עם זאת, אין משמעות הדבר שדחיית תביעת הפינוי קובעת באופן פוזיטיבי את זכויות הנתבעים בקרקע, כבעלים או כדיירים מוגנים:
"התוצאה של פסק הדין החלוט שניתן על ידי בית משפט השלום בתביעת הפינוי שהוגשה כנגד המערער ובני משפחתו - ובפסקי הדין שניתנו בעירעור עליו - חוסמת את דרכן של המשיבות 3-2 בכל תביעת פינוי עתידית נגד המערער, בבחינת השתק עילה. עם זאת, אין בדחיית תביעת הפינוי כנגד המערער, כדי לקבוע פוזיטיבית את בעלותו של המערער בקרקע." (עע"מ 3435/11 חוסין אחמד עבידאת נ' הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה ירושלים (19.6.13))
יתר על כן, דחיית תביעת הפינוי אינה מונעת כל תביעה עתידית, המושתתת על נסיבות חדשות:
"הלכה פסוקה היא, שעם השתנות הנסיבות, שהיו קיימות בעת שנדחתה תביעתו הקודמת של התובע נגד הנתבע, זכאי הראשון להגיש כלפי השני תביעה נוספת, שעילתה 'זהה' והמבוססת על הנסיבות החדשות, ותביעה כזאת לא תהא חסומה מכוח מעשה-בית-דין (ע"א 167/63, ג'ראח נ' ג'ראח, בעמ' 2624)." (פסה"ד בעיניין קלוז'נר בעמ' 582)
במקרה דנן, המשכות ההחזקה בתוספות הבניה היא נסיבה חדשה, אשר התביעה בגינה אינה חסומה מכח השתק העילה.
אפתח ואומר כי קביעה זו הייתה חיונית לשם דחיית תביעת הפינוי, כפי שנכתב מפורשות בפסק הדין שם:
"קיים איפוא איסור מפורש על בניית תוספות ללא קבלת אישור בכתב, ותנאי זה הופר. ברם, כאמור, אין די בתנייה חוזית על אפשרות ביטולו של חוזה שכירות, כדי לגבש עילת פינוי; וצריך שייקבע במפורש, בהסכם שבין הצדדים, כי הפרתו של תנאי מתנאי השכירות מעניקה לבעל הבית את הזכות לתבוע פינוי (ע"א (מחוזי-י-ם) 2399/01 סלע נ' באשר (19.12.01)). ואולם גם בעיניין זה, הדין עם התובע... אם היינו עוצרים איפוא, בשלב זה, הייתה עומדת לתובע עילה לפינוי הנתבעים מהנכס (ס' 25-29)... דא עקא, שהנתבעים טוענים כי הם קיבלו היתר בעל פה לחלק מהשינויים שביצעו בנכס."
הינה כי כן, בית המשפט שם קובע מפורשות, שאילמלא קבע שהנתבעים קיבלו היתר בעל פה לבניית התוספות, הייתה לתובע עילת פינוי.
יחד עם זאת, עילת התביעה לדמי שימוש בתוספות לאחר מועד זה טרם באה לעולם במועד הגשת תביעת הפינוי, ועל כן ממילא לא יכול היה התובע לכלול אותה במסגרתה, והוא רשאי להגיש תביעה בגינה כעת.
...
בנסיבות אלו, המסקנה היא כי לוּ מר נדב היה מתייצב למתן עדות, עדותו הייתה תומכת בגרסת הנתבע.
בנסיבות אלה, אני סבורה שהקביעה העובדתית לפיה התובע ידע על תוספות הבניה והסכים להם הסכמה שבשתיקה היא ממצא מחייב גם בהליך שבפני.
הנתבעים טוענים שהשתק הפלוגתא חל גם על המסקנה המשפטית של בית המשפט, דהיינו שהם דיירים מוגנים בתוספות, כשם שהם דיירים מוגנים בנכס המקורי, אלא שכאן נתפסים הנתבעים לכלל טעות.
" (ע"א 462/76 ש' חסיד בע"מ נ' ישראל ו-לאה קנופף, לא(2) 645 (1977))
בנסיבות אלה, ובהעדר קביעה מפורשת או משתמעת בפסק הדין שהתובע הסכים להעניק לנתבעים מעמד של דיירים מוגנים בתוספות הבניה בתמורה להשקעתם בבניית אותן תוספות בניה, איני סבורה שפסק הדין שניתן בתביעת הפינוי יוצר השתק בנקודה זו.
לסיכום
אין חולק שהנתבע 1 הוא דייר מוגן נגזר בנכס, וכי במהלך השנים הוא ביצע בו תוספות בניה.