מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עירייה נגד בעלי משק חקלאי על כניסה למשק

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 24403-12-20 מ"א דרום השרון נ' משרד התחבורה 17 אוגוסט 2021 תיק חצוני: בפני כבוד השופט צבי דותן העותרים .1 המועצה האזורית דרום השרון .2 ירקונה מושב עובדים להתישבות חקלאית שיתופית בע"מ .3 הוועד המקומי מושב ירקונה 4. אביתר כהן הברון 5. אורן ונויה קורקט ע"י ב"כ עו"ד אבנר כהן ועו"ד אלעד עפארי המשיבים .1 משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ע"י ב"כ עו"ד שמרית סמדג'ה .2 נתיבי איילון בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אייל שקיב ועו"ד ירום שגן .3 המפקח על התעבורה ע"י ב"כ עו"ד שמרית סמדג'ה .4 עריית הוד השרון ע"י ב"כ עו"ד אווה לוי פסק דין
העותר 4 הוא בעל משק 31 במושב ירקונה, והכניסה היחידה למשקו ולדירות המגורים שבמשק היא מתוך הנת"צ. העותרים 5 הם בעלי משק 24, והכניסה והיציאה היחידות הן דרך הנת"צ. העותרים הצביעו בעתירה על "בעיות משמעותיות שיש הכרח להסדירן, וזאת בכל הנוגע לכניסות למשקים חקלאיים במושב ירקונה". בדיון בבקשה לצוו ביניים, שנתקיים בפני סה"נ כב' השופט א' סטולר, הושגה בין הצדדים הסכמה באשר למשק 24, וההסכמה קיבלה תוקף של פסק דין חלקי.
...
מטרת הפרויקט היא להביא להפחתת גודש התנועה בכבישי מרכז הארץ, מתוך כוונה לספק חלופה איכותית לשימוש ברכב פרטי, ובכך לצמצם את ההפסד האדיר שנגרם לכלל המשק, בשל גודש זה. אין צורך להרבות במלים כדי להבהיר שהקמת נת"צ שבו יוכלו (לדברי העותרים עצמם) להיכנס, מדי יום, מאות כלי רכב פרטיים, משאיות, טרקטורים, ציוד חקלאי וסמיטריילרים, היא בבחינת "מה הועילו חכמים בתקנתם". אני מקבל אפוא את עמדת המשיבים, כי ההסדר שהוצע (תמרור 439) יהיה הסדר זמני, ולא הסדר קבוע, כדרישת העותרים.
המשיבה 2 מציגה את הדברים כאילו היא מציעה לעותרים הצעת פשרה מיטיבה, ואם העותרים מבקשים לקבל את ההטבה המוצעת להם, הרי התנאי של קידום תב"ע הוא "חלק מהחבילה". אינני מקבל טענה זו. למשיבה 2 אין סמכות לחייב את העותרים לקדם תב"ע, ואף אין לה סמכות לפטור מאן דהוא מציות לתמרור 501, או לתמרור כלשהו.
סיכום לסיכום אני קובע כלהלן: בנוגע למשקים במושב ירקונה הנמצאים ממזרח לדרך רמתיים, עם פתיחת הנת"צ לשימוש, יוצב תמרור או תמרורי 439: "מותרת ההשתלבות בנת"צ למגרשים". הסדר זה יהיה הסדר זמני, למשך 5 שנים מיום פתיחת הנת"צ לשימוש.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנתניה ת"פ 4710-10-15 מדינת ישראל נ' מנגינות גן ארועים (2012) בע"מ ואח' 17 יולי 2017 לפני כבוד השופט עוז ניר נאוי המאשימה מדינת ישראל הנאשמים .1 מנגינות גן ארועים (2012) בע"מ חברות 514732635 .2 עירית זקס ת.ז. 053254454 .3 משה דוידי ת.ז. 022920730 <#2#> נוכחים: ב"כ המאשימה עו"ד עפרה אורנשטיין הנאשמים בעצמם וב"כ עו"ד קיפניס פרוטוקול
על חלקה 35 חלות התוכניות הצ/122/ 6 הנ"ל ועל פיה יעוד המקרקעין הוא חקלאי, הצ/0 – 1/ 3 שפורסמה למתן תוקף בי.פ. 4122 מיום 17.6.93 ולפיה יעוד המקרקעין מחסנים חקלאיים; הצ/0 – 1/ 3 שפורסמה למתן תוקף בי.פ. 2888 מיום 31.7.83 ולפיה יעוד המקרקעין הוא בניני משק חקלאי; ו-הצ/122 שפורסמה למתן תוקף בי.פ. 2389 מיום 24.11.77 ולפיה יעוד המקרקעין הוא חקלאי.
