מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב הליכי פשיטת רגל עד הכרעה בהצעת הסדר בסעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

אכן, סמכות להורות על עיכוב הליכי ההוצאה לפועל בעת הגשת בקשת הסדר היא מחויבת המציאות, שכן "אין זה מתקבל על הדעת שאם הגיש החייב הצעה להסדר לפי סעיף 19א לפקודה יוכל נושה, ללא סייג, להמשיך או לפתוח בהליכי הוצאה לפועל נגד החייב, העלולים להכשיל את ההצעה" (שלמה לוין ואשר גרוניס פשיטת הרגל 151 ה"ש 24 (מהדורה שלישית, 2010) (להלן: לוין וגרוניס)); ואולם, סמכות זו אינה מעוגנת במפורש בהוראת החוק (וראו שם את הצעת לוין וגרוניס להסמיכה על סעיף 22 לפקודה, או על סמכותו הטבועה של בית המשפט).
מכל מקום, בעוד שבררת המחדל לאחר מתן צו כנוס היא עיכוב ההליכים, הרי שבררת המחדל במצב של הצעת הסדר היא המשכות ההליכים כסדרם, עד מתן החלטה אחרת של בית המשפט.
מהי, אם כן, מסגרת שיקול הדעת של בית המשפט בבואו להכריע בבקשות לעיכוב או לביטול הגבלות שהוטלו בהליכי הוצאה לפועל? לאור דברינו, יש להבחין בין הגבלות שכל עניינן הפעלת לחץ על החייב לשלם את חובותיו, ובין הגבלות שעניינן שמירה על האינטרסים הקנייניים של הנושים, באמצעות הגבלת יכולתו של החייב להישתמט מחובותיו, להבריח נכסיו או ליצור חובות חדשים.
...
כזכור, בית המשפט המחוזי דחה את בקשת המבקש על שלושת ראשיה, משום שלא נתמכה בתצהיר ולא הצביעה על הצדקה מיוחדת להעתר לה. לאור האמור לעיל, ובפרט לנוכח העובדה כי בשלב זה קיימת הסכמת כלל הצדדים על ביטול הגבלת המבקש מלנהל חשבון בנק, סבורני כי דין הערעור להתקבל בנוגע לנקודה זו. לפיכך, המבקש יוכל מעתה לנהל חשבון בנק ללא מסגרת אשראי, להחזיק בכרטיס בנק מסוג דביט, ולחייב את חשבונו בהוראות קבע אשר יכובדו רק אם קיימת יתרה מספקת בחשבון.
התלבטתי לא מעט באשר להגבלת המבקש מלהחזיק רישיון נהיגה; כאמור, הנטיה היא להעתר לבקשה מסוג זה, אולם כאשר עסקינן בשלב הגשת הבקשה וטרם אישורה, יש לבחון את משמעות ההגבלה על החייב מזה, ואת סיכויי הצעת הפשרה מזה.
במצב דברים זה אין בידי להעתר להיבט זה של הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

רקע עיון בתיק הפש"ר מעלה כי ביום 9.8.15 הגיש המשיב בקשה להסדר נושים על פי סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל.
לאחר שמצאתי, כי הצעת החייב סבירה ויש בה כדי להועיל לנושים במסגרת הליך פשיטת הרגל, הריני מאשרת את ההצעה.
בהתאם לדיון שהתקיים ביום 31.3.2016 ולאחר שהחייב הפקיד את הסך על פי ההסדר, בהתאם להודעת הנאמן הזמני, הנני קובע כדלקמן: החייב עמד בתנאי ההסדר והוא מופטר מכל חוב בר תביעה בהליך נכון למועד עיכוב ההליכים נגד החייב ביום 28.10.2015, למעט חובות שאינם בני הפטר על-פי הוראות הפקודה.
טענות המבקשת בפני בית המשפט קמא, במסגרת בקשתה לרשות ערעור המבקשת טוענת כי לאחר שהמציאה בטעות את בקשת החייאת התיק לכונ"ר ולא לנאמן, היה על רשמת ההוצל"פ להשהות החלטתה עד שתומצא הבקשה לנאמן ותתקבל עמדתו, שכן לאור נסיבות העניין עמדתו חשובה ומהותית.
