שלישית, בהתאם להגדרה הקבועה בסעיף 345ב(א) לחוק ל"פנסיה מוקדמת" הנמצאת תחת הוראות החוק בנושא "הכנסה לענין דמי ביטוח": "קצבה המשתלמת מכוח חיקוק או הסכם עבודה לעובד או למי שהיה עובד, בטרם הגיעו לגיל הפרישה, לאחר שפרש מעבודתו פרישה מוחלטת או חלקית, לרבות קצבה המשתלמת כאמור בשל נכות או אבדן כושר עבודה, מלא או חלקי"; יש לראות בתשלום שקבלה המשיבה מחברת הראל כמקור הכנסה.
אשר על כן, דין העירעור להיתקבל ויש לאשר את החלטת המוסד להורות על בחינת זכאות המשיבה לגימלת נכות כללית במסלול "עקרת בית", שכן במועד הגשת תביעתה לא הייתה חלק משוק העבודה מזה שנים רבות, ולא "מבוטחת משתכרת".
עיקר טענתה המשפטית של המשיבה לדחיית העירעור (וזו גם עיקר הנמקתו של בית הדין האיזורי בפסק דינו) נעוצה בטענה לפיה יש לראות בתגמולי אובדן כושר עבודה, שהם בגדר הכנסה החייבת בתשלום דמי ביטוח מכוח סעיף 345ב לחוק הביטוח הלאומי, וכן יש לראות בהכנסה זו כמקור הכנסה פרותי, לפי סעיף 3(א) לפקודת מס הכנסה - כהכנסה מעבודה לכל דבר ועניין.
...
כפי שאפרט להלן, אסביר מדוע אין בתיק דנא "נסיבות מיוחדות" כאמור; ומדוע יש לקבל את הערעור ולהורות על בחינת זכאות המשיבה לגמלת נכות כללית על פי מסלול "עקרת בית" ולא "מבוטחת משתכרת".
אם לסכם על רצף כרונולוגי את קביעותיו העובדתיות של בית הדין האזורי כפי שפורטו ברקע העובדתי של פסק דין זה, יחד עם המסמכים שהוגשו לבית דין זה במסגרת ההליך דנא, נראה כי הליקוי הרפואי של המשיבה החל בשנת 2006, כאשר הצמצום המשמעותי בהכנסתה של המשיבה החל בחודש 7/2007.
אשר על כן, דין הערעור להתקבל ויש לאשר את החלטת המוסד להורות על בחינת זכאות המשיבה לגמלת נכות כללית במסלול "עקרת בית", שכן במועד הגשת תביעתה לא הייתה חלק משוק העבודה מזה שנים רבות, ולא "מבוטחת משתכרת".
עיקר טענתה המשפטית של המשיבה לדחיית הערעור (וזו גם עיקר הנמקתו של בית הדין האזורי בפסק דינו) נעוצה בטענה לפיה יש לראות בתגמולי אובדן כושר עבודה, שהם בגדר הכנסה החייבת בתשלום דמי ביטוח מכוח סעיף 345ב לחוק הביטוח הלאומי, וכן יש לראות בהכנסה זו כמקור הכנסה פירותי, לפי סעיף 3(א) לפקודת מס הכנסה - כהכנסה מעבודה לכל דבר ועניין.
סוף דבר – הערעור מתקבל.