התובעים טענו שלמעשה, הנתבעים בהיותם נאמנים גרמו להפרת הסכם רכישת שטח הממכר, וסיכלו את האפשרות שמוחמד יקבל את שווי זכויותיו במקרקעין אגב ההפקעה, ומכאן זכותם לתבוע קבלת פיצויים בהתאם לסעיף 2 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א- 1970.
נוכח כל האמור לעיל, אני קובעת כי התובעים הרימו את הנטל להוכיח שייפוי הכוח שנחתם בין עיזאת לבין מוחמד ביום 12.4.1970 הנו אותנטי ותקף, ומעיד על עסקת מכר ביניהם.
התביעה להצהרת בעלות פקעה ונזנחה, ולכן אין כאן נאמנות, ולא נטען ולא הוכח שניתן "להעתיק" את הנאמנות מהעסקה שסוכלה ו"ולהדביק" אותה לחובת תשלום הנטענת לפצוי כספי.
כדברי הנשיא ברק, שעמו הסכימו רוב שופטי ההרכב:
"...עניין לנו בהסדר ישראלי עצמאי. ניתן לקבל השראה פרשנית מהמשפט המשווה, אך אין לשעבד את הזכות שביושר הישראלית לאלו של המשפט האנגלי או האמריקני. יש ליתן מלוא התוקף להוראת סעיף 161 לחוק המקרקעין, אשר שלל את המשך תחולתן בישראל של הזכויות שביושר האנגליות. יש לאפשר לקניין שביושר תוצרת הארץ להתפתח כדין ישראלי עצמאי. זהו נטע ישראלי בקרקע ישראלית. עליו להצמיח פירוש ישראלי. עליו להתאים עצמו לשדה המשפט הישראלי. שדה זה הוא מורכב ושונה משדות זרים. די באיזכור הערת האזהרה היוצרת בעיות שאחרים לא ידעון. עלינו לנווט את דיני היושר שלנו על-פי מכלול השיטה הישראלית" (שם [4], בעמ' 251-250).
"...מסקנתי הנה כי עיסקה למכר (מקרקעין או מיטלטלין) מעניקה לקונה זכות שביושר בנכס. זכות זו היא מעין זכות קניין... לאור גישתי, אין בהוראת סעיף 161 לחוק המקרקעין כדי לבטל את הזכויות שביושר של הקונה, עד כמה שזכויות שביושר אלה מתבססות על הדינים הישראליים בדבר עסקאות נוגדות ולא על הדין האנגלי שאכן בוטל" (שם [4], בעמ' 254).
אילו המנוח מוחמד והתובעים נקטו בזהירות המינימלית המתבקשת בנסיבות העניין, והיא שבעל זכות יעיין במירשם המקרקעין, ובפרט כאשר הוא יודע כבר שהם הופקעו, הרי שהוא היה נימנע מ"היעלמות" העובדות המהוות עילת התביעה, קרי הסכם הפיצויים, והיה רואה שביום 11.1.1982 נרשמה הערת אזהרה בגין הסכם הפיצויים.
...
בע"א 1442/13 דלעיל נקבע גם כי:
"בהסתמך על הפסיקה הרלוונטית, ובמיוחד ע"א 2919/07 הוועדה לאנרגיה אטומית נ' גיא-ליפל [פורסם בנבו] (19.9.2010) (להלן: עניין גיא-ליפל), קבע בית משפט קמא כי די בקיומה של עובדה אשר צריכה הייתה לעורר בליבם של התובעים חשד לקיומה של עילת תובענה, כדי להתחיל את מירוץ ההתיישנות לפי סעיף 8 לחוק ההתיישנות".
חיזוק לכל האמור לעיל ניתן אף למצוא בקביעות ביהמ"ש העליון בערעור על פסה"ד שניתן בביהמ"ש המחוזי, ואשר הן תקפות כאמור גם לענייננו ומהוות השתק פלוגתא.
ביהמ"ש העליון אף הוסיף שמוחמד "נחזה כמי שזנח את תביעתו – הוצע לו פיצוי עבור עצי הזית, אך הוא לא נטל את הפיצוי, לא השיב למכתבו של המנהל, לא רשם לזכותו הערת אזהרה, לא דיווח לרשויות המס אודות הרכישה הנטענת, לא פנה למינהל לאחר פסק הדין למסירת החזקה במקרקעין, ולמעשה, קולו נדם משך 35-36 שנה, מה שמעורר את הרושם של זניחת התביעה לקבלת פיצויי הפקעה".
נוכח כל האמור ולאור התנהגותו של המנוח מוחמד ומחדליו במשך עשרות שנים, בהם ישב בחוסר מעש, אני קובעת שהתביעה דנן התיישנה.
לסיכום, אני דוחה את התביעה, ובנסיבות המיוחדות של התיק, אינני עושה צו להוצאות.