מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערבות כונס נכסים בהליכי הוצאה לפועל

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

נציג הכונס הרישמי תומך בטענה שמאזן הנוחות מצדיק את מתן הסעד הזמני, ומוסיף כי לצד החשש שהחשת הליך המכירה תוביל למכירה שאינה אופטימאלית – שכר הטירחה של כונס נכסים בהליך הוצאה לפועל עשוי להיות גבוה באופן ניכר משכרו של נאמן בהליך פשיטת רגל, לפי הדינים הרלוואנטיים החלים על בעלי תפקידים אלה.
תוקף הצוו מותנה בהפקדת התחייבות עצמית וכן בהפקדת ערבון או ערבות בנקאית בסך של 50,000 ש"ח, לפצוי בגין כל נזק שייגרם למשיב 2 כתוצאה ממתן הצוו, אם ייפסק העירעור או אם יפקע הצוו מסיבה אחרת.
...
כך או כך, שונים הם פני הדברים כאשר הבקשה נדחית בערכאה המבררת מחמת העדר סמכות עניינית, ולא לגופה.
סוף דבר, הבקשה למתן סעד זמני מתקבלת, במובן זה שלא תיערך כל דיספוזיציה בנכסים מושא המחלוקת עד להכרעה בערעור, אלא אם הצדדים יגיעו להסכמה ויגישו בקשה בעניין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הפסיקה אליה הפניתה המבקשת עסקה במצב בו הוגשה תביעה נגד כונס נכסים שמונה במסגרת הליכי פירוק חברה (ת.א (חי) 18431-08-09 אהוד שטמר נ' חיים אלקובי (13.12.09); ת.א (חי) 11864-08-10 נציגות הבית המשותף בצומת אלופים נ' שטאווי (13.4.11)), או במקרה של תביעה נגד הנאמן בהליך פשיטת רגל (ת.א (ת"א) 1926/01 רון שטרן נ' יעקב טל (24.1.02)) אך לא כנגד כונס נכסים שמונה בהליכי הוצאה לפועל.
היא באה לגשר על פערי המידע שבין בית המשפט שבפניו מוגשת התביעה נגד ערב יחיד, לבין הרשם שבפניו נוהלו הליכי הגבייה נגד החייב.
...
המשיב טוען כי מצבו הכלכלי לא אפשר לו להשקיע כספים בניהול התביעה ולכן נאלץ בסופו של דבר להגיע לפשרה עם חברת הביטוח בסכום נמוך משמעותית ממחיר המשאית.
די בנימוקים אלו כדי להגיע למסקנה לפיה אין לדרוש את אישורו של רשם ההוצאה לפועל כתנאי להגשת תביעה לבית המשפט.
סיכומו של דבר, הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיב 1 הוצאת הבקשה בסך 2,925 ₪.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה פר"ק 19149-11-18 אלבר הנדסה פקוח וניהול פרויקטים בע"מ ואח' נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון בפני כב' השופטת בטינה טאובר בעיניין: חוק החברות, התשנ"ט-1999 להלן: "חוק החברות" ובעניין: תקנות החברות (בקשה לפשרה או הסדר), התשס"ב-2002 להלן: "תקנות ההסדר" ובעניין: אלבר הנדסה פקוח וניהול פרויקטים בע"מ, ח.פ. 515025047 להלן: "החברה" ובעניין: ניזאר תלחמי להלן: "בעל המניות" או "הערב" ובעניין: כונס הנכסים הרישמי להלן: "הכנ"ר" החלטה
ביום 08/11/18, ולאחר שעיינתי בבקשה הדחופה שהוגשה על ידי החברה ובעל המניות, ניתנה החלטה במעמד צד אחד, אשר הורתה עד למתן החלטה אחרת על עיכוב כל ההליכים המתנהלים כנגד החברה, לרבות הליכים משפטיים, הליכי גבייה, הליכי הוצאה לפועל, מימוש נכסים, מימוש שעבודים ו/או מימוש או חילוט ערבויות בנקאיות.
...
הנני מורה, כי בתקופת ההקפאה לא יבוצע כל סעד עצמי מכל מין וסוג שהוא על ידי מי מנושי החברה, לרבות תפיסת נכסים, קיזוז, המחאת חוב, עיקול או עיכבון על תקבולים מלקוחות החברה, אלא באישור בית המשפט.
