בית דין איזורי לעבודה בבאר שבע
סע"ש 58973-05-16
26 ספטמבר 2019
לפני: כב' סגן הנשיא השופט צבי פרנקל
נציגת ציבור (עובדים) גב' מרים יעיש
נציג ציבור (מעסיקים) מר מרדכי בסר
התובעת:
חנה קדמי
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
ע"י ב"כ: עו"ד רועי שביט
פסק דין
בתחילה, השימוע נקבע ביום חופשה מאושר של התובעת, אולם במסגרת הליך שניפתח על ידה בבית הדין (58688-07-15), במסגרתו התבקש בית הדין בין היתר, להורות על ביטול השימוע, נדחה השימוע ליום 17.8.15.
כך לטענת התובע, הפר מנהל הסניף את חוק היסוד כבוד האדם וחירותו, עת פגע בכבודה ובפרטיותה לעיני כל העובדים ומנע ממנה מלהתבטא, הפרת הוראות התקשיר עת לא העניק הערכות עובד אובייקטיביות, הפר חובת תום הלב לפי חוק שירות המדינה (משמעת), הפר כללים אתיים; התובעת הגישה שתי תלונות כנגד מנהל הסניף, האחת מיום 28.5.15 והשנייה מיום 18.6.15; התלונות הוגשו אל 'רשות מוסמכת' כהגדרתה בחוק הגנה על עובדים; לטענת התובעת יש להעביר את נטל הוכחה אל הנתבע להראות שלא פעל בנגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנה על עובדים, עת הוכיחה כי פוטרה וכי לא היה במעשיה או בהתנהגותה סיבה לפגוע בה או לפטר אותה.
פיצוי בגין פיטורים שלא כדין- פיצוי בגובה 24 חודשי היסתגלות ובסך של 360,000 ₪ וזאת בגין פיטורים משיקולים זרים שנועדו להפסיק את ההליך המשפטי אותו פתחה התובעת כנגד הנתבע, בחוסר תום לב קצוני תוך הפרה של חוזה העבודה שהתקיים בין הצדדים משך 25 שנים, בגין ארוע שחקר הממונה על המשמעת בנתבע, באופן מגמתי שנועד להכשיר את ההיתנהגות של מנהל הסניף.
התובעת פתחה בהליכים נוספים כנגד גורמים שונים בנתבע, בין היתר כנגד מנהלת האגף לייעוץ לקשיש, הגב' ורה שלום וכנגד מנהל הסניף, לרבות הגשת בקשה למעצר עד תום ההליכים במסגרת קובלנה פלילית שהגישה , וזאת בשל אי קבלתה את חוות הדעת שנכתבה לגביה בהיותם ממונים שלה; כאשר רעיון של התובעת לא היתקבל, היא הפכה אובססיבית לגבי אותו עניין ולא בחלה בשום אמצעי על מנת להביע את חוסר שביעות רצונה מכך.
לאחר שערערה התובעת על ההחלטה בדבר פיטוריה הוחלט על ידי סמנכ"ל משאבי אנוש מר יוני לאופר לתת לה היזדמנות נוספת, במסגרת עבודה בסניף אחר, אולם התובעת סירבה ולאור זאת החליט מר לאופר לפטרה (סעיף 13 בתצהיר מר חושן).
אף בעדותה, נישאלה התובעת האם היא טוענה כי מינויה של הגב' מיכל מויאל, שזכתה בזמנו במיכרז, היה "תפירת מיכרז", הסכימה התובעת כי טענה זו הועלתה על ידה בעבר , אולם היא התייתרה בשל בקשתה למחוק הבקשה והתביעה, עם זאת הוסיפה כי לדעתה היה מדובר במיכרז מוטה וכי בכתב התביעה פירטה את כל הסיבות לכך- אלא שבכך לא די. התובעת לא הוכיחה כאמור כי המיכרז נערך תוך הפרת כללי מנהל תקין (עמ' 15, שורות 22-32, עמ' 16, שורות 1-5).
...
כמו כן ומשהגענו למסקנה כי פיטורי התובעת נעשו כדין ולא נפל כל פגם אף באופן הפיטורים, דין תביעת התובעת לתשלום פיצויים בגין עצם הפיטורים- אף היא להידחות.
סוף דבר
על כן, דין תביעת התובעת להידחות על כל רכיביה.
לאור התוצאה אליה הגענו, לפנים משורת הדין ולמרות התנהלות התובעת בהליך זה, ומשמדובר בגמלאית החלטנו כי התובעת תישא בהוצאות הנתבע ובשכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪ בלבד שעליה לשלם לנתבע בתוך 30 יום.