בשטר מודפס בצדו השמאלי בסמוך לחתימת הערב: "אני ערב ערבות אואל לתשלום שטר זה ע"י עושה השטר. ערבותי זו תעמוד בתוקף עד לתום תקופת השכירות ו/ארו האופציה ו/או עד לפינוי המושכר ע"י השוכר המאוחר מביניהם".
בשטר עצמו רשום שהתמורה התקבלה בתיקיו המשפטיים של המבקש, החתום על השטר ושהוא צד להסכם מתאריך 20/2/22 וכן בנוגע להתחייבויותיו לפי הסכם זה.
לאחר החתימה על הסכם זה, נחתם בין הצדדים הסכם שכר טירחה נוסף בתאריך 23.5.2022 בקשר לטפול נפרד הקשור לכספי ונכסי ירושת אביו של המבקש ז"ל, וזאת לצורך תשלום שכר טירחה בגין איתור כספים ונכסים שזכאי להם המבקש מירושת אביו (להלן: "הסכם שכר הטירחה השני").
משכך, לטענת המשיבה יסוד ההכבדה ושיקולי מאזן הנוחות בנסיבות המקרה דנא, נוטים באופן מובהק למשיבה משהוכח שנוכח חובותיו והתנהלותו של המבקש נכסיו ועסקיו בחו"ל קיים חשש ממשי שאילו ישוחררו העיקולים אשר חלק מהם הוטלו רק על ידי המשיבה בשלב הזה, ימהר המבקש להעלימם בכל דרך.
כך לדוגמא, העידה המשיבה שבשלב מסויים, המשרד סייע למבקש להעביר כספים שנסלקו על ידם בשל עיקולים שהיו על חשבונותיו של המבקש: "באיזה שהוא שלב בתחילת השנה 2022, חשבון הפרטי שלו היה מעוקל, משנת 2022 בתיק גבאי עיקל לו גם את חשבון החברה, אז הוא שילם את שכר הטירחה באמצעות הוויזה של ירון גל של חברה משותפת לו ולאחיו, שבמסגרת הסליקות חלקם הועברו לעריית ת"א וחלקם לחובות בתיקי הוצאה לפועל למשל בתיק של רקל, הכספים הועברו באמצעות סליקות שאנחנו העברנו..." (פרוטוקול מתאריך 17/1/23, שורה 15 ואילך).
אם ההיתנגדות מוגשת באיחור והעניין מועבר לבית המשפט על ידי רשם ההוצאה לפועל, בית המשפט הוא המוסמך להורות הן על עיכוב הליכים והן על ביטול הליכים לפי שיקול דעתו.
...
בסיכומיה טענה המשיבה שיש לדחות את בקשת ההתנגדות, ואם וככל שתתקבל ההתנגדות מתבקש לאפשר את קבלתה בכפוף להפקדת ערובה על מלוא החוב בתיק.
המסקנה היא, שתוקפו והאוטנטיות של הסכם שכר הטרחה השני מכוחו הוגש שטר החוב לביצוע, כמו גם מערכת היחסים בין הצדדים לרבות טענות הקיזוז, צריכים להבחן בהליך מסודר.
התוצאה היא, שיש ליתן רשות להגן, שכן בשים לב למכלול הטענות שנשמעו בין הצדדים, נכון הוא שהמחלוקות בין הצדדים יוכרעו לאחר שיוכחו כדבעי ולאחר דיון לגופן.
ב"כ המשיבה השיב לשאלה זו תשובה די מפתיעה שלפיה הערכתם היא שהעיקולים הם בשווי 15 מליון ₪: "לשאלת בית משפט מה עוקל ומה שווי העיקולים, אני מפנה לבקשה לעיקולים בטרם. שנית, אטען שאין לנו אינדיקציה לגבי שווי העיקולים אני קובע שזה תפקידו של חברי לטעון, הוא לא הפריח את יסוד ההכבדה הוא לא שאל אותה על העיקולים. בגלל כל העיקולים האלה שהוצגו בבקשה לעיקולים שנעמדים לפחות לאזור 15 מיליון ₪ ואפילו יותר". וראו גם בהמשך: "... שווי הנכסים החייב צריך להציג אותם, אנחנו לא יודעים מה שווי הנכסים" (שם, עמ' 26, שורות 5 ואילך).