מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב הליכים והעברת סכסוך לבוררות בכדורסל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 5 לחוק הבוררות קובע מספר תנאים אשר בהתקיימם יעכב בדרך כלל בית המשפט את ההליכים בסכסוך שהוסכם למסרו לבוררות ויורה על העברת הסיכסוך לבוררות; ואלה הם התנאים: קיים הסכם בוררות בין הצדדים.
עמד על כך בית המשפט העליון ברע"א 180/07 כץ נ' איגוד הכדורסל בישראל, פיסקה 14 (4.10.2009): "ככלל, בהעדר הסכמה כאמור, לא יכול מי שאינו צד להסכם הבוררות לבקש עיכוב הליכים כנגדו לצורך העברתם לבוררות [...]. ואולם, הדבר נתון תמיד לשיקול דעתו של בית המשפט הדן בבקשת עיכוב ההליכים [...]. כך, יכול ובמקרים מסוימים, בהם התביעה מכוונת כנגד מספר נתבעים בצוותא חדא, כאשר בין מרביתם לבין התובע קיים הסכם בוררות וכאשר מבקש הנתבע הנוסף אשר אינו צד להסכם הבוררות, בהסכמת יתר הנתבעים, להצטרף להליכי הבוררות, יורה בית המשפט על עיכוב הליכים גם בעיניינו של נתבע זה, חרף היתנגדותו של התובע להצטרפותו לבוררות [...]. עיכוב הליכים כנגד מי שלא היה צד מקורי לבוררות ייתכן במקרים בהם בית המשפט יסבור כי המנעות מפיצול הדיון בין הבוררות לבית המשפט מחויבת מכוחם של שקולי יעלות ונוחות, שכן פיצול כאמור יהיה בלתי סביר בנסיבות העניין, וכאשר לא נגרם בשל כך אי צדק ועוות דין לתובע [...]". ראו גם: עניין עזאם.
...
סיכומו של דבר, דין טענת החברה לקיומו של "טעם מיוחד" לפי סעיף 5(ג) לחוק הבוררות - דחייה.
סוף דבר אני נעתר לבקשת המבקשות ומורה, כי הדיון בשתי עילות התביעה הנוגעות לפרויקט מט"ש תענך ולמכרז אומן (עילות א' ו- ו' לכתב התביעה המתוקן) יעוכב ויועבר לבוררות, בהתאם להתניית הבוררות שבסעיף 13 לחוזה.
אני מחייב את המשיבה/התובעת לשלם למבקשות/הנתבעות הוצאות משפט בגין הליך זה בסך 2,500 ₪ תוך 30 יום מיום קבלת החלטה זו, שאם לא כן, יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

" אם כן, סעיף 5 לחוק קובע מספר תנאים אשר בהתקיימם יעכב בדרך כלל בית המשפט את ההליכים ויורה על העברת הסיכסוך לבוררות.
עמד על כך בית המשפט העליון ברע"א 180/07 אמיר כץ נ' איגוד הכדורסל בישראל (04.10.2009): "עיכוב הליכים כנגד מי שלא היה צד מקורי לבוררות ייתכן במקרים בהם בית המשפט יסבור כי המנעות מפיצול הדיון בין הבוררות לבית המשפט מחויבת מכוחם של שקולי יעלות ונוחות, שכן פיצול כאמור יהיה בלתי סביר בנסיבות העניין, וכאשר לא נגרם בשל כך אי צדק ועוות דין לתובע [השוו: אוטולנגי, בעמוד 306, ה"ש 94]." [ראו גם החלטת כבוד השופט מינץ ברע"א 1950/20 יפת נגד דיאמנט (נבו, 10.5.2020)].
...
אי קיומם של יתר התנאים לעיכוב הליכים עקב תניית בוררות דין הבקשה להידחות שכן אף יתר התנאים לעיכוב הליכים אינם מתקיימים.
טענה כאמור אף לא נטענה בתשובתם לבקשת התיקון וסבורני כי לו סברו כי תניית הבוררות חלה לאור העובדות והטענות החדשות בכתב התביעה המתוקן, הרי שהיה עליהם להעלות טענה בדבר תניית בוררות למצער במועד זה. די באמור על מנת לדחות את הבקשה אף מבלי להידרש ליתר טענות התובעת בעניין קיומו של טעם מיוחד שלא לעכב את ההליכים.
סיכום לאור כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

כן ביקשו הנתבעות 1 ו-3 לעכב את ההליכים בתובענה על מנת להעביר את הסיכסוך לבוררות על פי חוק הספורט, התשמ"ח-1988 (להלן - "חוק הספורט") ועל פי תקנות איגוד הכדורסל.
...
לא מצאנו כי התובעים הרימו את הנטל להוכיח טענותיהם.
סיכומו של דבר - לאור כל האמור, משלא הרימו התובעים את הנטל להוכיח כי העמותה החדשה נכנסת בנעלי העמותה הישנה תוך קבלת זכויותיה והתחייבויותיה הן בהסכם מפורש, הן בהסכם מכללא, ומשלא התקיימו יחסי עובד-מעביד בין התובעים לבין העמותה החדשה, לא קנה בית הדין סמכות לדון בתביעה ודין הבקשה למחיקה על הסף, להתקבל.
אחרית דבר הבקשה מתקבלת, התביעה תמחק.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט היתעלם מהלשון הברורה של ההסכם ולא פעל לפי הפסיקה ולפיה כאשר יש מספר פרשנויות אפשרויות יש להעדיף פרשנות ולפיה הסיכסוך יבורר במסגרת בוררות [רע"א 180/07 כץ נ' איגוד הכדורסל בישראל (4.10.2009) וכן רע"א 4620/08 Interton Inc.
סעיף 5 לחוק הבוררות קובע: "(א) הוגשה תובענה לבית-משפט בסכסוך שהוסכם למסרו לבוררות ובקש בעל-דין שהוא צד להסכם הבוררות לעכב את ההליכים בתובענה, יעכב בית המשפט את ההליכים בין הצדדים להסכם, ובילבד שהמבקש היה מוכן לעשות כל הדרוש לקיום הבוררות ולהמשכה ועדיין הוא מוכן לכך.
המשיבה בתגובתה בבית משפט קמא העלתה טענות עובדתיות בנוגע לזהותו של הבורר ונימקה מדוע לטענתה אין מקום להעביר את הסיכסוך לבורר הספציפי גם אם בית משפט סבור שיש להחיל את סעיף הבוררות.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה יש ליתן רשות ערעור ולקבל הערעור לגופו בחלקו מהנימוקים כדלקמן: א) צודק ב"כ המשיבה בטענה ולפיה ניתנת רשות ערעור לגבי החלטות בענייני בוררות רק במקרים חריגים, אך בכל הקשור לסעיף 5 לחוק הבוררות, יש נטיה ליתן רשות ערעור ולבחון ההחלטה לגופה כבר בשלב הביניים.
ב) דין הערעור להתקבל באופן חלקי.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל בחלקו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו