ולכן, וויתורה של התובעת שכנגד על כל טענה כנגד הנתבעת שכנגד, במסגרת סעיף 11 להסכם הפרידה, אינו בתוקף, שכן וויתור זה היה מותנה בעמידתה של הנתבעת שכנגד בתנאי הסכם הפרידה.
לדברי מר פוניס, למרות הצלחתה המרשימה של התובעת, הנתבעים 2 ו-3 פעלו כלפיו בתחבולה ובמרמה, והחלו לייצר רצף של שמועות, השמצות והכפשות, נטולות בסיס, נגדו, כדוגמת תלונה כוזבת, אשר הגישו הנתבעים 2 ו-3 נגדו ונגד התובעת, בחשד של מעורבות בארוע של פריצה למחסן הנתבעת בלוד (סעיפים 15 ו-16 לתצהיר).
האם הסכם הפרידה נחתם בנסיבות של לחץ כלכלי וכפיה מצד הנתבעת?
לטענת התובעת, הפסקת ההיתקשרות המיידית עם הנתבעת; נתוקה ממערכת המיחשוב של הנתבעת; ועצירת התשלומים שחבה לה הנתבעת, בפתאומיות, וללא התראה – הותירה אותה בפני שתי חלופות: חתימה על הסכם הפרידה או קריסה מיידית, בהיעדר יכולת לשלם שכר לעובדים, תשלומים לספקים ודמי שכירות.
למעלה מכך, אציין כי גם לו הייתה הנתבעת מוכיחה את טענתה, כי התובעת הפרה את הסכם המשווק, אינני משוכנע, כי התובעת הייתה זכאית לפיצויים המוסכמים, לנוכח הבעייתיות המגולמת במונח "פיצוי עונשי מוסכם", כפי שמופיע בכתב ההיתחייבות, ולנוכח ויתורה על טענות, במסגרת סעיף 11 להסכם הפרידה.
...
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נדחית, ככל שהדבר נוגע לסעדים המפורטים בסעיפים 17(א) ו-17(ב) לעיל.
התביעה מתקבלת בנוגע לתשלום יתרות חוב, כאמור, בסעיף 17(ג) לעיל, ולפיכך אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 36,058.22 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מחודש ינואר 2004 (מועד סיום ההתקשרות), ועד לתשלום בפועל.
כמו כן, אני דוחה את התביעה שכנגד, ומחייב את הנתבעת בהוצאות (כולל שכ"ט עו"ד) בסכום כולל של 15,000 ₪.