מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיסוק בבית אוכל ללא רישיון עסק

בהליך רישוי עסקים (רע"ס) שהוגש בשנת 2024 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 2.5.2023 נאשם 1 הודה והורשע בעבירה של עיסוק ללא רישיון בעסק טעון רשוי, לפי סעיפים 4 ו-14 לחוק רשוי עסקים, תשכ"ח – 1968.
ברע"ס 22750-04-19 מדינת ישראל נ' מאקה פלקה בע"מ ואח' [לא פורסם] (24.3.2021) הורשעו הנאשמים בעבירה של ניהול עסק מסוג בית אוכל ללא רישיון.
...
בהינתן האמור אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בנסיבות התיק שבפניי הינו קנס הנע בין 3500-12,000 ₪ בנוסף לצו סגירה לעסק.
במקרה דנן ולאחר איזון בין השיקולים השונים שפורטו לעיל, סבורני כי יש לגזור על נאשם 1 קנס ברף התחתון של המתחם.
סוף דבר לאור מכלול השיקולים דלעיל אני גוזרת על נאשם 1 קנס בסך 3500 ₪.

בהליך רישוי עסקים (רע"ס) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים הרצליה נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע, על פי הודאתו, בעבירה של עיסוק ללא רישיון בעסק טעון רישיון, בנגוד לסעיפים 4 ו-14 לחוק רשוי עסקים, התשכ"ח-1968 (להלן – "החוק").
אשר לעוצמת הפגיעה באינטרסים המוגנים הרי שהיא נלמדת, בין היתר, מסוג העסק, מהותו, גודלו, משך הזמן בו העסק היתנהל ללא רישיון, הסיבה לאי קבלת הרישיון וכיוצ"ב. בעניינינו, המדובר בעסק מסוג דיסקוטק בית אוכל המגיש משקאות משכרים, אשר נהולו ותפעולו כרוך בסכנה לציבור ולבריאותו ומחייב קבלת אישורים מאת הרשויות המוסמכות, על מנת שלא לסכן את הלקוחות המגיעים אליו ואת המצויים בסביבתו.
...
אשר על כן, הגעתי לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם בכל הנוגע לרכיב הקנס נע בין 5,000-12,000 ₪ ₪.
אשר על כן ונוכח כל האמור לעיל, אני קובעת כי יש למקם את עניינו של הנאשם בחלקו התחתון של המתחם, עם זאת, לא מצאתי כי יש לסטות מן המתחם לקולא.
סוף דבר: במכלול השיקולים המפורטים לעיל, ובין היתר, אופי העבירה, סוג העסק, תקופת העבירה, סטטוס הרישוי ומהות הסירוב, אני גוזרת על הנאשם קנס בסך 7000 ₪ אשר ישולם ב – 10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, שהראשון בהם ביום 1.5.23.

בהליך רישוי עסקים (רע"ס) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם להסדר זה נאשמת 1 הודתה והורשעה, על יסוד הודאתה מפי נאשמים 2 ו – 3, בעבירה של עיסוק ללא רישיון בעסק טעון רשוי, לפי סעיפים 4 , 14 ו-15 לחוק רשוי עסקים, תשכ"ח – 1968.
ברע"ס 22750-04-19 מדינת ישראל נ' מאקה פלקה בע"מ ואח' [לא פורסם] (24.3.2021) הורשעו הנאשמים בעבירה של ניהול עסק מסוג בית אוכל ללא רישיון.
...
בהינתן האמור אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בנסיבות בתיק שבפניי הינו קנס הנע בין 5500-17,000 ₪ בנוסף לצו סגירה לעסק.
במקרה דנן ולאחר איזון בין השיקולים השונים שפורטו לעיל, סבורני כי יש לגזור על הנאשמת 1 קנס ברף התחתון של המתחם.
סוף דבר לאור מכלול השיקולים דלעיל אני גוזרת על הנאשמת 1 קנס בסך 6000 ₪.

בהליך רישוי עסקים (רע"ס) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

אשר לעוצמת הפגיעה באינטרסים המוגנים הרי שהיא נלמדת, בין היתר, מסוג העסק, מהותו, גודלו, משך הזמן בו העסק היתנהל ללא רישיון, הסיבה לאי קבלת הרישיון וכיוצ"ב. במקרה שלפניי, הפעלת בית אוכל המגיש משקאות משכרים וכולל ריקודים ללא רישיון עסק, טומנת בחובה פוטנציאל נזק גדול ומעמידה בסיכון את קהל הלקוחות והעובדים כמו גם את הסביבה, במיוחד כאשר מדובר בעסק שגודלו כ- 300 מ"ר ומגיע לתפוסה של כ – 200 איש.
בפסק הדין שניתן אך לאחרונה ברע"פ 2150/23 ארתור קוזנצוב נ' מדינת ישראל - משטרת ישראל (נבו 03.04.2023) קבע בית המשפט העליון כי כי סעיף 16(3) לחוק רשוי עסקים, שעניינו צו סגירה שמופנה כלפי העסק, ולא כלפי בעל העסק, לא נועד אך למקרים של העברה פיקטיבית לצד שלישי, אלא גם למקרים של העברה בתום לב. בית המשפט הטעים כי שיקול מרכזי הוא השיקול המניעתי, שהרי מטרת ההליך השפוטי היא, בין היתר, להוביל להפסקת עיסוק בעסק שמנוהל ללא רישיון למרות שהוא טעון רישיון.
...
לסיכום, ביקשה המאשימה להשית על הנאשמים קנס כספי ברף העליון של מתחם הענישה אותו ציינה, נוכח אופיו של העסק, גודלו והיקפו; ובנוסף, התחייבות כספית להימנע מעבירה למשך 3 שנים וצו סגירה לפי סעיף 16 על כל חלופותיו ומתן הוראה למשטרת ישראל לאכוף את צו הסגירה בהתאם לסעיף 24 לחוק.
לאחר איזון בין השיקולים השונים שפורטו לעיל אני גוזר את העונשים הבאים: על נאשמת 1 - קנס בסך 14,000 ₪ על נאשם 2 - קנס בסך 7,000 ₪.

בהליך רישוי עסקים (רע"ס) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 29.11.2022 הנאשם הודה והורשע בעבירה של עיסוק ללא רישיון בעסק טעון רשוי, לפי סעיפים 4 ו-14 לחוק רשוי עסקים, תשכ"ח – 1968.
עוצמת הפגיעה באינטרסים המוגנים על ידי חוק רשוי עסקים, הנגרמת כתוצאה מניהול עסק ללא רישיון, משתנה בהתאם לסוג העסק, מהותו, גודלו, משך הזמן בו העסק מיתנהל ללא רישיון, הסיבה להיעדר רישיון וכיוצ"ב. כאשר מדובר בעסק מסוג בית אוכל, כמו במקרה שלפני, הערך המוגן של שמירה על בריאות הציבור, מחייב כי העסק יתנהל ברישיון ולאחר שאושר על ידי כלל הגורמים הרלוואנטיים.
...
בהינתן האמור אני קובעת כי מתחם העונש ההולם הינו קנס הנע בין 5000 -15,000 ₪ בנוסף לצו סגירה לעסק.
במקרה דנן ולאחר איזון בין השיקולים השונים שפורטו לעיל, סבורני כי יש לגזור על הנאשם קנס כספי ברף התחתון של המתחם.
סוף דבר לאור מכלול השיקולים דלעיל אני גוזרת על הנאשם קנס בסך 5000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו