הבית הוא ירושתם היחידה של סבו וסבתו ע"ה של המבקש (להלן המנוחים), בעלי זכויות החכירה בבית, הרשומות על שמם בחלקים שווים.
נקבע, כי המבקש לא צלח בהוכחת כוונת המנוחים, או רצון ממשי ומוגמר שהובע על-ידיה בפומבי, להעניק לו את זכויות החכירה בבית, זאת – בין בחייהם ובין לאחר מכן, אם במתנה ואם בדרך אחרת שתמורה בצידה.
באשר לטענת המבקש לזכות קניין מדיני היושר ונאמנות קונסטרוקטיבית, נקבע כי משלא הוכחו רצון וכוונה מצד המנוחים להעניק למבקש לבדו את מלוא הזכויות בבית, נכרת הענף של טיעוניו המשפטיים, שעל יסודם עשוי היה להתגבר על העדרן של צוואה או התחייבות בכתב לעשיית עסקה במקרקעין.
...
הכרעה
לאחר עיון בבקשה ובפסקי דינם של בית משפט לענייני משפחה ובית המשפט המחוזי, אין בידי להיעתר לה. כלל ידוע, כי רשות ערעור בגלגול שלישי נשקלת אך במקרים המעוררים שאלה חוקתית, ציבורית או משפטית, החורגת מעניינם הישיר של בעלי הדין (ראו ר"ע 103/82 חניון חיפה בע"מ נ' מצת אור (הדר חיפה) בע"מ, פ"ד לו(3) 123 (1982); רע"א 6418/93 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' כונס נכסים ומנהל של החברות, פ"ד מט(2) 685, 689 (1995); אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 1125(מהדורה אחת עשרה); חמי בן-נון וטל חבקין הערעור האזרחי (מהדורה שלישית, 2012) 211 ואילך).
היו למבקש שני ימיו השיפוטיים, בית המשפט למשפחה העמיק חקור בתביעה והחליט באשר החליט, ובית המשפט המחוזי שב ובדק, ושניהם הגיעו למסקנה עובדתית ומשפטית כי הבית הוא חלק מעזבון המנוחים הנחלק בין כל היורשים.
כללם של דברים, אין בידי להיעתר לבקשת רשות הערעור.