.
(3) היתקשרות של חברה עם דרקטור בה באשר לתנאי כהונתו והעסקתו, לעניין כהונתו כדירקטור, וכן לעניין העסקתו בתפקידים אחרים – אם הוא מועסק כאמור"
סע' 273(א) קובע כלהלן:
"עסקה של חברה שמתקיים בה האמור בסעיף 270(3), טעונה אישורו של הדירקטוריון ולאחריו אישורה של האספה הכללית, ובחברה ציבורית וכן בחברה פרטית שהיא חברת איגרות חוב, טעונה העסקה אישור ועדת התגמול, קודם לאישור הדירקטוריון"
סע' 278 קובע כלהלן:
"(א) מי שיש לו ענין אישי באישור עסקה, למעט עסקה כאמור בסעיף 271, המובאת לאישור ועדת הבקורת או הדירקטוריון, לא יהיה נוכח בדיון ולא ישתתף בהצבעה בוועדת הבקורת ובדירקטוריון, ואולם נושא משרה שיש לו עניין אישי, רשאי להיות נוכח לשם הצגת העסקה, אם יושב ראש ועדת הבקורת או יושב ראש הדירקטוריון, לפי העניין, קבע כי הוא נידרש לשם הצגתה.
ואולם, סע' 278(ב) לחוק החברות מוסיף וקובע כי דרקטור רשאי להיות נוכח בדיון בדירקטוריון, "אם לרוב הדירקטורים בחברה יש עניין אישי באישור העסק". אכן לגוטמן "עניין אישי", אך לטענתו גם ללהב עניין אישי – שלילי, מכאן שהיה רשאי להישתתף בישיבת הדירקטוריון ובהצבעה על תנאי שכרו.
...
סיכום
לאור המפורט לעיל, הנני קובע כלהלן:
מעתה ואילך, לצד הדירקטור המכריע, הן גוטמן והן להב יהיו רשאים להשתתף בדיוני הדירקטוריון ולהצביע גם על נושאים הקשורים בקביעת תנאי שכרו של גוטמן, זאת בהתאם לסע' 278(ב) סיפא לחוק החברות.
אני מורה לדירקטוריון לשוב ולדון בתנאי שכרו של גוטמן בתום 6 חודשים מהיום.
יוער כי עד כה נמנעתי מפסיקת הוצאות בבקשות השונות שהגישו הצדדים, אולם כפי שהבהרתי לצדדים במהלך הדיונים האחרונים – יש מקום לשנות מהקו שנקטתי עד כה. לפיכך אני מחייב את להב לשלם לגוטמן הוצאות בסכום כולל של 8,000 ₪.