הרקע לערעור
בליבת הרשעתו של המערער מכתב אישי ששיגר לכב' השופט א' א' לוי, בעקבות דחיית עירעורו על הרשעתו בבית הדין הארצי על ידי בית המשפט העליון בעל"ע 3954/03, מכתב אותו חתם כעורך דין, על אף שהיה מושעה באותה עת. בנוסף כלל המכתב התבטאויות שיש בהם משום זילות בית המשפט וכן נקיטה של לשון איום והפחדה.
בית הדין המחוזי ציין כי הנאשם כבר הושעה לצמיתות בהליך קודם והשעייתו אושרה על ידי בית המשפט העליון בעל"ע 4/08, אולם על פי קביעתו, אין בכך כדי להפחית מחומרת העבירות ומהשלכותיה של היתנהגותו הרצידיביסטית על העונש שראוי לגזור עליו.
...
בגדרי פסק הדין נדחה ערעורו של המערער על פסק דינו של בית הדין המחוזי של לשכת עורכי הדין במחוז תל אביב (עו"ד רחל אביד – אב"ד; עו"ד דורון שמואלי – חב"ד; עו"ד גאולה רובין – חב"ד) בתיק בד"מ 97/08 (הכרעת דין מיום 2.8.2011; גזר דין מיום 21.5.2012).
סוף דבר, הקבילה הוגשה כדין לבית הדין במחוז בו היה המערער רשום.
בניגוד לחוסר סמכות עניינית, חוסר סמכות מקומית נתפס כפגם "טכני" (ראו דברי ההסבר להצעת חוק סדר הדין הפלילי, תשכ"ג - 1963 הצעות חוק תשכ"ג 161, 197; ע"פ 1523/05 פלוני נ' מדינת ישראל (לא פורסם) פסקה 33 - להלן עניין פלוני) מסיבה זו גם כינה בית משפט מחוזי בחיפה טענה לחוסר סמכות מקומית "טענה פורמליסטית" (ע"פ (חיפה) 3468/03 מדינת ישראל נ' גב אלום מסכים (1996) בע"מ (לא פורסם)), והמלומד קדמי כתב כי "העדר 'סמכות מקומית' אינו מהווה, בסופו של דבר, 'פגם' הכרוך מטבעו בעיוות דין, אלא - 'תקלה' (י' קדמי, על סדר הדין בפלילים (חלק שני, כרך ראשון, תשס"ט) 1249). אכן, בפרט בהליכים פליליים והליכי משמעת בכללם זה, גם לטכני ולפורמלי יש חשיבות ומשקל - אך לא בכדי הטיל המחוקק הגבלה על העלאת טענת חוסר סמכות מקומית (סעיף 151 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), תשמ"ב - 1982), וברי כי עוצמת הפגם שבחוסר סמכות מקומית אינה זהה לזו שבחוסר סמכות עניינית. גם לשכל הישר מקום בפרשנות".
כאמור, אילו רצה המערער להוכיח, שמאז קביעת בית הדין המשמעתי במחוז תל-אביב, אותה אישר פסק הדין של בית המשפט העליון, לפיה משרדו או מקום מגוריו התנהל בכפר-סבא ואילו בכפר יהושע החזיק רק תיבת דואר השתנה המצב, היה עליו להציג ראיות חדשות לכך, כפי שהתאפשר לו במסגרת ההליך בבית הדין המחוזי.
המערער לא ערער בכתב הערעור ולו לחילופין, לא על עצם הרשעתו ולא על העונש שנגזר עליו ולפיכך אין מקום להתייחס לעניין זה.
הערעור נדחה.