נפנה תחילה אל הוראות החוק, ובהקשר זה אל הוראות סעיף 9 לחוק ההתיישנות, התשי"ח – 1958, על פיו (ההדגשה שלי – א.ב.) –
"הודה הנתבע, בכתב או בפני בית משפט, בין בתוך תקופת ההתיישנות ובין לאחריה, בקיום זכות התובע, תתחיל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה; ומעשה שיש בו משום ביצוע מקצת הזכות, דינו כהודאה לענין סעיף זה."
את הוראות סעיף זה יש לקרוא בצוותא חדא עם הוראות סעיף 3 לחוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), התש"מ – 1980, הקובע במפורש כי (ההדגשה שלי – א.ב.) –
"סכום ששולם לסילוק חובות שונים שאדם חייב לרשות מקומית, ייזקף תחילה כנגד תשלום החובה שמועד החיוב שלו הוא המוקדם ביותר מבין חובותיו בתוספת תשלומי הפיגורים החלים עליו"
נמצא כי על פי הוראת סעיף זה, בצדק נזקפו התשלומים על חשבון חובות העבר של הנתבעים, ללא קשר למועד תשלומם.
בעת"מ (מחוזי ירושלים) 48964-11-10 מוחמד גולאני נ. עריית ירושלים (27.2.2011, להלן: "פס"ד גולאני") קבע בית המשפט כי –
"במסגרת משא ומתן שנוהל עמם, שילמו סכום מסוים על חשבון החוב. משהחלו בתשלום, הודו בקיומו של החוב וויתרו על טענת ההתיישנות (עת"מ 41488-04-10 עזאם נ' מועצה מקומית מג'אר). ... "
לצד התשלומים האמורים קיימים ארועים נוספים אשר כל אחד מהם לחוד עוצר את מרוץ ההתיישנות בקשר לחוב נושא תובענה זו.
התובעת טענה כי במהלך השנים ננקטו כנגד הנתבעים הליכי גביה שונים, אשר לגבי חלקם הציגה את נספחים 1-3 לתצהיר העדות הראשית מטעמה, הכוללים הליכים מסוגים שונים, החל מהתראה על נתוק מים משנת 2004, דרך התראות ועיקולים על פי פקודת המיסים (גביה) ולטענתה הליכים אלה עצרו את מרוץ ההתיישנות.
תחילה, מתעלמים הנתבעים מהיות נספחים 1-3 לתצהיר התובעת רשומה מוסדית וכן מעדותה של העדה מטעם התובעת המבהירה את אופן משלוח ההתראות ורישומן (עמ' 15 שורות 1-11) אשר לא נסתרה, ועומדת היא לצד חזקת התקינות המנהלית של פעולות התובעת אשר אף היא לא נסתרה בהליך שבפני.
...
בהמשך לדברים אלה ראוי להזכיר את קביעת בית המשפט העליון, בעע"מ 8329/14 עיריית קרית אתא ואח' נ. נילי קורן ואח' (31.5.2016), בענין בחינת התנהלות האזרח, המנסה להבנות ממחדלי גביה של הרשות לצד התנהלות הרשות, שם נקבע כי –
"למול זאת תיבחן התנהלות הפרט. גם בהינתן ההנחה בדבר החובה הפחותה המוטלת עליו, אני סבור כי התנהגות חסרת תום לב מצדו, המבטאת בבירור ניסיונות לחמוק מתשלום תשלומי החובה – תשקול נגדו."
יוער בנושא זה כי ברע"א 187/05 נעמה נסייר נ. עיריית נצרת עילית (פ"ד סד(1) 215 (2010)) נקבעה ההלכה על פיה על הליכי הגביה השונים שנוקטת רשות מקומית יש להחיל את דיני ההתיישנות ולא את דיני השיהוי.
לאור האמור לעיל סבור אני כי גם בטענת השיהוי לא ימצאו הנתבעים את מבוקשם ואין היא מקימה להם הגנה כנגד תביעת התובעת בתיק זה.
יש לזכור כי לטענת השיהוי יש ככלל משקל גם בנושא הנזק הראייתי הנגרם לנתבעים אולם לבד מאזכור נושא זה בראש הפרק העוסק בשיהוי בסיכומים מטעם הנתבעים זנחו הנתבעים היבט זה של טענת השיהוי בגוף סיכומיהם.
משכך, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת את סכום התביעה המתוקן – 208,122 ₪ בתוספת ריבית והרפשי הצמדה בהתאם לחוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), התש"מ – 1980 מיום הגשת התביעה – 20.2.13 ועד הפרעון המלא.