עוד יצוין כי הסעד הזמני נידרש לאור העובדה שחברה בשם ליעד השקעות ושירותים פיננסים בע"מ (להלן: "ליעד"), פתחה בהליכים למימוש משכנתא הרובצת על הנכס (ההלוואה נשוא המשכנתא ניטלה ב5/17).במסגרת ת"א 64748-05-19 עתרו המבקשת ואביתר לקבלת צו מניעה לעיכוב מימוש המשכנתא והוסכם כי הם רשאים לשלם את החוב שם לכל המאוחר עד ליום 3.9.19 שאם לא כן, הליכי המימוש ימשכו כסדרם.
...
בהפ (מחוזי ת"א) 149/07 רונן ישראל נ' יהודה גואטה נקבע כי משלא הוכח שהחוזה בין הצדדים משקף חוזה אמיתי המבטא תנאי עסקה שנכרתה בין המבקש לחייב אין בו כדי לגבור על זכות המעקל:
"סעיף 127 (ב) לחוק המקרקעין, מקנה עדיפות לזכויות הנובעות מההתחייבות נשוא הערת אזהרה שנרשמה בפנקס המקרקעין על פני עיקול שנרשם מאוחר יותר, אולם בכך אין כדי להקנות למי שלטובתו נרשמה הערת אזהרה הגנה העולה על זכותו מכוח ההתחייבות נשוא הערת אזהרה, ובמקום שיימצא כי הערת האזהרה שנרשמה אינה מגינה על זכות כלשהי לא יהיה זה מוצדק ליתן להערת אזהרה כוח לגבור על עיקול על זכויות שאינן מוגנות על ידי הערת האזהרה".
וכן ראה הפ (ת"א) 56478-09-11 סוויסל השקעות בע"מ נ' אורנה ברוש:
"נוכח האמור לעיל, כך לכאורה, יש להיעתר, בענייננו, לסעדים המבוקשים בתובענה, שכן בנדון דידן עסקת המכר נעשתה ביום 22/10/07; הערת האזהרה נרשמה ביום 23/10/07 ואילו העיקולים הוטלו אך בימים 1/11/07 ו-21/11/07 – במועדים המאוחרים להסכם המכר, כמו גם לרישומה של הערת האזהרה. אמרנו לכאורה, ולא בכדי. שכן הערת אזהרה, כשלעצמה, אינה יוצרת זכות קניינית או "מעין קניינית", ואין היא מקנה לבעל ההערה זכויות העולות על אלה המוקנות לו בהתחייבות שבבסיס הערת האזהרה.
לאור כל האמור, משהערת האזהרה נרשמה במועד בו נרשמה, בחוסר תום לב ובניגוד לצו שיפוטי ומשלא הוכח כי בעת הטלת העיקול לא היו עוד לאביתר זכויות בנכס ומשהתנהלות אביתר והמבקשת (הן ביחס למעורבותו של אביתר בנטילת הלוואות להסרת משכנתא והן במסגרת הליכים משפטיים),אף מצביעה על כך שעדיין נותרו לאביתר זכויות מהותיות בנכס ,לא ניתן לקבוע כי למבקשת זכות הגוברת על העיקול וגם הבקשה לביטול העיקול,נדחית.
לאור כל האמור,אני מורה על דחיית הבקשה מושא המרצת פתיחה זו ומחייבת את המבקשת בהוצאות המשיב 3 בסך כולל של 9,000 ₪.