הסדר הטיעון, ההודעה על כניסת הנאשמת 1 להליכי פירוק והסכמת הנאשמים לצוו הפסקת שימוש בדיון שהתקיים ביום 18.1.2017 הגיעו הצדדים להסדר טיעון לפיו הנאשמים יודו בעבירות המיוחסות להם, והמאשימה מנגד תסכים למתן אורכה לצוו הסגירה עד ליום 20.11.2017, ואף תשקול ארכה נוספת אם יציגו הנאשמים מסמכים המעידים על שקידה והתקדמות בהשגת ההיתר.
בכתב האישום צוין כי נגד הנאשמת 2 ושלמה זקס - בעלה לשעבר, וחברות בבעלותם הוגשו על ידי הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה שרונים כתבי אישום בת.פ. 3506/02 ו – 3509/02 בבימ"ש השלום בנתניה בגין בניה ושימוש ללא היתר במקרקעין, אך בית המשפט ביטל במאי 2013 את כתבי האישום מחמת שהוי ניכר בניהול ההליכים לאחר הגשת כתב האישום.
...
לנוכח כל האמור לעיל, אין בידי לקבל את טענות ב"כ הנאשמים 2 ו-3 כי הקנס המושת צריך להיות ברף הנמוך, וסבורני דווקא כי היה מקום להשית על הנאשמים 2 ו-3 עונש ברף הגבוה של המתחם, ואף גבוה מזה שביקשה המאשימה להשית עליהם.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בעניין זה, סבורני כי אין להיעתר לבקשת ב"כ המנהל המיוחד לפסיקה של קנס סמלי בלבד, שכן עסקינן בעבירות חמורות אשר בוצעו בתקופה ממושכת.
לנוכח כל האמור, לאחר ששקלתי את טענות הצדדים וכן עיינתי בפסיקה אותה הגישו הצדדים, לרבות בכל הקשור לעונשים אשר הוטלו על נאשמים באותו מתחם, מצאתי לגזור על הנאשמים עונש בתוך המתחם ההולם אשר נקבע לעיל, ותוך שנתתי דגש לאופים וטיבם של המקרקעין כאמור; לפיכך אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים: על הנאשמת 1 קנס כספי בסך 50,000 ₪.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2014 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עיריה מרדכי, שופטת בכירה ע.ה. מס' 1 – הנאשם בעצמו, לאחר שהוזהר כדין לומר אמת: משק 69 הוא של הוריי ומשק 70 היה של דודי, שהוא עכשיו בחזקת היורשים.
אני שם. 3 משקים ברצף, כשכל פעם שמישהו ניכנס לאחד החצרות, אני שם. אתה האיש בשטח ואתה קובע מה יהיה בשטח? אני בשטח, אבל אני לא הבעלים.
מאחר ומצאתי להעתר לבקשתו אך ורק בגין הבקשה לחייב אותו להחזרת המצב לקדמותו ולא מכוח הבקשות הנוספות של ב"כ המאשימה בטיעוניו לעונש להטלת עונשים ולהטלת צו להפסקת שימוש חורג במבנה, ניתן בזה צו האוסר על הנאשם לעשות כל שימוש במבנה נשוא האישום הנוגד את ייעודו כמבנה חקלאי של בית אימון, על פי ההיתר הישן.
אני מבין לאור טענותיו כי אם יתגלו עבירות נוספות בשטח, והוא לא יתגלה בתור המבצע, ייתכן ויהיה צורך בהליכים נוספים כנגד בעלים של המשק ופעולות חקירה נוספות.
...
מאחר ומצאתי להיעתר לבקשתו אך ורק בגין הבקשה לחייב אותו להחזרת המצב לקדמותו ולא מכוח הבקשות הנוספות של ב"כ המאשימה בטיעוניו לעונש להטלת עונשים ולהטלת צו להפסקת שימוש חורג במבנה, ניתן בזה צו האוסר על הנאשם לעשות כל שימוש במבנה נשוא האישום הנוגד את ייעודו כמבנה חקלאי של בית אימון, על פי ההיתר הישן.
<#24#> גזר דין לאור עמדתם האחרונה של הצדדים, החלטתי דלעיל מבוטלת והצדדים טענו לעונש על פי הטיעון המתוקן.
לאור כל האמור הנני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן: תשלום קנס בשיעור 15,000 ₪, או 150 ימי מאסר תחתיו.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כך אכן נעשה, סיכומי הצדדים הונחו עתה לפני ובהתאם ניתן פסק דין זה. תמצית טענות הצדדים טענות המבקשים אפליה - לגירסת המבקשים, משפנו הם לעיריה נענו כי פעולותיה אינן מכוונות באופן אישי כנגדם, אלא העיריה פועלת כנגד כלל המשקים במושב גיבתון, זאת מכח הוראות התב"ע התקפה בר/266.
מכאן למדים הם, כי איסור הנגישות למגרשים אינו איסור נגישות למשקי עזר בהם תותר המשך פעילות חקלאית שנעשתה ערב אישור התב"ע החדשה ועל כן ובכלל זה – גם הכנסת חומרי עזר בכלי רכב יעודיים לתוך משק העזר בדרכים שבהם הוכנסו והוצאו אותם חומרים בטרם שונתה התב"ע. עוד טוענים המבקשים כי בתכנית קיימות הוראות מעבר מהן לומדים הם שעד שלא יפוצלו משקי העזר ימשיכו להתקיים הוראות מעבר שבסעיף 18 לתכנית, לפיו יותרו שימושים ותכליות לחקלאות שהיו מותרים ערב אישורה של התכנית, ובכלל זה שימוש בדרך חקלאית.
העיריה כופרת בטענת האפליה המועלית על ידי המבקשים וטוענת כי בכל מקום, בו ביצעה עבודות תשתית בתוואי רח' פוגל, הוצבו על ידה אבני שפה מוגבהות, זאת בלא קשר למשקם של המבקשים דוקא, ובאשר לכניסות לא חוקיות למשקים אחרים בגיבתון הגובלים ברחובות אחרים, הרי ששם טרם בוצעו עבודות פיתוח ותשתית ולכן טרם הוצבו שם אבני שפה מוגבהות, דבר המתוכנן על ידה להעשות לכשיתבצעו העבודות ברחובות אלה.
ד. גם לטענה לזיקת הנאה אותה מעלים המבקשים, אין לגירסת העיריה כל יסוד, שכן לא ניתן לרכוש זכות כאמור במקרקעי ציבור שהוא סטאטוס המקרקעין הגובלים במשק המבקשים, והמצויים בבעלות עירית רחובות וקק"ל. לבסוף טוענת העיריה לחוסר תום לב, אי גילוי עובדות מהותיות ואי נקיון כפיים, שהוי כנסיבות המחייבות דחיית התובענה.
...
סוף דבר נוכח האמור, נדחית התובענה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אשר לעבירת הלבנת ההון, נקבע: "הלבנת הון היא תופעה בעלת פוטנציאל הרס עצום, ובפרט מבחינה כלכלית וחברתית. הלבנת הון היא שמאפשרת לעבריינים לבצע ואף להרחיב את מינעד העבירות שבביצוען הם נוטלים חלק... חוק איסור הלבנת הון רואה בעבירה של הלבנת הון עבירה עצמאית, תוך הכרה כי הפעולה של הלבנת תוצריה של העבירה הפלילית מהוה, כשלעצמה, פגיעה בערכיה של החברה, שכן פעולה זו היא שמאפשרת לעבריין להנות מפירותיה של העבירה שביצע. למעשה, העבירה של הלבנת הון עונה, באמצעות ספר החוקים, על השאלה 'האם הפשע משתלם?' ומנסה ליתן לה מענה שלילי ואפקטיבי" (ראו בע"פ תענך נגד מדינת ישראל [12.7.10], פסקה 233).
ע"פ 5561/17 פלאח נ' מדינת ישראל [22.1.18] (הוגש על-ידי התביעה): המערער, הבעלים של חברת כוח-אדם שספקה שירותי ניקיון לעריית נשר, הורשע על יסוד הודאתו בשני אישומים של מתן שוחד, בכך שלאורך 6 שנים שיחד את סגן ראש הערייה, לבקשת אותו סגן, ואת מזכיר הערייה, וכאשר פנה בהצעת שוחד לסגן נוסף, הודיע על כך האחרון למישטרה והפרשה נחשפה.
הנאשם בעל משק חקלאי אשר סיפק מזון לבעלי חיים המוחזקים בגן חיות, כשבין הנאשם לבין מנהל גן החיות – יגאל פדידה, התגבשה מערכת יחסים שוחדית כדי להבטיח את המשך זכייתו במכרזים, תוך הסוואת תשלומי השוחד במנגנון מורכב למדי – והכל במשך כחמש שנים.
המערער הוא הבעלים של חברה העוסקת בקניה ומכירה של מוצרי מזון, אשר העביר ללא בדיקה מאות משאיות וסחורות שלא היו מורשות להכנס לישראל, תוך תשלום שוחד למפקד המחסום, שוטר מג"ב במהלך תקופה של 7 חודשים, כשהעברת המשאיות נעשתה באמצעות נהג ועובדים נוספים.
...
עם זאת, נוכח כל המתואר לעיל, החלטתי להעמיד את רכיב המאסר בפועל ברף התחתון של המתחם שקבעתי.
לאור האמור לעיל, אני גוזרת את דינו של הנאשם כדלקמן: 14 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו על-פי רישומי שב"ס. 12 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירות בהן הורשע.
על החברה, הנאשמת 3, אני גוזרת קנס על סך 30,000 ₪ לתשלום עד ליום 1.7.22.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו