בהחלטתה, ביטלה רשמת ההוצל"פ את מתוה רכישת הנכס באמצעות המבקש וקיבלה את עמדת כונס הכנסים לפיה יש להתקדם בהליכי מימוש הנכס "בדרך המלך".
ביום 16.7.2021 ניתנה החלטת הרשמת בתיק ההוצל"פ, לפיה יש לקדם את הליכי מימוש הנכס, אף לפי החלטתה מיום 18.4.2021 הנ"ל, וכי מתקבלת בקשת כונס הנכסים לקבוע מועד לפינוי הנכס, מבלי שיהא צורך להעמיד למבקש סידור חלוף.
בתגובתה של עו"ד חן מאותו יום, נטען כי "אחת מעילות העירעור הנה העובדה שפג מינויה של עו"ד חן ככונסת נכסים, החלטה שניתנה בחוסר סמכות, שכן הרשמת לא מינתה את הח"מ ולכן היא לא יכלה לבטל את מינויה".
בהחלטתו השנייה מאותו יום (24.4.2022), קבע בית המשפט קמא כי טענת כונסת הנכסים בדבר העדר סמכות רשמת ההוצאה לפועל לתת החלטה המורה על ביטול מינויה אינה רלוואנטית, שכן מינויה פקע מאליו בהתאם להחלטות בית המשפט ובחלוף 90 ימים ממינויה של עו"ד חן.
בהחלטתה השלישית מאוחר יותר באותו יום, דחתה השופטת קמא את הדיון למועד שהוסכם על הצדדים – 10.5.2022, תוך שציינה כי בית המשפט עדיין עומד על האמור בשתי ההחלטות הנוספות שניתנו באותו יום (אשר תמציתן הובאה לעיל).
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה, בתשובת המשיב ובתיק קמא שוכנעתי ליתן רשות ערעור, לדון בבקשה כבערעור ולקבל הערעור למעט בסוגיית ההוצאות, באופן שיפורט להלן, מכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(2) + (5) לתקנות.
בנסיבות אלה סבורני כי בית המשפט גילה דעתו לכך שישנה חשיבות לשמיעת הצדדים בדיון לפניו.
לאור כל זאת אני מורה על ביטול ההחלטה קמא, למעט החיוב בהוצאות שיישאר על כנו.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני מורה על קבלת הערעור כמפורט לעיל בסעיף 38.