למרות העיכוב הניכר בתחילת העבודה, נחתם ביום 22.5.2022 הסכם משולש בין החברה, דיירי הבניין והחברות מכלול מימון נדל"ן בע"מ וכלל חברה לביטוח בע"מ (להלן – "כלל").
על פי סעיף 5.1 להסכם המשולש: "להבטחת האשראי, יצרו הדיירים לטובת המממן משכנתא בדרגה ראשונה מוגבלת לסך של 25,000,000 ₪ על היחידה הרישומית ומלוא זכויותיהם לגביה, כשהן נקיות מכל עיקול, הערה, שיעבוד, מישכון או זכות של צד שלישי כלשהוא (להלן: "המשכנתא")". בד בבד, הבהירו בעלי הדירות במהלך הדיון, את שניתן היה לצפות, כי הם עצמם, אין בדעתם או ביכולתם לפרוע את ההלוואה שניתנה לכלל. מכאן, שעתידה כלל, כפי שאף הצהיר ב"כ במהלך הדיון, לפעול למימוש המשכנתא שבידה, ואשוב ואזכיר שכל בעלי הדירות נתנו את ידם ליצירת שיעבוד זה. לשון אחר: מקום בו מהות השיעבוד היא, קודם כל, זכויות בנייה ובהנתן הלוואה שלא ניפרעה, צפויה הבנייה ממילא לצאת לפועל, גם ככל שאקבל את עמדת המתנגדים. זאת, על ידי בעלת השיעבוד, כלל, ומכח הבטוחה שבידה. מן המקובץ עולה, איפוא, שבהנתן מצב שבו ההלוואה אינה נפרעת, ממילא תתבצע הבנייה, ואם לא ייעשה הדבר מכח החלטתי זאת, ייעשה הדבר מכח זכותה של כלל כבעלת השיעבוד. ובמילים הפשוטות ביותר – אלא אם כן יימצא מי שיתנדב לפרוע את ההלוואה שהעניקה כלל לחברה, מיצוי זכויות הבנייה ממילא יתבצע, בין אם במסגרת הליך זה, ובין אם אגב הליך מימוש השיעבוד שבידי כלל. בתוך כך יוטעם, שככל שמטעם כלשהוא תנתנה החלטות שיגרמו לכלל לצאת "קירחת מכאן ומכאן", עלול הדבר להוביל להשלכות רוחב הרות אסון על כל הקשור במימון בניה בנסיבות דומות (תמ"א 38, ודומיהן), שהרי פרויקט מסוג זה נידרש כימעט תמיד למימון ביניים, וככל שלא יוכל הגורם המממן לסמוך על הדיירים ועל השיעבוד שיצרו בזכויות הבניה של אותו בית, לא יינתן מימון, ואם כך, אנא אנו באים.
...
אשר לנקודה זו אך אבהיר שמתבססת החלטתי על תמונת המצב הנוכחית לפיה קיים היתר בנייה תקף ביחס לבנייה שעל הפרק, ולמצבים שכרגע אינם תקפים, לא אתייחס.
סוף דבר.
בכפוף לכל האמור לעיל, בקשת הנאמנים להעתקת ההתקשרות – מאושרת.