ההלוואה אושרה וביום 2.11.07 נוסח מיזכר שכלל את פרטי ההלוואה ובו נכתב כדלקמן:
"הואיל והחבר ומנהל בפועל של היתאחדות הסוחרים מר אליהו בובליל, נקלע לקשיי נזילות כספיים. והואיל והצטבר כסף בחשבון הנאמנות של ההתאחדות והפעילות בנתיים היא אפס, לפחות מבחינת ההוצאות. מבקש היו"ר, הלוואה מההתאחדות לשפור הנזילות שלו. הוא מבקש הלוואה בסך שישים אלף ₪ למשך 5 שנים. המבקש יפקיד 15 צ'קים בהפרשים של 4 חודשיים (חודשים – י.ד.) בחשבון ההתאחדות במשמרת בסך ארבע אלפים ושמונה מאות ש"ח כל צ'ק שיכסו את החזר ההלוואה קרן פלוס ריבית. כ10 אחוז לשנה. במידה ויתעורר צורך מיידי להחזר ההלוואה, הלווה אלי בובליל מתחייב להחזיר את מלוא ההלוואה במשך 3 חודשים מיום בקשת החזר יתרת ההלוואה. ההלוואה מאושרת ע"י הלווה והחבר הנאמן הנוסף מנשה סופר. הפעילים היחידים בהתאחדות ב4 שנים האחרונות. הלווה ישלם גם את עמלת הפקדת הצ'קים במשמרת. על החתום, אליהו בובליל, ת.ז 52744836 ומנשה סופר".
בחלוף שנתיים, נטל בובליל הלוואה נוספת מן ההתאחדות.
בית המשפט שמע את הצדדים וכן את העד מטעם הנתבע, מר אורן טוויג, מתווך במקצועו אשר היה מעורב בהשכרת הדירה, ובתום שמיעת הצדדים ועדיהם, סיכמו הצדדים טענותיהם בעל-פה.
דיון
זהות התובעת והאם התביעה הוגשה בסמכות
השאלה הראשונה שיש להכריע בה היא האם התובעת העומדת בפני בית המשפט כיום היא התובעת הרלוואנטית.
גם ב"כ התובעת, עו"ד סמוכה ציין כי "לשאלת בית המשפט מי הם בעלי המניות של מועדון הסוחרים רמת גן בע"מ אני משיב אין לה בעלי מניות, אנחנו עוסקים בזה עכשיו. לא רשומים בעלי מניות בחברה, רשומים רק כ-30 דירקטורים, מתוכם 13 נפטרו, אנחנו עכשיו עומדים לכנס אסיפה כללית על מנת להסדיר את עינייני החברה, מנשה סופר שמופיע בשם היתאחדות הסוחרים מופיע שם כדירקטור (פר' 7.7.13, עמ' 3-4, ש' 1-4, 32).
...
אשר על כן, הנני קובע כי החברה לא הוכיחה כי היא הבעלים בדירה ו/או בחשבון הבנק באופן המקנה לה זכאות לתבוע את כספי חשבון הבנק שמקורם לכאורה דמי השכירות.
בנסיבות אלו, סבורני כי רק לאחר שיתקיים הליך משפטי שאליו יצורף כל מי שיש לו מעמד וזכות טיעון בנושא, ובין היתר חברי העמותה וכל בעלי הדירה הרשומים בטאבו, וייקבע למי שייכים הכספים שבחשבון הבנק ולמי היו שייכים הכספים שהנתבע קיבל כהלוואה, ניתן יהיה לדון בתביעה הנוכחית ולקבוע מי זכאי לקבל את החזר ההלוואה מהנתבע והאם יש לנתבע טענת קיזוז כנגד כספי ההלוואה בגין שכר ראוי.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נמחקת.