"מעת שניתן צו כנוס נכסים במסגרת הליכי פשיטת רגל מסורה הסמכות לידון בעיניינו של החייב לבית המשפט לפשיטת רגל, סמכות המעוגנת בסעיף 128(א) לפקודה" (ס' 27 לפסק הדין קמא).
טרוניית המבקשת על כך כי בית המשפט קמא נימנע מלהכריע בטענותיה בדבר זכות תשובה לתגובה, זוכות למעמד משני שעה שהשאלה המרכזית שבמחלוקת, הנוגעת לידיעת המבקשת על הליכי הפש"ר- הוכרעה לחיוב.
...
אני מאשרת חלוקת דיבידנד סופי לנושים לפי האמור בדו"ח הנאמן הזמני, וכן מאשרת לנאמן הזמני את שכר טרחתו והוצאותיו, לפי המפורט בדו"ח האמור.
אף אם אבחן את בקשת רשות הערעור המונחת בפניי, לגופה, התוצאה היא כי אין כל טעם המצדיק דיון בפניי, ב"גלגול שלישי", אחר שטענות המבקש נדונו והוכרעו על ידי שתי ערכאות שונות אשר בחנו בדקדקנות את התשתית העובדתית והמשפטית הרלוונטית למקרה כאן.
מן הטעמים הללו הנני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אדון בבקשות אלו במידת האפשר במאוחד ולצורך כך אתאר השתלשלות האירועים בתיק זה. העובדות ביום 28.5.2014 הגיש החייב בקשה לאישור הצעת פשרה או הסדר נושים על פי סעיף 19א' לפקודה.
ביום 22.2.2015 הגישה ב"כ הנושה וולקן תגובתה לעמדת הנאמן הזמני החוזרת על עקרי טענותיה וטוענת כי לבית המשפט שיקול דעת על פי סעיף 35 לפקודת פשיטת הרגל האם לאשר הסדר נושים ובמקרה דנן עת הוברר שהחייב רימה בקשר למצבת נכסיו יש להפעילו ולא לאשר הסדר נושים.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכל החומר הרלוואנטי אני סבורה כי דין הבקשות 6-8 שהגיש הנושה וולקן לביטול ההחלטה המאשרת הצעת ההסדר ולמתן צו הכופה על החייב למסור מידע נוסף בקשר לזכויותיו בנכס מקרקעין והכנסותיו מעבודה להדחות ודין ההחלטה המאשרת הצעת ההסדר להוותר על כנה.
משנבדקה ההצעה על ידי הנושים שרצו בכך פעם נוספת ונבדק מידע שנטען כי הוסתר על ידי החייב בנוגע לרכושו ועיסוקיו ועדיין סברו הנושים כי מדובר בהצעה סבירה שיש לאשרה אין מקום לאפשר לנושה מיעוט לכפות עמדתו על כלל נושים ולעכב בגין היתנגדותו הבודדת השלמת הסדר נושים וחלוקת דיבידנד.
לאור האמור לעיל משדחיתי הבקשה לביטול ההחלטה המאשרת ההסדר, משהופקדו הכספים הנדרשים לבצוע הצעת ההסדר ובכפוף לבצוע החייב הנידרש בסעיף 11 לבקשתו ובהסתמך על הודעת בעל התפקיד אני קובעת כי בכפוף להפקדת הכספים כאמור בסעיף 11 לבקשת החייב (בקשה 21) עד יום 30.4.2015 החייב עמד בהצעת ההסדר שהציע לנושיו במלואה וההסכמה מחייבת את החייב ואת כל הנושים לעניין כל חוב בר תביעה המגיע להם מהחייב והוא חלק מהליך זה שניפתח ביום 28.5.2014.
...
לאור האמור לעיל משלא מצאתי כי נפל פגם בדיווח הנאמן הזמני על עמדת הנושים משחלקם נתנו הודעות לתיק בית המשפט וחלקם לא התייצבו בפני ויש לראותם כמסכימים להחלטה שניתנה המאשרת הצעת ההסדר, אין מקום להעתר לבקשת הנושה וולקן בבקשה מס' 16 משום שאין צורך בה וכן אין מקום להעתר בבקשה 6 ולשוב ולהורות על חקירת החייב.
