עוד הוסיפה וטענה כי התובעת לא פנתה אליה מעולם בדרישה בעיניין זה, וכי כל מטרתה של התביעה דנן היא הפעלת לחץ בעקבות הליכי גביה מינהליים שנקטה בהם המועצה כנגד התובעת לגביית חובות ארנונה, מים וביוב.
אף על פי כן, היא לא הפניתה למקור חוקי ברור ומפורש המטיל על המועצה חובת פינוי פסולת ביתית ממפעלה, והסתפקה בהפניה כללית לששה חוקים (פקודת המועצות המקומיות [נוסח חדש], צו המועצות המקומיות ב' (ג'וליס) תשכ"ה 1965 , פקודת העיריות (נוסח חדש), פקודת בריאות העם, חוק למניעת מפגעים, תשכ"א 1961, חוק שמירת הניקיון, תשמ"ד 1984) מבלי להצביע על הוראה מפורשת וספציפית המכוננת את החובה החוקית הנטענת על ידה.
יתרה מכך, ומבלי לפגוע באמור לעיל, הוראת סעיף 242 הנ"ל אינה מטילה, על פי לשונה, חובה על ערייה לפנות אשפה בפועל, אלא חובה להורות על פינוי אשפה בדרך הנראית לעירייה מתאימה, כנגד קביעת אגרות בגין פינוי זה, ויפים לענייננו הדברים שנאמרו בת.א 1032/06 (ראשל"צ), חבושה דוד ואח' נ' עירית חולון (פורסם בנבו, 16.8.09) כדלקמן:
"העיריה רשאית לפנות את האשפה באמצעות עובדיה (או באמצעות קבלני משנה מטעמה), תוך גבית אגרה עבור השרות. ואולם, הפקודה אינה מחייבת את העיריה לבצע תמיד את הפינוי בעין. העיריה רשאית, במקרים מתאימים, להורות לבתי העסק לדאוג לפינוי עצמי של אשפתם. דרכי הפינוי מסורות לשיקול דעתה. קיומו של שיקול הדעת עולה מתוך לשון הפקודה, הנוקטת בביטוי "תורה בדבר פינוי סחי ואשפה" (ההדגשה הוספה).
לעניין טענת התובעת כי חובת המועצה לפנות את האשפה הביתית נובעת מתשלום הארנונה, אין לי אלא להפנות לדברים שנאמרו בפרשת חבושה שם, והיפים לענייננו כדלקמן:
"התובעים טענו כי חובת העיריה לפנות עבורם את האשפה נובעת מתשלום הארנונה (ס' 23 לסיכומיהם; עדותו של מר אקא בפ' ע' 16 ש' 8-9). יש לקבל כי הארנונה כוללת רכיב תשלום בגין פינוי אשפה (ר', למשל, עע"מ 11646/05 מרכז השילטון המקומי בישראל נ' צרפתי, [פורסם בנבו], מיום 5.9.2007, בע' 12; ר' גם ס' 9 בפסק-דינו של כב' הש' צ' זילברטל בת.א. (י-ם) עירית ירושלים נ' מלון אייל ונורית בע"מ, [פורסם בנבו], מיום 24.11.1997). יחד עם זאת, אין לאמר כי מכח גבית הארנונה, העיריה מחויבת בבצוע הפינוי בעצמה. ראשית, בכל הקשור לפינוי אשפה מבתים, עומדת לעיריה הסמכות לגבות בנפרד אגרת פינוי אשפה, וזאת בנוסף לארנונה וללא תלות בה (ס' 242(2) לפקודת העיריות). על כן, הארנונה משמשת בעיקר לפינוי אשפה משטחים צבוריים, כגון מדרכות, כבישים וגנים צבוריים, ולא מבתים או עסקים פרטיים. שנית, הארנונה מהוה מס ערוני, ולא אגרה (ר' למשל, בג"צ 764/88 דשנים וחומרים כימיים בע"מ נ' עירית קרית אתא, פ"ד מו(1)793, בע' 805; ע"א 154/83 שופרסל בע"מ נ' איגוד ערים רמת גן, פ"ד לז(4) 403, בע' 407). מטרתה העיקרית היא לאפשר הענקה של מכלול השירותים הערוניים, "ולאו דוקא שירותים ישירים" (כב' הנשיא שמגר, ע"א 1130/90 חברת מצות ישראל בע"מ נ' עירית פ"ת, פ"ד מו(4) 778, בע' 785).
...
לאור כל האמור לעיל הנני קובעת כי התובעת לא הוכיחה קיומו של כל מקור נורמטיבי ו/או אחר המטיל על המועצה חובה לפנות את האשפה הביתית ממפעלה, ובכך נשמט הבסיס מתחת לתביעתה ודינה נחרץ לדחייה.
אשר על כן הנני מורה על דחיית התביעה.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.