מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

על מה ניתן להגיש תביעה ייצוגית

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

  בעיניין סונול, קובעת כב' השופטת ברון את הדברים הבאים לעניין תביעות סרק המסתיימות בהסתלקות, והדברים יפים גם להסדר פשרה טרם הוכרעה בקשת האישור (שם, בפיסקה 22 לפסק דינה): "בצד האמור לעיל בדבר לגיטימיות התמריץ הכלכלי המונח ביסוד התובענה הייצוגית, שומה על הערכאה הדיונית לעשות שימוש מושכל בכלי של פסיקת גמול ושכר טירחה על מנת למנוע מצב שבו "המירוץ לגמול ולשכר הטירחה ישטוף ויטביע את המטרה הציבורית" .
כב' השופטת ענת ברון מוסיפה בעיניין סונול (בהמשך פסקה 22):    "זאת ועוד. הסתלקות מתוגמלת עלולה ליתן תמריץ להגשת תביעות סרק המכונות "Strike Suits". אלה הן תביעות ייצוגיות המוגשות תוך ידיעה מצדם של המייצגים כי קיים קושי ממשי להוכיח את העילות הנטענות בהן, מתוך כוונה להפעיל באמצעותן לחץ על הגוף הנתבע כדי להגיע להסדר הסתלקות מתוגמלת מוקדם ככל הניתן.
...
הצדדים ביקשו מבית המשפט, במסגרת הסדר הפשרה המתוקן, לעשות שימוש בסמכותו מכוח סעיף 20(ג)(2) לחוק, ולהנחות את הקרן או ליתן כל הוראה המצויה בסמכותו, כדי לייעד את כספי התשלום לקרן לתחום הטיפול בחולי הצליאק ורווחתם, בדגש על חולי צליאק נזקקים, או לכל תחום אחר שהינו קרוב לנושא ההליך שבכותרת כפי שימצא בית המשפט לנכון.
סוף דבר אני מאשרת את הסדר הפשרה אליו הגיעו הצדדים בתובענה הייצוגית, בשינויים עליהם עמדתי, ונותנת לו תוקף של פסק דין.
הנתבעת תשלם לתובעים גמול בסכום של 40,000 שקלים, ולבאי כוחם סכום של 132,000 שקלים.
אני מורה על פרסום ההודעה השנייה לפי סעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המבקש ביקש לאשר התובענה כייצוגית, כנגד המשיבה ומשיבות נוספות, תוך טענה כי הקבוצה כוללת את "כלל הלקוחות אשר רכשו ממוצרי המשיבות, אשר לא סומנו בשפה העברית בישראל במשך שבע השנים שקדמו להגשת התובענה הייצוגית, וזאת עד למתן ההחלטה בבקשה". על דרך האומדנה, העמיד המבקש בבקשת האישור את סכום התובענה ביחס לכלל חברי הקבוצה כלפי כל המשיבות על סך של 2,500,000 ₪.
...

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

א) קיום אפשרות סבירה שהשאלות המהותיות של עובדה ומשפט, המשותפות לכלל חברי הקבוצה, יוכרעו לטובתם המבקש טוען כי בקשת האישור והתובענה נמנות על סוג המקרים שניתן להגיש בגינם תובענה ייצוגית על פי פרט 1 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, ולחלופין, על פי פרט 11 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות.
משנקבע לעיל כי לכאורה יש ממש בטענות המבקש בדבר גבייה בלתי חוקית של אגרת היתר בנייה, ומשאין חולק כי האגרה בגין המצללות (הפטורות) אמנם שולמה על ידי המבקש, דין טענת המשיבה בנידון להדחות.
...
בפסק הדין מיום 12.5.20 במסגרת "גלגולו הראשון" של התיק נקבע כי במקרה שלפנינו לא ניתן להתיר תקיפה עקיפה של מעשה שלטוני במסגרת תובענה ייצוגית, ובנסיבות אלה, אין מנוס אלא לדחות את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.
בסיכומם של דברים, סבורני כי התובענה הייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת במקרה דנא.
משנקבע לעיל כי לכאורה יש ממש בטענות המבקש בדבר גבייה בלתי חוקית של אגרת היתר בנייה, ומשאין חולק כי האגרה בגין המצללות (הפטורות) אמנם שולמה על ידי המבקש, דין טענת המשיבה בנדון להידחות.
על יסוד כל המפורט לעיל, התרשמתי כי בענייננו, יש יסוד סביר להניח שעניינם של חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב. סיכום: על יסוד כל האמור לעיל, אני מאשר ניהולה של תביעה זו כתובענה ייצוגית, וקובע כדלקמן: הגדרת הקבוצה: "כל תושבי המועצה המקומית קצרין, אשר נגבתה מהן אגרת היתר בנייה שלא כדין בגין מצללות פטורות שנכללו בבקשת היתר, בתקופה המתחילה שנתיים קודם להגשת בקשת האישור". בעניין זה אני מוצא להזכיר כי לפי הפסיקה, סמכותו של בית המשפט לערוך שינויים בבקשה לאישור תובענה ייצוגית בעת אישור התובענה (גם בהיבט של הגדרת הקבוצה) היא סמכות רחבה, והכל לשם הבטחת ניהול הוגן ויעיל של התובענה הייצוגית (השוו בהקשר של שינוי בהיבט של הגדרת השאלה המשותפת: רע"א 2453/13 אלעזר עמר נ' עיריית חדרה (14.04.2015)).

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

המבקשת טוענת כי בקשת האישור והתובענה נמנות על סוג המקרים שניתן להגיש בגינם תובענה ייצוגית על פי פרט 9(1) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, שעניינו: "תביעה לפי פרקים ד', ה' או ה'1 לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות". המבקשת ביססה את בקשת האישור על עילות מכוח חוק הנגישות, תקנות התחבורה הציבורית, תקנות הנגישות, חוק הרשויות המקומיות, חקיקת היסוד, וכיוצא באלה.
...
משנקבע לעיל כי לכאורה יש ממש בטענות המבקשת בדבר הפרה של חובת ההנגשה בתחנות האוטובוס בשטחה של העירייה, דין טענות המשיבה בנדון להידחות.
בנסיבות אלה, התרשמתי כי בענייננו, יש יסוד סביר להניח שעניינם של חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב. סיכום: על יסוד כל האמור לעיל, אני מאשר את ניהולה של תביעה זו כתובענה ייצוגית, ואולם מגביל את הגדרת רכיב הנזק, באופן שהפיצוי יצומצם לנזק לא ממוני בגין פגיעה באוטונומיה.
לפיכך אני קובע כדלקמן: הגדרת הקבוצה: "כלל בעלי המוגבלויות בניידות אשר נזקקו לשירותי תחבורה ציבורית בתחומי העיר טבריה אך לא יכלו ו/או נמנעו מלהשתמש בתחבורה ציבורית עקב אי הנגשת תחנות התחבורה הציבורת וסביבתן בהתאם לדין". הקבוצה תחולק לתת קבוצות כלהלן: תושבי העיר טבריה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

(2) בהחלטתו לפי פסקה (1) יתייחס בית המשפט, בין השאר, לשיקולים אלה: (א) הפער בין הסעד המוצע בהסדר הפשרה לבין הסעד שחברי הקבוצה היו עשויים לקבלו אילו היה בית המשפט מכריע בתובענה הייצוגית לטובת הקבוצה; (ב) התנגדויות שהוגשו לפי סעיף 18(ד), וההכרעה בהן; (ג) השלב שבו נמצא ההליך; (ד) חוות דעת של הבודק שניתנה לפי סעיף קטן (ב)(5); (ה) הסיכונים והסכויים שבהמשך ניהול התובענה הייצוגית אל מול יתרונותיו וחסרונותיו של הסדר הפשרה; (ו) העילות והסעדים שלגביהם מהוה ההחלטה לאשר את הסדר הפשרה מעשה בית דין כלפי חברי הקבוצה שעליהם חל ההסדר.
...
המשיבה תשלם את הגמול ושכר הטרחה, למבקש ולבא-כוחו, בהתאם למפורט בסעיפים 72 לעיל.
אני מורה כי ההודעות שישלחו בהתאם להסדר זה אינן מהוות "דבר פרסומת" כהגדרתו בסעיף 30א לחוק התקשורת, התשמ"ב-1982.
אני מורה על פרסום הודעה שנייה לפי סעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו