סעיף 5 לחוק הבוררות קובע מספר תנאים אשר בהתקיימם יעכב בדרך כלל בית המשפט את ההליכים בסכסוך שהוסכם למסרו לבוררות ויורה על העברת הסיכסוך לבוררות; ואלה הם התנאים:
קיים הסכם בוררות בין הצדדים.
עמד על כך בית המשפט העליון ברע"א 180/07 כץ נ' איגוד הכדורסל בישראל, פיסקה 14 (4.10.2009):
"ככלל, בהעדר הסכמה כאמור, לא יכול מי שאינו צד להסכם הבוררות לבקש עיכוב הליכים כנגדו לצורך העברתם לבוררות [...]. ואולם, הדבר נתון תמיד לשיקול דעתו של בית המשפט הדן בבקשת עיכוב ההליכים [...]. כך, יכול ובמקרים מסוימים, בהם התביעה מכוונת כנגד מספר נתבעים בצוותא חדא, כאשר בין מרביתם לבין התובע קיים הסכם בוררות וכאשר מבקש הנתבע הנוסף אשר אינו צד להסכם הבוררות, בהסכמת יתר הנתבעים, להצטרף להליכי הבוררות, יורה בית המשפט על עיכוב הליכים גם בעיניינו של נתבע זה, חרף היתנגדותו של התובע להצטרפותו לבוררות [...]. עיכוב הליכים כנגד מי שלא היה צד מקורי לבוררות ייתכן במקרים בהם בית המשפט יסבור כי המנעות מפיצול הדיון בין הבוררות לבית המשפט מחויבת מכוחם של שקולי יעלות ונוחות, שכן פיצול כאמור יהיה בלתי סביר בנסיבות העניין, וכאשר לא נגרם בשל כך אי צדק ועוות דין לתובע [...]".
ראו גם: עניין עזאם.
...
סיכומו של דבר, דין טענת החברה לקיומו של "טעם מיוחד" לפי סעיף 5(ג) לחוק הבוררות - דחייה.
סוף דבר
אני נעתר לבקשת המבקשות ומורה, כי הדיון בשתי עילות התביעה הנוגעות לפרויקט מט"ש תענך ולמכרז אומן (עילות א' ו- ו' לכתב התביעה המתוקן) יעוכב ויועבר לבוררות, בהתאם להתניית הבוררות שבסעיף 13 לחוזה.
אני מחייב את המשיבה/התובעת לשלם למבקשות/הנתבעות הוצאות משפט בגין הליך זה בסך 2,500 ₪ תוך 30 יום מיום קבלת החלטה זו, שאם לא כן, יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.