פיליפ הופנה בחקירתו הנגדית לסעיף 16.1 להסכם 2002, שם נכתב כי "הצדדים הביאו לידיעת הנאמן את מבנה העסקה לרבות הסכם ההלוואה, פירעונה". בתגובה לכך חזר והעיד: "אין שום הלוואה. לא הייתה שום הלוואה" (עמ' 97 ש' 4-1), אמר שהוא אינו יודע מדוע נכתבה בשטר המישכון המילה הלוואה וחזר על גירסתו כי המישכון נעשה לבקשת יעקב במקום ערבות בנקאית (סוף עמ' 100 ועמ' 101 עד ש' 18).
במסמך זה נכתב כדלקמן:
"אני הח"מ אשריאן יעקב מאשר בזאת כי קבלתי מה"ה אמר דבורה, ת"ז... ואמר משה, ת"ז... את מלוא התמורה בסך 600,000 $ כאמור בחוזה מכר מיום 17.12.2008 המתייחס לדירה ברח' החדווה 14, נתניה... וכי אין ולא תהיינה לי כל טענות מכל סוג שהוא כלפי ה"ה אמר לרבות מר אמר פיליפ".
בכתב ההגנה הוכחשה הטענה שבסעיף 30 לכתב התביעה, ונטען כי "האישור המסומן "7" אינו אמיתי הוא כוזב בעליל ונעשה למראית עין בלבד להכשלת נושי התובע אם וכאשר יבקשו לרדת לנכסיו בהיותו חייב קשה פרעון". טענה זו אינה מפורטת כנדרש, ולא הוסבר כיצד מיסמך זה היה יכול למנוע מנושיו של פיליפ לרדת לנכסיו.
ההתחייבויות לרישום בית משותף ולהעברת זכויות הבעלות
בפרק ז להסכם 2008 נקבע בסעיף 1 כי "המוכר מתחייב להשלים על אחריותו רישום הבית כיחידה נפרדת בבית משותף שניבנה בחלקה בתוך 24 חודשים". בהמשך הסעיף נקבע שלאחר העברת החזקה ורישום הבית המשותף, יש "לאפשר לקונה לרשום ולהעביר את זכויות הבעלות על שמו", וזאת "כשהבית חופשי מכל חוב, עיקול, שיעבוד, משכנתא, זכות שכירות, זכות חזרה ו/או זכות אחרת כלשהיא לטובת צד שלישי". בסעיף 2 נקבע כי המוכר מתחייב מיום חתימת ההסכם לא להעביר את החזקה בו לאחר "ולא לשעבד את זכויותיו בבית". יעקב לא הכחיש שמדובר בהסכמות אמיתיות שהייתה כוונה לקיים אותן בעת חתימת הסכם 2008.
לעומת זאת בעניינינו, הסכם 2002 שיקף את ההסכמות האמיתיות שאליהן הגיעו הצדדים באותה עת, לרבות רכישת הממכר תמורת הסכום שנקבע בהסכם ובניית הקוטג' בתנאים שפורטו שם, וגם הסכם 2008 שיקף בעקרו את ההסכמות המאוחרות יותר בעיניין רכישת הממכר תמורת סך של 600,000 דולר, אם כי בתנאים ובמועדים שונים מאלה שפורטו בהסכם.
...
לפיכך סבורני כי בניגוד לפיליפ, יעקב פעל במודע ובמתכוון להונאת רשויות המס בעת ההתקשרות בעסקה בשנת 2002, ואלמלא עשה כן, הסכם 2008 כלל לא היה בא לעולם.
לפיכך, אני מקבל את הבקשה, נותן בזאת צו לפיצול סעדים וקובע כי התובעים יהיו רשאים להגיש תביעה נוספת בגין הנזקים שנגרמו להם לטענתם, וזאת מבלי לגרוע מטענות התיישנות ושיהוי או מטענות הגנה אחרות של יעקב.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני מקבל את התביעה ומורה כדלקמן:
יעקב יעביר 50% מזכויות הבעלות בחלקה (הכלולות ב-75% מהזכויות בחלקה הרשומות כיום על שם יעקב) על שמם של דבורה ודוד, כשהן נקיות מכל זכות, שעבוד, עיקול או הערה לטובת צד שלישי.