ובמה דברים אמורים?
ראשית, כפי המפורט בתסקירים אשר הוגשו בעיניינו של הנאשם, הנאשם שולב, במשך תקופה ממושכת, במסגרת הליך המעצר, בטיפול שכלל שיחות פרטניות וביצע בדיקות שתן שנמצאו נקיות משרידי סם. בהמשך לכך, הנאשם שולב בקבוצה טיפולית המיועדת לצעירים, תוך שהנאשם הקפיד להגיע למפגשים שנערכו במסגרת קבוצה זו, וכך גם, הישתתפותו של הנאשם במפגשים התאפיינה במחויבות גבוהה ושתוף פעולה מלא, תוך שנימסר כי הלה הנו שותף פעיל בקבוצה, שיתף מעולמו, במחשבותיו, ובהתמודדותו תוך שהשרות התרשם כי הנאשם מצליח לשמוע ביקורת בונה מחברי הקבוצה וכי הלה נמצא בתחילת תהליך של התבוננות פנימית בדפוסי היתנהלותו ומביע מוטיבציה להמשיך להישתלב בהליכים טפוליים נוספים.
בענייננו, שוכנעתי כי היתנהלותו של הנאשם מאז שוחרר מהמעצר, המנעותו משימוש בסמים ומביצוע עבירות נוספות, שתוף הפעולה המלא שלו עם שירות המבחן, המוטיבציה שהביע להישתלב בהליכים טפוליים נוספים, והניסיון שלו להשיב את חייו למסלול נורמאטיבי, מלמדים כי למצער קיים סיכוי של ממש כי הוא ישתקם בעתיד בצורה מלאה ובאופן מוחלט.
יחד עם זאת, כפי שצוין זה מכבר, הענישה לעולם צריכה להיות אינדיוידואלית, ולא בכדי ניתן למצוא בפסיקתם של בתי המשפט השונים מקרים שבהם הושתו על נאשמים שהורשעו בבצוע עבירות אף חמורות מאלו שבהן הורשע הנאשם שבפני (כדוגמת עבירות סחר בסם מסוכן מסוג קוקאין, במשקלים דומים ואף גבוהים מאלה אותם סיפק הנאשם), עונשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, ולעיתים, בנסיבות חריגות ביותר, אף עונשי מאסר מותנים בלבד (בין אם לצד צוי של"צ ובין אם לאו).
הנאשם יכול להתחיל את השל"צ.
<#7#>
החלטה
על מנת לאפשר למאשימה לשקול הגשת ערעור על רכיב השל"צ בגזר הדין, ועל מנת שלא להעמיד את ערכאת העירעור בפני עובדה מוגמרת, הנני מורה על עיכוב ביצוע עונש השל"צ למשך 45 יום.
...
מכל המקובץ לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
צו של"צ בהיקף של 500 שעות.
ככל שתתקבל החלטה כי לא יוגש ערעור, אודיע לביהמ"ש.
באת כח הנאשם:
אני סבורה שתוך 10 ימים ניתן להודיע אם יוגש ערעור.
הנאשם יכול להתחיל את השל"צ.
<#7#>
החלטה
על מנת לאפשר למאשימה לשקול הגשת ערעור על רכיב השל"צ בגזר הדין, ועל מנת שלא להעמיד את ערכאת הערעור בפני עובדה מוגמרת, הנני מורה על עיכוב ביצוע עונש השל"צ למשך 45 יום.