עוד ובנוסף, לאור הסכמת החברה לעמדת הכנ"ר, הנני נעתרת לבקשת בנק לאומי ולבקשת בנק הפועלים למימוש הפיקדונות בהם מחזיק הבנק.
לבקשת העובדים, בהסכמת החברה, ולאור גם עמדת הכנ"ר, יודיעו הנאמנים תוך 7 ימים אם השכר שמבוקש לשלם עבור העובדים, אין בו חריגות או סטיות בלתי סבירות, ובהנחה שיהיו די כספים שיאפשרו הפעלה ותשלום משכורות, ואם ניתן להיעתר לבקשת העובדים לתשלום שכר העובדים החל מחודש אוקטובר.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בתביעתו טען קינן לקיומן של עילות קפוח ביחס לנושאים הבאים: נטילת הלוואות ואי-סדרים כספיים; דילול מניותיו של קינן בחברה; השכרת הנכס לשוכרת במחיר נמוך ממחיר השוק; ביטול זכות החתימה של קינן; וערבות קינן לחשבון הבנק של החברה.
בעקבות מינוי כונס הנכסים בהליך בהוצאה לפועל, היתקיים ביום 26.10.2020 דיון בבית המשפט קמא בו ציינו הצדדים לפרוטוקול את הדברים הבאים: "אנחנו נעשה ניסיון משותף לאתר קונה לנכס במחיר גבוה יותר מהערכת השמאי של הבנק. במקביל אנו מודעים לכך שהליכי הכנוס לא עוכבו ושהבנק מקדם את מכירת הנכס במסגרת הליך הכנוס. אנו מבקשים שבית המשפט ייתן משקל לדברים האלה במסגרת פסק הדין." ביום 26.10.2020 ניתן פסק הדין בתביעה.
...
ממילא, קבע בית המשפט קמא, כי יש להיעתר לתובענה ולהורות על היפרדות בין הצדדים בשל אובדן האמון ביניהם, וזאת גם אלמלא היה מוכח קיפוח.
נוכח כל האמור לעיל, ובשים לב להליך כינוס הנכסים המבוצע על ידי הבנק, קבע בית המשפט כי אין מקום להורות על מכירת הנכס באמצעות הצדדים, וכי יש להורות על חלוקת התמורה, לאחר שיפרעו חובות החברה לבנק ולנושים באמצעות התחשבנות בין הצדדים.
דין בקשת עיכוב הביצוע להידחות, ללא צורך בקבלת התייחסות המשיבים.
סוף דבר – דין הבקשה לעיכוב ביצוע להידחות.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכוח אותו פס"ד הוטלו עיקולים על הדירות ובחודש יולי 2021 עתרה המבקשת בבקשה למינוי כונס נכסים במסגרת הליכי הוצאה לפועל לצורך מימוש הדירות ופרעון חובו של המשיב 2 כלפיה.
ביהמ"ש קמא קבע כי כבטוחה לשם פיצוי בשל כל נזק שייגרם למבקשת בגין הצוו שניתן, העיכוב ייכנס לתוקפו בכפוף לכך שהמשיבה תפקיד התחייבות עצמית וערבות בנקאית בסך של 100,000 ₪.
...
בנסיבות אלו סבורני כי החלטת ביהמ"ש קמא בעניין זה של התקיימות התנאי הראשון, למצער בכל הנוגע לאופן בה נומקה, חסרה.
אלא שביהמ"ש קמא מצא לנכון, טרם חתם את החלטתו (תחת הפרק "סיכומו של דבר") להוסיף ולקבוע כי מחצית מסכום התמורה שיתקבל בגין מכירת דירה זו יישמר בנאמנות עד להכרעה בתביעה שלפניו (ס' 40א' להחלטה).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מחליט לקבל את הערעור באופן חלקי כך שקביעת ביהמ"ש קמא לפיה מחצית מתמורת דירה מס' 6 תישאר בנאמנות עד להכרעת בית המשפט קמא בהליך בפניו תבוטל ( במילים אחרות: המשפט השני בפסקה 40א' להחלטה יבוטל כך שהבקשה לעיכוב הליכי המימוש ביחס לדירה מס' 6 תידחה ללא סייגים).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו