המבקש 2 (להלן – בעל החברה), רופא שיניים בעיסוקו, הוא בעל המניות המרכזי בהחברה המחזיק בכ-90% ממניותיה ומשמש כדירקטור היחיד שלה.
המשיבים הוסיפו וטענו כי בנסיבות העניין קיימת עילה להרמת מסך ההיתאגדות מעל החברה ולחיוב אישי של בעל החברה, בין היתר לאור מעמדו הרם של בעל החברה ופועלו בחברה, והעובדה כי היה מודע היטב לנכויים שנעשו משכרם של המשיבים ולא הועברו לקרן פנסיה.
כמו כן שגה בית הדין בקביעתו על חיובו האישי של בעל החברה בהיעדר עילות המצדיקות הרמת מסך בהתאם לחוק ולפסיקה, כגון שימוש לרעה במסך ההיתאגדות לשם ביצוע מעשי תרמית או הונאה, וחרף הראיות הרבות שהצביעו על כך שבתקופה הרלוואנטית לתביעה נוהלה החברה על ידי מנכ"לים בשכר ובעל החברה לא היה מעורב בניהולה.
במקרה כזה, נטען, לנוכח גובה הסכומים שנפסקו לחובת החברה, הנזק העלול להגרם להחברה יהיה בלתי הפיך.
נטל השיכנוע כי קיימת הצדקה לחרוג מנקודת המוצא דלעיל מוטל על המבקש, אשר עליו להראות כי סכויי העירעור להיתקבל טובים וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו, במובן זה שהנזק היחסי שייגרם לו מאי הענות לבקשה גדול מן הנזק הצפוי לצד שכנגד ככל שיעוכב הבצוע (ע"ע (ארצי) 44633-10-12 סביניך - צוות 3 בע"מ (8.4.2013); עע"מ 2152/13 הועדה המקומית לתיכנון ולבניה קרית טבעון נ' ועדת ערר מחוזית חיפה (23.4.2013)).
...
באשר לטענות המבקשים לגוף הערעור לא שוכנעתי כי סיכויי הערעור, ככל שהם מתייחסים לקביעות העובדתיות השונות בפסק הדין, גבוהים, ונימוקיו המעוגנים היטב בראיות ובהתרשמות הבלתי אמצעית של בית הדין יעמדו למבקשים לרועץ.
העיכוב החלקי כפוף לכך שהמבקשים יפקידו בקופת בית הדין את הסכומים המעוכבים כאמור לעיל, או ערבות בנקאית בנוסח מקובל, עד ליום 21.9.2023 (להלן – המועד הקובע), שאם לא כן תפקע מאליה במועד הקובע החלטתי זו ומלוא פסק הדין יועמד לפירעון.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת בחלקה, כאמור בסעיף 12 לעיל.