הרקע בתמצית לבקשה זו, הנו הכרזת ארגון העובדים על סיכסוך עבודה ושביתה / עיצומים בחברה, זאת עקב החלטת החברה שלא לקלוט עובדים אירעיים אשר חוזה העסקתם פג, כעובדים קבועים, חרף קיומם של תקנים לקביעות, וכן בשל מדיניותה של החברה, אשר הוגדרה על ידי המשיבות כ-"מדיניות הדלת המסתובבת", המוציאה עובדים אירעיים מהחברה, תוך קליטת עובדים חדשים במקומם.
כך גם עולה מהוראת סעיף 11 לחוקת העבודה בחברה, (נספח 9 לבקשה), לפיה מתן הקביעות לעובד היא חלק מהפררוגטיבה הניהולית של החברה, וזוהי ממילא סמכות שברשות ולא מחובתה של החברה לעשות כן.
מלשון סעיף 11 עולה, כי אכן העברה לקביעות הנה החלטה של החברה, אולם הארכת תקופת ניסיון נעשית בכפוף להסכמים עם הוועד הארצי, וגם הגדרה ודרגה של עובד, לאחר שהוא מועבר לקביעות, נעשים בהסכם עם הוועד הארצי.
טענות המבקשת בתמצית הנן כדלקמן:
נקיטת העיצומים על ידי עובדי החברה, פוגעת קשות בפעילות החברה.
הליכים משפטיים קודמים
לביסוס בקשתה, הביאה המבקשת הליכים קודמים שנוהלו על ידה, בבית הדין הארצי, בע"ע 198/05 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' וולוביץ (28.3.05), וכן ע"ע 471/06 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' יצחק טבדי (27.12.06), שם היתקבל ערעורה של המבקשת, ונקבע, כי ניתן לסיים את תקופת עבודתו של עובד אירעי במבקשת חרף היותו עובד 10 שנים כעובד אירעי, בשל תום תקופת העסקתו הקצובה של העובד, כפי שנקבעה בהסכמים עם ועד העובדים.
...
המבקשת לא צרפה להודעתה מ-4.8.14, מסמך כלשהו המציג לוחות זמנים ברורים, בנוגע לאותו פרויקט המכונה על-ידה "פרויקט חירום הולכה".
אשר על כן, לא שוכנענו, כי העיצומים פוגעים פגיעה בלתי מידתית, בפרויקטיים כלשהם.
עוד נחזור ונדגיש, כי לאחר שהוברר, שאין פגיעה באספקת החשמל לציבור, במיוחד לאור המצב הבטחוני בארץ ומשלא שוכנענו כי העיצומים יפגעו באינטרס ההסתמכות של צדדים שלישיים, אנו סבורים, שהעיצומים הננקטים אינם חורגים ממתחם הסבירות, והינם מידתיים.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, דין הבקשה - להדחות.