מונחת לפני בקשת רשות ערעור על החלטת ועדת הערר לפי חוק שירות הקבע בצבא ההגנה לישראל (הליכים לעניין החלטות הנוגעות לחיילים בשירות קבע), התש"ע-2010 מיום 16.2.14, שבגדרה נדחתה בקשת המבקש לעיכוב ביצוע ההחלטה לשחררו משירות קבע בעילת צימצום הכוחות הסדירים, וזאת עד למתן פסק דין בערר שהגיש המבקש לוועדה כנגד אותה החלטה.
אשר לסכויי העירעור טוענים המשיבים, כי אלו הנם קלושים, בשים לב לכך שההחלטה בדבר שיחרורו של המבקש התקבלה כדין, בהתאם להוראת הפיקוד העליון 3.0508 "נוהל לשיחרור משרתי קבע מטעמים אירגוניים", שמטרתה צימצום הכוחות הסדירים בצה"ל, ובתום הליך תקין, סדור וענייני, בהתבסס על הצרכים האירגוניים של צה"ל בכלל ושל חיל האויר בפרט ולאור נתוני המבקש.
...
בסעיף 3 לכתב ההודעה, כמו גם בסעיף 5 לסיכום הריאיון, צוין, כי הכוונה לשחרר את המבקש משירות קבע בצה"ל התקבלה על רקע "תפקוד מקצועי ופיקודי שאינו משביע רצון ואשר בא לידי ביטוי בחוו"ד מפקדים", וכן כי "הנגד אינו מפגין התקדמות מקצועית ומפגין קושי בהשתלבות בשטח". במהלך הריאיון, טען המבקש, כי הוא מופתע מההחלטה לשחררו משירות, שכן הוא חש כי תרם רבות ליחידה, הינו בעל מוטיבציה גבוהה וכי חלה התקדמות בתפקודו המקצועי.
בשלב זה של הדיון לא שוכנעתי, לכאורה, כי כך הם פני הדברים במקרה שלפנינו, נהפוך הוא; סקירת המסכת העובדתית בעניינו של המבקש ובחינת ההחלטה לשחררו מן השירות מביאות למסקנה לכאורית, כי בהחלטה ובהליכים שקדמו לה לא נפל פגם המצדיק את התערבותה של ועדת הערר.
כפי שהבהירה ועדת הערר בהחלטתה, אם בסופו של דבר תחליט הועדה לקבל את עררו של המבקש כנגד ההחלטה לשחררו, אפשר יהיה להשיבו לשירות הקבע, כאשר הדבר ייעשה ברצף לתקופת שירותו, באופן שזכויותיו לא תפגענה כתוצאה מכך שבמהלך תקופת הביניים היה משוחרר.
סוף דבר
לנוכח המקובץ לעיל, אין מנוס מדחיית הבקשה וכך אני מורה.