מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה - עונש מינימלי

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2014 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנסיבות ב כתב האישום מחמירות כי מדובר לא רק בעקיפה בדרך לא פנויה, אלא זה בה בצירוף של קו לבן, עקיפה בקוו לבן, אין חובת שלילה אך זו עבירה מאד מסוכנות.
מדובר בעבירה מסוכנת כאשר לא בכדי קבע המחוקק עונש פסילת מינימום לתקופה של 3 חודשים.
...
לאור האמור הנני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו: פסילה בפועל לתקופה של 3 חודשים עד 18 חודשים, פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי שקלים ומאסר על תנאי.
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני הצדדים, הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך1200 ₪ או 100 ימי מאסר שיישא תמורתם.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2016 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

רקע כנגד המערער הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירות של עקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה תוך חציית קו הפרדה רצוף – עבירה לפי סע' 47ד לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה"); נהיגה בקלות ראש – עבירה לפי סע' 62(2) לפקודת התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "פקודת התעבורה"); היתנהגות הגורמת נזק – עבירה לפני תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה ועבירה של עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף – עבירה לפי תקנה 47ה(5) לתקנות.
בגין גרימת תאונת דרכים עקב נהיגה רשלנית קיים עונש פסילה לתקופה מינימאלית של 3 חודשים ועונש דומה קיים בגין עבירה של עקיפה בדרך לא פנויה.
...
טענת ב"כ המערער כי העבירות שבוצעו על ידו הן עבירות קלות, וכי עברו התעבורתי אינו מכביד , נדחית.
סוף דבר – הערעור נדחה, לא מצאתי כי העונש שהוטל בגזר דינו של בימ"ש קמא הינו עונש חריג בנסיבות מקרה זה וכי הוא מצדיק התערבות ערכאת הערעור.
אני מורה כי המערער יפקיד את רישיונו לא יאוחר מיום 1.2.16 במזכירות בית המשפט השלום בעכו.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העבירות שיוחסו לנאשם בכתב האישום היו נהיגת רכב בהיות הנאשם שיכור, עבירה לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש]; נהיגה בקלות ראש, עבירה לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה [נוסח חדש]; ועקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה תוך חציית קו הפרדה רצוף, עבירה לפי תקנה 47ד לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961.
בית-המשפט לתעבורה סקר ביסודיות פסיקה מרכזית בתחום, וקבע כי מיתחם הענישה לעבירה של נהיגה בשיכרות נע בין פסילת המינימום של 24 חודשים ועד שנת מאסר או יותר, וציין שהדבר תלוי בכמות האלכוהול הנמדדת, בשאלה האם מדובר בעבירה חוזרת, בנסיבות ביצוע העבירה, בתהליכי שקום שעבר הנאשם ובעברו הפלילי והתעבורתי.
...
דיון והכרעה לאחר העיון, החלטתי לדחות את הערעור.
על כן, אין מנוס מלדחות את הערעור על גזר הדין.
הצדדים יוכלו להגיע להסכמה על מועד אחר להתייצבותו של הנאשם לריצוי המאסר, ואם יעשו כן – יהיה עליהם להגיש בקשה מתאימה לבית משפט זה. אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2019 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

מבוא לפני בקשה לביטול פסילה מנהלית של רישיון נהיגה שהושתה על המבקש ביום 19.06.19 ע"י קצין מישטרה למשך 30 ימים, בשל עבירה לכאורה של עקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה, בנגוד לתקנה 47(ד) לת"ת".
אם יושב למבקש הרישיון בעוד שבועיים והמשפט יתברר בשלב מאוחר יותר האם הוא הופך ללא מסוכן בעוד שבועיים, עת יוחזר לו הרישיון?! פסילה מנהלית אינה מקדמה על חשבון העונש.
המחוקק ייחס לעבירה זו חומרה יתרה משקבע עונש של פסילת רישיון הנהיגה לתקופת מינימום של 3 חודשים.
...
טענות ב"כ המבקש לכרסום בראיות בגין אי פירוט סוגי הרכב שעקף המבקש וצבעם, דינן להתברר במסגרת התיק העיקרי ולא במסגרת הדיון בבקשה זו. לאור כל האמור לעיל, שוכנעתי בקיומן של ראיות לכאורה להוכחת עובדות כתב האישום.
לסיכום כולי תקווה שתקופת הפסילה תהווה תקופת צינון למבקש ותרתיע אותו בחלוף ימי הפסילה וטרם הכרעה בעניינו, מלבצע עבירות תעבורה נוספות.
לאור כל האמור לעיל, וחרף מצבם הרפואי הנטען של הורי המבקש, כפי שהובא בפני, לא מצאתי מקום להתערב בשיקול דעתו של הקצין הפוסל ואני דוחה את הבקשה.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בתיק זה הורשעה הנאשמת על פי הודאתה, בעבירה של עקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה, תוך חציית קו הפרדה רצוף, בנגוד לתקנות 47(ד) ו – 47(ה)(5) לתקנות התעבורה.
העבירה על סעיף 47(ד) כלולה בתוספת הראשונה לפקודת התעבורה, ועל פי סעיף 38 לפקודה, קיים בגינה עונש מינימאלי של פסילת רשיון לתקופה של שלושה חודשים.
...
בנסיבות אלה, סבורני כי יש מקום לגזור על הנאשמת עונש שמעבר לעונש המינימלי, אשר אינו הולם את הנסיבות.
אני פוסל את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים וזאת על תנאי למשך שנתיים והתנאי הוא שהנאשמת לא תעבור עבירה בה הורשעה או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השניה לפקודת התעבורה ותורשע בה. אני דן את הנאשמת לתשלום קנס בסך 1,500 ש"ח או 7 ימי מאסר שתישא בנוסף לכל מאסר אחר שהוטל עליה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו