במסגרת תביעה שהגישו המבקש, מר מצרי והמשיב 3 מר אדרי, כנגד המשיבים 1 ו- 2, בבימ"ש זה (ת.א. 3015/09 בפני כב' השופטת ש. דברת) הם עתרו לסעדים למניעת קיפוחם כבעלי מניות המיעוט בחברה המשיבה 2 ולמתן צוים שימנעו מהמבקש דכאן לפגוע בזכויותיהם כבעלי מניות המיעוט.
במהלך ההיתדיינות (היה זה ביום 4.11.10 - התאריך הנקוב בפרק העובדתי שבפסק הבורר שגוי) הגיעו הצדדים להסכמה שלפיה יועבר הדיון במחלוקות שבתובענה לבוררות בפני הבורר הנכבד, עו"ד אהוד ערב.
ביחס לעילה של העדר הכרעה בעיניין שנימסר לבוררות- ראוי לבחון, מהי הזיקה בין העניינים "שנמסרו להכרעתו" של הבורר, לבין אותם עניינים שהבורר קבע שלא יידונו בפניו, בין בשל חריגה מכתבי הטענות המקוריים ובין משום שתיקונם של כתבים אלה, או הכרעה בעילות שהרחיבו החזית, יכלה להשפיע על צדדי ג' שלא נטלו חלק בהליך.
...
מדובר, אפוא, בהחלטה שיכולה להיות נכונה או שגויה, בעיני ערכאה ערעורית, אך אין מדובר בעניין שנמסר להכרעת הבורר ושהוא לא החליט בו.
אולם, חרף האמור לעיל, שלכאורה חורץ דינה של הבקשה להידחות, על שני ראשיה, ראיתי לנכון לבחון, לגבי כל אחת מהן, שאלה מסוימת, שאותה ניתן "לזקק" מתוך שפע טיעוני המבקש, ושלגביה
אפשר לומר, שככל שיש בה ממש, יכול ותיכנס לגדרי עילות הביטול המוכרות.
מסקנתי היא, לאור האמור, שאם כי, אולי, נכון היה שהבורר ירחיב מעט את תיאור הילוכו בדרך שעשה לקביעות שנעשו בפסק הבורר, גם כך, הפסק עומד בדרישת "שלד הנמקה כללי" ומכיל את
"אבני הדרך" שהוליכו לתוצאת הפסק.
המבקש מלין, למעשה, על כך, שהבורר לא נעתר לבקשה לתיקון ולהרחבה של כתבי הטענות שהתייחסו למחלוקת המקורית, ועל כך שלא הכריע בעניינים שבהם, לשיטתו, חזית ההתדינות הורחבה, לפחות כפי גרסתו הוא.
התוצאה היא, שהבקשה שלפני נדחית, על כל ראשיה, ופסק הבורר, עו"ד ערב, מאושר לפי ס' 28 של חוק הבוררות.