולה לעניין זה עם המאשימה ובהתחשב בכך שלא הוצגו בפניי כל נתונים עדכניים אודותיו, סבורני שבנסיבות שנוצרו במקרה זה, רף העונש התחתון יהא נמוך מן הרף לו עתרה ב"כ המאשימה במסגרת טיעוניה.
מצרה על תוצאות התאונה הקשות, מביעה אמפטיה, אולם אומר שאינני מבינה מדוע היה צורך בהתארכות ההליך זמן כה רב, אפילו כאשר נאשם מחליט שרוצה לנצל זכותו על פי החוק ולנהל הוכחות ואומר שלולא טענה בפניי על חוסר הבנה בהליך זה והאמנתי לה, ייתכן שהייתי שוקלת הטלת פיצוי כספי משמעותי על כך שהובאו כלל הרופאים לעדותם, כאשר היה צורך באחד בלבד ובזה נמצאנו מבטלים את זמנם היקר בהצלת חיים.
על כן, אני קובעת את העונשים הבאים: פסילה בפועל של 6 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפסיקה מהשנים האחרונות נמצא מקרים, כמו למשל, ברע"פ 5697/21 ג'מאל ג'ארחי נ' מדינת ישראל (25.08.2021) שם נדחתה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה אשר קיבל ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום לתעבורה בעכו, אשר גזר 9 חודשי עבודות שירות (והפעיל מאסר על תנאי בן 6 חודשים בחופף) על נאשם שהורשע בנהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף ובזמן פסילה (היה פסול בשני הליכים קודמים).
...
 מכלל הדברים האמורים, לאחר שנתתי דעתי לפגיעה הגבוהה של הנאשם בערכים המוגנים, לענישה הנוהגת בכלל וזו אליה הפנו ב"כ הצדדים, סבורני כי מתחם העונש ההולם לכלל האירועים והעבירות אותן ביצע הנאשם בנסיבות ביצוען, צריך וינוע בין 36 ל - 66 חודשי מאסר בפועל.
הנאשם העומד לפני היום הוא עבריין מורשע, רצידיוויסט בעבירות רכוש, הוא אלים ומסוכן.
סוף דבר – לאחר שקלול מכלול השיקולים והנתונים הנדרשים לעונשו של הנאשם בגדרי המתחם אותו קבעתי, אני גוזרת עליו את העונשים הבאים: 48 חודשי מאסר בפועל החל מיום מעצרו על פי רישומי שב"ס. הפעלת מאסרים על תנאי מת"פ 46857-08-20 כך שהמאסר בן 6 חודשים ומאסר בן 3 חודשים ירוצו בחופף למאסר בן 10 חודשים אותו ירצה הנאשם במצטבר לעונש שהושת עליו בסעיף א' לעיל.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת (השופטת א' לינדנשטראוס) ב-עפ"ת 38602-03-23 מיום 19.9.2023, שבמסגרתו היתקבל ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום לתעבורה בנצרת (השופט ר' עומרי) ב-פ"ל 7296-02-21 מיום 1.2.2023.
...
דין הבקשה להידחות.
בענייננו, המבקש חפץ להיסמך על שיקולי שיקום ועל המלצת שירות המבחן, שלגישתו מובילים למסקנה כי העונש שהוטל עליו מחמיר עמו יתר על המידה.
סיכומו של דבר, הבקשה נדחית; ממילא מתייתרת הבקשה לעיכוב ביצוע עונש המאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור המדינה על גזר דינו של בית משפט השלום לתעבורה בעכו תת"ח 1654-09-20, מיום 20.7.2023, במסגרתו הושתו על המשיב, שהורשע בדין לאחר שמיעת ראיות, עונשים של קנס בסך 8000 ₪ וחתימה על התחייבות כספית למשך שלוש שנים, על סך 30,000 ש"ח. העירעור מופנה הן כנגד המיתחם שנקבע והן כנגד העונש שנגזר על המשיב בתוך המיתחם.
...
בבואי לקבוע מהו מתחם העונש ההולם הראוי בכגון דא, יש להציב תחילה נורמה כללית בכל הנוגע לבעלי תחנות מוניות שמורשעים בדין בגין נסיעות שבפועל בוצעו על ידי נהגים מטעמם, בידיעתם ובעידודם.
אשר ליתר טענות המערערת לעניין קביעת ממצאים בגזר הדין בניגוד לעובדות כתב האישום, כאלה שלא הוכחו מלפני בית המשפט קמא, ובשים לב למכלול הדברים ולתוצאה הסופית אליה הגעתי, לא מצאתי להרחיב בעניין זה. בכגון דא, יש רק להפנות לסעיף 40י(א) לחוק העונשין אשר קובע, כי "בית המשפט יקבע כי התקיימו נסיבות הקשורות בביצוע העבירה, על בסיס ראיות שהובאו בשלב בירור האשמה". בהמשך נקבע (בס"ק (ב)(1) לאותו סעיף), כי "בשלב הטיעונים לעונש, הנאשם רשאי להביא ראיות מטעמו, ובלבד שאינן סותרות את הנטען על ידו בשלב בירור האשמה, והצדדים רשאים להביא ראיות שנקבע בחיקוק כי יובאו בשלב זה". הדברים מדברים בעד עצמם ואין צורך להכביר מילים בסוגיה זו. סוף דבר השורה התחתונה היא, שדין הערעור להתקבל, תחילה בכל הנוגע למתחם העונש ההולם וכפי שפורט ברישא של סעיף 16 לעיל.
אשר לעונש, הערעור מתקבל בנוגע להתחייבות הכספית, באופן שסכום ההתחייבות הכספית יעמוד על 60,000 ₪ להימנע מביצוע כל עבירה של אי הפעלת מונה למשך 3 שנים מיום גזר הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו