עוד נטען בבקשת האישור, כי שירותי הגביה עבור המשיבה מתבצעים באמצעות חברת מילגם, המפעילה את שירות תשלום החניה "פנגו". במצב כזה, כך לטענת המבקש, קיים ניגוד עניינים מובהק מצד המשיבה, והדבר מעלה תהיות באשר לשיקולים שהביאו את המשיבה להעדיף את "פנגו" כאמצעי תשלום עבור חניה על פני אמצעי חניה אחרים, כמו כרטיסי חניה או מדחני חניה.
לא מתקיימים יתר התנאים הקבועים בחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006 לאישור התובענה כתובענה ייצוגית.
הואיל ותביעה כנגד רשות מוגבלת "להשבת סכומים שגבתה שלא כדין, כמס, אגרה או תשלום חובה אחר" (פרט 11 לתוספת השניה לחוק תובענות ייצוגיות), הרי שלא ניתן להורות במסגרת זו על פיצוי בגין "ביזבוז זמן, טירחה ועוגמת נפש".
באשר לרכיב הנזק לו טוען המבקש, שהוא סכום קנס ששולם, גם אם תיתקבל הטענה, עדיין יהא צורך לנכות מסכום ההשבה את דמי החניה אותם היה על חבר הקבוצה לשלם עבור חניית רכבו.
חוששני כי ישנם הבאים למדחן מקולקל (כוונתי למדחן ה"מכאני" הותיק) וחונים לידו בהנחה כי הפעם לא יחויבו - ולא היא במישור המשפטי.
באשר לאפשרות לפסוק הוצאות משפט לזכות המבקש, על אף דחיית הבקשה לאישור תובענה כייצוגית, אני מפנה לדבריה של כב' השופטת נ. בן-אור בת"צ (מחוזי י-ם) 32425-08-12 זליגר נ' עירית ירושלים, בפסקה 14 (23.7.2013):
”בנסיבות המתוארות לעיל, ומשהגעתי למסקנה כי המבקש הציג בבקשתו סוגיה בעלת חשיבות ציבורית רבה, הרי שעל אף שהגעתי למסקנה כי דין הבקשה להדחות, אני מורה כי המשיבה תשלם למבקש הוצאות ושכ"ט עו"ד..
...
בנסיבות העניין, נראה לי שנכון יהיה להעמיד את שיעור שכר הטרחה המגיע לב"כ המבקש על סכום של 7,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.
התוצאה מכל האמור לעיל היא כדלקמן:
נוכח המפורט לעיל, אני דוחה את הבקשה לאישור תובענה ייצוגית שהגיש המבקש.
אני מחייב את המשיבה לשלם לב"כ המבקש שכר טרחת עורך דין בסכום של
7,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.