מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עריכת מסמכים משפטיים בעלי אופי משפטי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

מנגד, קבע בית המשפט כי הגשת טפסים בשם הלקוחות למל"ל, מס הכנסה וגופים אחרים אינה מהוה "עריכת מיסמך בעל אופי משפטי", וזאת, חרף הגדרתם של חלק מהמסמכים תחת הכותרת "תביעה", ובשל העובדה כי מדובר במילוי טכני של פרטים עובדתיים.
...
תוצאה התביעה מתקבלת באופן חלקי.
כן ישלם הנתבע לתובעת אגרת משפט מינימלית בסך של 654 ₪, כמפורט לעיל.
הנתבע ישלם לתובעת את כלל הסכומים האמורים לעיל בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישאו הסכומים ריבית והפרשי הצמדה כדין.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפי סעיף 20 עיקר העבודה המשפטית היא - ייצוג בבתי-משפט, ייצוג משפטי בפני מוסדות שונים, עריכת מסמכים בעלי אופי משפטי ומתן ייעוץ משפטי.
...
סלע המחלוקת נעוץ במילה "וכדומה", ובפרשנות שיש ליתן לה. לאחר שבחנו את כלל טיעוני הצדדים נראה, לכאורה, כי התפקידים המפורטים בנסמן הם בבחינת רשימה סגורה (המונה תפקידים משפטיים מובהקים).
יחד עם זאת, לא מצאנו לנכון להכריע בשאלה זו מאחר ששוכנענו, כאמור, כי תפקידו של התובע בתקופות העבודה הקודמות לא היה משפטי במהותו – ודי בכך כדי לדחות התביעה.
סיכום לאור כל האמור לעיל, משלא שוכנענו כי התובע ביצע עבודה משפטית מהותית כפקיד סעד (ואף לא בהיקף המצדיק הכרה בניסיונו), הרי שדין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

סעיף 12 לחוק המתווכים קובע, בין היתר, כי חל איסור על מתווך לערוך ו/או לסייע לערוך מסמכים בעלי אופי משפטי, הנוגעים לעסקה במקרקעין, וכי מתווך המפר הוראות הסעיף אינו זכאי לקבל דמי תיווך: "12. מתווך במקרקעין לא יערוך ולא יסייע לערוך מסמכים בעלי אופי משפטי הנוגעים לעסקה במקרקעין ולא ייצג לקוח במשא-ומתן משפטי לקראת עריכת מיסמך כזה; מתווך המפר הוראת סעיף זה לא יהיה זכאי לדמי תיווך. הוראה זו אינה באה לפגוע בחוק לישכת עורכי הדין, תשכ"א–1961". בע"א (י-ם) 17100-05-11 דליה כרמל נ' רפאל אסייג [פורסם במאגרים] (ניתן ביום 26.9.11), נקבע, בין היתר, כי: "סעיף 12 לחוק המתווכים אוסר על מתווך לסייע בעריכת מסמכים בעלי אופי משפטי הנוגעים לעסקה במקרקעין. איסור זה אינו מתייחס לפועלו של המתווך בעת שהוא בא במגע עם לקוחותיו דוקא, אלא הוא מכוון את פעולותיו של המתווך בעת מילוי תפקידו". עוד נקבע שם כי: "הפרת החובה שבסעיף 12 לחוק המתווכים עולה כדי הפרה של חובת הזהירות של המתווך כלפי הצדדים לעיסקת מקרקעין, שנכרתה בעקבות מעורבותו של אותו מתווך. סעיף 12 משתרע על פועלו של מתווך המקרקעין בכל הנוגע לעיסקאות מקרקעין שבהן הוא מעורב וכאמור, חולש על יחסיו עם כל הצדדים לעסקה". על התכליות שביסוד ההוראה האמורה, עמד בית המשפט, בת"ק (י-ם) 5192/04 חזן סימה נ' אנגלו סכסון סוכנות נדל"ן ירושלים [פורסם במאגרים] (ניתן ביום 23.3.05): " ראשית, המחוקק ביקש להגן על זכויות הצדדים לעיסקה, ולמנוע סיכון כי אלה יתקשרו במסמך משפטי מחייב בלא שהיתה להם היזדמנות להתייעץ עם בעל מיקצוע, היינו, עם עורך דין. שנית, ההוראה נועדה למנוע ניגוד עניינים אפשרי בין תפקידו של המתווך, אשר בדרך הטבע מבקש להביא לכריתת עיסקה, ובין התפקיד של עורך דין, אשר מופקד בין היתר על איתור הקשיים והסיכונים האפשריים בהתקשרות, על מנת להגן על לקוחו, באופן העלול לגרום לכך שבמקרים מסויימים לא תיקשר עיסקה. שלישית, ההוראה נועדה לשמור על ייחוד מיקצוע עריכת הדין, הקבוע בחוק לישכת עורכי הדין, התשכ"א – 1961, ולהבטיח כי התפקידים השמורים למי שקבלו רישיון כדין לעריכת דין, יבוצעו רק על ידי מי שהורשו לכך. בהקשר זה, מן הראוי להפנות להוראת סעיף 20(3) לחוק לישכת עורכי הדין, הקובעת כי "עריכת מסמכים בעלי אופי משפטי בשביל אדם אחר, לרבות ייצוג אדם אחר במשא ומתן משפטי לקראת עריכת מיסמך כזה" היא פעולה השמורה לעורך דין בלבד.
...
בהינתן מכלול האמור, אני קובעת כי התובע הוא שניסח וכתב את הסעיף הנוסף בנוסח זיכרון הדברים שצורף לכתב התביעה, ומשעשה כן, הרי שבהתאם לסעיף 12 לחוק המתווכים הוא אינו זכאי לקבל דמי התיווך מושא ההליך דנן, וגם מטעם זה, דין התביעה להידחות.
סוף דבר, אני מקבלת את ההתנגדות ודוחה את התביעה.
למען הסדר הטוב, אציין כי יתר טענות הצדדים, ובהן טענת התובע לפיה בשלב מסוים נאותה הנתבעת לשלם לו חלק מדמי התיווך, לא נעלמו מעיני, אלא שאין בהן כדי לשנות המסקנה האמורה לעיל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

טענה לאי חוקיות בתנאי המיכרז העותר טען לאי חוקיות בתנאי המיכרז והפנה לסעיף 104 לתנאי המיכרז הקובע כי "יתכנו מקרים שבהם חברת הניהול ו/או משרד עו"ד המלווה יקבלו על עצמם את המשך הייצוג במחלוקת במקומם של הספקים, וזאת אם לדעת הממונה יש בכך יתרון לצורך מיצוי זכויות המדינה...". לטענת העותר, עיסוק של חברת הניהול בחיווי דיעה או ייצוג או עריכת מסמכים בעלי אופי משפטי וכיו"ב, מפרה את סעיף 20 לחוק לישכת עורכי הדין בדבר ייחוד פעולות מיקצוע עריכת הדין.
...
שיהוי ראשית טענה המשיבה כי דין העתירה להידחות על הסף מחמת שיהוי.
כך, סעיף 45 למכרז קובע כי התמורה המפורטת בנספח ג' היא סופית, ובצד זה מבהיר כי "התמורה אינה כוללת הוצאות שעל-פי דין נאסר על עו"ד לממן עבור לקוחו בהתאם לכללי האתיקה המקצועית. כל הוצאה נוספת כאמור, תוחזר למשרד עו"ד, בכפוף לקבלת הזמנת רכש חתומה על ידי שני מורשי חתימה במשרד מראש". סעיף 45.1 מוסיף ומבהיר כי "כל דרישה במכרז תפורש בהתאם לדין ובהתאם לכללי האתיקה והמגבלות החלים על פי דין על עורכי דין, ובכל מקרה של סתירה בין האמור בדיני האתיקה לבין האמור במכרז – יגבר האמור בדיני האתיקה". לאור דברים אלה, דין הטענה להידחות.
סוף דבר כפי שנקבע לעיל (פסקה 20), המשרד המלווה לא ייקח חלק בבחינת ההצעות.
פרט לכך, העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 12 לאותו חוק אף אוסר על מתווך לייצג לקוח במשא-ומתן משפטי לקראת עריכת מיסמך בעל אופי משפטי הנוגע לעסקה במקרקעין.
...
כאמור, הודאת בעל דין זו של הנתבע 1 לא מחייבת את הנתבע 2; ועלה ממכלול הראיות כי לא נכרת חוזה בין הנתבע 2 לתובעים.
סיכום התביעה נדחית.
התובעים יחד ולחוד ישלמו לנתבע 1 שכר טרחת עורכת דין בסך של 9360 ₪; כן ישלמו התובעים יחד ולחוד שכר טרחת עורכי דין לנתבע 2 בסך של 9360 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו