אך מצאתי בהקשר זה לציין גם, כי העובדה שעסקינן בתובע שהנו בעל תפקיד, בהחלט מקימה אינטרס נוסף אותו נידרש בית המשפט לבחון בבואו לידון בבקשה להפקדת ערובה המוגשת על ידי בעל תפקיד, ובשם נושיה – ויפים לעניין זה הדברים שנקבעו ברע"א 6528/14 רפיח בית החלמה בע"מ נ' משרד הבריאות מדינת ישראל, פסקה 6 (18.1.2015) (להלן: עניין רפיח):
"עם זאת, כאשר מדובר בתביעה המוגשת על ידי חברה בפרוק, קיים אינטרס חשוב נוסף שיש להביאו במניין השיקולים. מדובר באנטרס החורג מן האנטרס הרגיל שיש לחברה פעילה בגביית חובותיה וכוונתי לאנטרס העומד ביסוד הליך הפרוק כולו והוא - אינטרס הנושים המשוועים לכך שכספים המגיעים לחברה ימצאו את דרכם אל קופת הפרוק וישמשו לפרעון ולו מקצת חובותיה של החברה כלפיהם. אינטרס זה מן הראוי, איפוא, כי יובא אף הוא בחשבון על ידי בית המשפט בבואו להחליט בבקשה להטלת ערובה להבטחת הוצאות הנתבע בתביעה שהגישה החברה שבפרוק. אכן, אין מדובר בשקול המאפיל על כל יתר השיקולים אך מדובר בשקול אשר בהחלט מן הראוי ליתן עליו את הדעת בהקשר זה".
אולם במכלול אלו, מקובלת עלי הדיעה לפיה המשקל שיש ליתן לאנטרס זה של הקבוצה במקרה של הליך המנוהל על ידי בעל תפקיד לחברה חדלת פרעון, הוא בעיקר לעניין גובה הערובה ולא לעצם הטלתה, ובמובן זה מצטרף אני באופן מלא לדבריו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופט יצחק כהן) בבש"א (חי') 8988/06 כרמל אולפינים נ' תעשיות אלקטרוכימיות, בפיסקה 13 (להלן: עניין כרמל אולפינים), אשר אומצו במלואם גם על ידי כב' השופט צבי דותן, אך לאחרונה בגדרי ת"א (מרכז) 60431-11-17 פקר ברזל בנין נ' שיכון ובינוי - סולל בונה תשתיות בע"מ, פסקה 11 (27.04.2020) (להלן: עניין פקר ברזל), כדלהלן:
"טענתה של התובעת בדבר אי חיובה בערובה מתמצית למעשה בהיותה חברה בפרוק, ובחשיבות התביעה לציבור נושיה. ואולם, כנגד זכותם זו של נושי התובעת ניצבות זכותן של הנתבעות אשר באם תידחה התביעה כנגדן לא יושבו להן ההוצאות הרבות שהוציאו. זכותם של הנושים לבדה אינה מצדיקה, איפוא, את אי חיובה של התובעת בערובה, אולם, זכותם זו תמצא את ביטויה בעת קביעת שווי הערובה, מתוך מטרה שלא למנוע לחלוטין את פנייתה של התובעת לערכאות למימוש זכותה" (בש"א (חי') 8988/06 כרמל אולפינים נ' תעשיות אלקטרוכימיות, בפיסקה 13, וכן ראה ת.א. (חי') 29882-11-12 החברה הכלכלית לחדרה נ' סגלוביץ עבודות עפר, בפיסקה 19, ת.א. 48836-05-10 מגדל חברה לביטוח נ' פביאן סלמן, בפיסקה 32, ת.א. (מרכז) 1115-11-07 כרמל אולפינים נ' תעשיות אלקטרוכימיות, בפיסקה 8)".
...
אשר לשורת ההחלטות אשר פורטו על ידי התובע בתשובתו, סבורני כי הגם שגם אלו מייצגות את הצד השני הנהוג – היינו, הנמוך, הרי שאלו הולמות יותר את סכומי הערובה אשר נהוג להטיל בהליכים כגון אלו.
סוף דבר
כפי שציינתי לעיל, מכל הטעמים המפורטים בהחלטה, מדובר בהליך מורכב ויש להניח שעלותו בעבור המבקשות תהיה גבוהה.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.