דומני כי ראוי יהיה להביא כאן מקצת מדבריו של השופט זמיר בפרשת קונטרם, היפים גם לענייננו - "אם אדם אינו רשאי להטעות אדם אחר, ובכלל זה אינו רשאי להעלים עובדות מהותיות, קל וחומר שאינו רשאי להטעות רשות מינהלית, שכן הרשות היא היתגלמות של הציבור. מי שמטעה רשות מינהלית מטעה, ולו רק בעקיפין, את הציבור. התוצאה האפשרית היא, שהרשות המינהלית תיתן בשם הציבור, ולעתים על חשבון הציבור, טובת הנאה לאדם שהטעה אותה, שאין הוא זכאי לה. הטעיית הרשות המינהלית היא איפוא פגיעה בציבור הרחב. ואם דיני החוזים אוסרים על אדם להטעות אדם אחר, לרבות בדרך של העלמת עובדות מהותיות, האם המשפט הצבורי ירשה לאדם להטעות את הציבור? ... המערכת המשפטית צריכה למנוע אפשרות כזאת... היחסים בין הרשות לבין האזרח הם, הלכה למעשה, יחסים דו-סיטריים. לכן, לדעתי, כנגד חובת ההגינות של הרשות, נידרשת חובת הגינות של האזרח. לדרישה זאת יש שורשים עמוקים: היא צומחת מן האמנה החברתית שביסוד המדינה. לפי אמנה זאת, כמשמעותה במדינה דמוקרטית, הרשות והאזרח אינם עומדים זה מול זה, משני הצדדים של מתרס, אלא הם, זה לצד זה, שותפים במדינה... כך הם, כפועל יוצא, גם היחסים שבין הרשות המינהלית לבין האזרח. האזרח אינו יכול, מבחינה מוסרית או מעשית, להניח כי הוא זכאי לידרוש ולקבל מן הרשות, ואין הוא חייב לתת ולא כלום. כנגד זכותו כלפי הרשות עומדת חובתו כלפי הרשות. זוהי תמצית האמנה החברתית שבין האזרחים לבין עצמם ובין האזרחים לבין המינהל הצבורי. זהו גם שורש הקיום של המדינה". (פרשת קונטרם, בעמ' 314 ובעמ' 320, בהתאמה).
אכן בבר"מ 4991/04 מנהלת הארנונה בעריית חיפה נ' שילוח חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 03.05.2007), אליו מפנה המשיבה בתמיכה לטענותיה נקבע:-
"אמנם, בהתאם לצוו הארנונה של המשיבה, "תאריך תחילת החיוב" הוא יום 1.1.99 ובו נוצר החיוב בארנונה לכל השנה כולה (ראו בג"צ 713/85 יעד רהיטים בע"מ נ' עריית תל אביב (לא פורסם) (השופט ד' לוין); ה' רוסטוביץ', פ' גלעד, מ' וקנין ונ' לב ארנונה עירונית (מהדורה חמישית, תשס"א, 83)).
יחד עם זאת עיון בפסיקת בתי המשפט לעניינים מינהליים מלמד כי בעת הדיון בשאלה הנ"ל, ישנה היתחשבות בעובדה כי השומה המתקנת הוצאה באיחור רב.
כך למשל בעמ"נ (מנהליים חי') 4219-08-09 תשתיות נפט ואנרגיה בע"מ נ' עירית חיפה (פורסם בנבו, 10.06.2010) בו דחתה כב' הש' י. וילנר את הטענה כי אין לחייב רטרואקטיבית, ואף קבעה כי יש מקום לחייב בריבית פיגורים, היא קבעה גם :- "עם זאת, נוכח מחדליה של הערייה באיחור כה רב בהוצאת השומה, אני מוצאת לנכון לפטור את תשתיות נפט מהפרשי ריבית בגין מחצית מהתקופה."
סבורני כי גם במקרה דנן יש לנהוג באופן דומה ועל כן אני מורה כי העותרת תחוייב בהפרשי פיגורים לפי סעיף 2 (א) הנ"ל אך בגין מחצית מתקופת החיוב הרטרואקטיבי , היינו אך ורק החל מיום 1.7.2017 ואילך .
...
יחד עם זאת עיון בפסיקת בתי המשפט לעניינים מנהליים מלמד כי בעת הדיון בשאלה הנ"ל, ישנה התחשבות בעובדה כי השומה המתקנת הוצאה באיחור רב.
כך למשל בעמ"נ (מינהליים חי') 4219-08-09 תשתיות נפט ואנרגיה בע"מ נ' עירית חיפה (פורסם בנבו, 10.06.2010) בו דחתה כב' הש' י. וילנר את הטענה כי אין לחייב רטרואקטיבית, ואף קבעה כי יש מקום לחייב בריבית פיגורים, היא קבעה גם :- "עם זאת, נוכח מחדליה של העירייה באיחור כה רב בהוצאת השומה, אני מוצאת לנכון לפטור את תשתיות נפט מהפרשי ריבית בגין מחצית מהתקופה."
סבורני כי גם במקרה דנן יש לנהוג באופן דומה ועל כן אני מורה כי העותרת תחוייב בהפרשי פיגורים לפי סעיף 2 (א) הנ"ל אך בגין מחצית מתקופת החיוב הרטרואקטיבי , היינו אך ורק החל מיום 1.7.2017 ואילך .
סיכומו של דבר
העתירה כנגד החיוב הרטרואקטיבי בגין תוספת השטחים נדחית.
העתירה כנגד החיוב בתוספת תשלומי פיגורים לפי סעיף 2 (א) הנ"ל מתקבלת חלקית באופן שהם יחושבו החל מיום 1.7.2017 ואילך (ולא מיום 1.1.2014).