אולם, עתוי הבקשה לחזור מן ההודיה הוא בעל משקל מכריע בבחינתה: בעוד שלפני מתן גזר הדין ננקטת גישה מקילה יותר, אישור לחזרה מהודיה לאחר גזירתו דינו של נאשם, יינתן במקרים נדירים בלבד, שכן בשלב זה גובר החשש כי הנאשם מבקש לחזור בו מהודייתו בשל 'אכזבתו' מהעונש שנגזר עליו.
...
כב' הש' אברהם יעקב דחה את הערעור וקבע : "למעשה אין טענה כנגד פסק הדין". ובהמשך קבע: "כיוון שכך, אני מורה כי פסק דינו של בימ"ש קמא יעמוד על כנו".
למרות האמור, החזיר בית המשפט את הדיון לבית משפט קמא תוך שמאפשר להגנה להגיש בקשה לחזרה מהודיה ואף הוסיף באותה נשימה כי : "ביהמ"ש ינהג כחוכמתו".
הבקשה ותגובת התביעה
המבקש פנה אפוא להתיר לו לחזור מהודייתו ולבטל את פסק הדין בעניינו.
"
ועוד נאמר שם :
"כפי שעולה מכל האמור, לא שוכנעתי כי הודיית המערער ניתנה שלא על דעתו או בניגוד לרצונו, ואף דומה כי בקשתו לחזרה מהודיה בשלב מאוחר זה היא מהלך טקטי שמטרתו להביא לשינוי מצבו המשפטי נוכח העונש שהושת עליו. המערער כאמור העלה לראשונה את הבקשה רק בהודעת הערעור, לאחר שנגזר עונשו ולאחר שהחליף את סנגורו, והטענה כי מלכתחילה לא התכוון להודות בכתב האישום לא מתיישבת עם העובדות הללו. אשר על כן, ובשים לב להלכה הפסוקה לפיה חזרה מהודיה לאחר מתן גזר הדין תתקבל רק במקרים נדירים וחריגים, אין לאפשר את חזרתו של המערער מהודייתו"
זאת ועוד, בע"פ 1924/11 פלוני נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 01.06.2015) נקבע כי :
"חזרה מהודאה טעונה אפוא קבלת רשותו של בית המשפט, ותאושר רק בהתקיימם של "נימוקים מיוחדים שיירשמו". על-פי ההלכה שהשתרשה בפסיקה, מתן היתר כאמור יהא מוצדק רק בנסיבות חריגות, למשל כאשר מתוך מכלול הנסיבות מתעורר חשש ממשי שהנאשם הודה במיוחס לו שלא מתוך רצונו החופשי, או תוך שהוא אינו מבין את משמעות הודאתו (ע"פ 5622/03 פלוני נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] פס' 7 (19.1.2004)).
וכן יפים לכאן דבריו של השופט נ' סולברג בע"פ 6028/13 פלוני נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (20.3.2014) (להלן: עניין ע"פ 6028/13):
"אין לאפשר שימוש לרעה בזכויותיו של נאשם. רשות לנאשמים לחזור בהם מהודייתם ולחזור לשלב ההוכחות, מסיגה לאחור גם את המתלוננים שחפצים בסיום הפרשה, בשיקום, במבט צופה פני עתיד, מבלי לדוש עוד בכאבם. לא בכדי מורה החוק כי יש צורך ב'נימוקים מיוחדים שירשמו', כדי שהודיה והסדר טיעון לא יהיו תלויים על בלימה, על מנת להבטיח בטחון, יציבות ורצינות" (שם, פס' 11) (ההדגשה במקור).
בנסיבות אלה, ברי כי לא מתקיימות נסיבות חריגות המצדיקות העתרות לטענות המבקש כי הודה בעובדות כתב האישום בשל "מקח טעות". משניתן גזר הדין וברור לנאשם העונש אותו עליו לשאת, לוקה הבקשה בחשש לתכסיסנות ובתמרון פסול שאין ליתן להם יד. העובדה שהחזרה מההודיה נשמעה לראשונה רק בשלב מאוחר מאוד, בבית משפט שלערעור, מוסיפה ומחזקת מסקנה זו.
לא בכדי לא צורף לבקשה תצהירו של המבקש.
בנסיבות אלה , הבקשה נדחית.