ערעור זה עניינו עיקול, שהוטל לבקשת נושה על חשבון דביטורי של חייבו בבנק.
בהליכי הוצאה לפועל, שנקטה המערערת נגד החברה, הוטל, לבקשתה, עיקול על חשבון של החברה אצל המשיב (להלן-הבנק) בסניפו בבאר-שבע.
...
(H.P. SUPRA, AT 195 לפי העובדות בענייננו, אותה "זכות" לקבל אשראי לא הייתה אלא "זכות" לפנות מדי פעם אל הבנק בבקשה לקבל אשראי, כשהבנק חופשי היה, לפי המוסכם עמו, להעתר לה או לדחותה.
אולם אין לומר, כי בשל דחייתה של הטענה האמורה אכן נחה דעתי, כי הבנק צריך היה להסתפק, במסגרת תשובתו למערערת, בה אישר קבלתו של צו העיקול, במענה הכללי, כי הוא מאשר את קבלת צו העיקול, וכי ביום קבלתו של הצו לא עמדו כספים לזכות החייב הנ"ל ותו לא. המדובר בצו, שיצא מלפני בית-משפט, וניתן להניח, שהבנק יכול היה להבין אל נכון, שהכוונה של הנושים איננה אך ורק לכספים, העומדים לזכות החייב כיתרת זכות בתאריך פלוני, אלא גם לכספים, שייכנסו לחשבון מעת לעת, כל עוד צו העיקול בתוקף.
יש שבית המשפט נידרש לא רק לעיצובם של כללי פרשנות משפטית אלא, במקרה ראוי, גם מתבקשת התווייתם של כללי התנהגות נאותים, אשר ההתייחסות אליהם מתחייבת מן המסקנה, העולה מתוך מערכת הנתונים, המוצגת לפני בית המשפט בעת הדיון בסוגיה פלונית.
סבורני, כי זה האחרון לא ימעל בחובתו כלפי לקוחו ויגלה יחס נכון יותר כלפי הערכאה, אשר מלפניה יצא הצו השפוטי, וכלפי הצד, שבקש הוצאתו והגישו לבנק, אם יציין בתשובתו לא רק את העובדה, כי אין יתרה בחשבון, אלא אם יוסיף ויציין, כי על-פי הכללים, המקובלים עליו, לא יחיל הבנק בנסיבות נתונות את צו העיקול על כספים כלשהם, שייכנסו מעת לעת לחשבון האמור, כל עוד תהיה יתרת חובה בחשבון האמור.