לאור האמור לעיל משדחיתי הבקשה לביטול ההחלטה המאשרת ההסדר, משהופקדו הכספים הנדרשים לביצוע הצעת ההסדר ובכפוף לביצוע החייב הנדרש בסעיף 11 לבקשתו ובהסתמך על הודעת בעל התפקיד אני קובעת כי בכפוף להפקדת הכספים כאמור בסעיף 11 לבקשת החייב (בקשה 21) עד יום 30.4.2015 החייב עמד בהצעת ההסדר שהציע לנושיו במלואה וההסכמה מחייבת את החייב ואת כל הנושים לעניין כל חוב בר תביעה המגיע להם מהחייב והוא חלק מהליך זה שנפתח ביום 28.5.2014.
אני מורה כי הוצאות ההליך לרבות שכר טרחת נאמן על פי התקנות כאמור בבקשה למתן הוראות (בקשה מס' 17) מאושר ומורה לנאמן לפעול לחלוקת דיבידנדים לנושי החייב כמפורט בבקשה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החייבים, בני זוג בשנות החמישים לחייהם, נקלעו לקשיים כלכליים ובשל חוסר יכולת לפרוע חובותיהם, פנו להליכי פשיטת רגל; כדי להקטין נזק של נושיהם, עשו מאמצים ופנו לבני מישפחה, למכרים וחברים ועלה בידם להציע לנושים הצעת הסדר בהתאם לסעיף 19א' לפקודה, כך הציעו שלם לנושים סך של 30% מהקף הנשייה.
במקביל, בדקה הנאמנה את נסיבות הסתבכותם הכלכלית של החייבים, מעבר לנדרש בהליכים לפי סעיף 19 א', ובכל זאת משעשתה כך אין להיתעלם מדבריה בדוח כי מצאה שאין חשד לחוסר תום לב ביצירת החובות וכי הקריסה הכלכלית אירעה מכישלון עסקי; לא רק זאת אלא שהגם שאין מדובר בבקשת חייבים להכריזם פושטי רגל בהם תנאי תום הלב ביצירת החובות הוא מהותי הרי שהנאמנה ציינה בדיון לפני כי "ישבתי עם החייבים, שמעתי את נסיבות ההסתבכות... התרשמתי שמדובר בתום לב ביצירת החובות שהחייבים עושים ככל יכולתם כדי לעבוד מהבוקר עד הלילה ולהחזיר חובות בדרך של 19 א' וזה לא דבר טריויאלי..." והמליצה "לאשר את ההצעה לא רק מהטעם שההצעה קיבלה את הרוב החוקי הנידרש, אלא גם משום שמדובר בשני חייבים תמי לב שעושים ככל יכולתם להחזיר את החובות וצריך לאפשר להם את זה" (עמ' 2, 3 לפרוטוקול).
וכך אומר ב"כ הכנ"ר אשר לסוגית תום הלב: "...אנחנו בהליך של 19 א' שהוא הליך של הסדר נושים ושיקולי תום הלב הם לא השיקול המכריע אלא שיקול דעת הנושים באספות. במאמר מוסגר, גם בתוככי הליך הפש"ר, כשמוצע הסדר, עדיין אם חייב לא קרס בתום לב הוא יכול לצאת מההליך בהסדר נושים" (עמ' 5 ש' 21- 23) – אין ספק כי אין להיתעלם משאלת תום הלב של החייבים אך אין הוא הרכיב המהותי בהליכים לפי סעיף זה, ומאחר שממילא אין ראיות הסותרות את היתרשמות הנאמנה מהחייבים וכל טענת חוסר תום הלב מבוססת על היתרשמות הנושים המתנגדים, אני סבורה כמו הכנ"ר כי שקולי תום הלב אינם השיקולים המכריעים בבואי לאשר את ההסדר.
יאמר כי אף אם נלך לשיטת הבדיקה הפרטנית של כל אחד מהחייבים הרי שבסמכות בית המשפט לאשר הסדר אף אם לא נתקבל מלוא הרוב הנידרש בחוק, ומאחר שמדובר בהקף נשייה של 74% הרלוואנטי לחייב כשעל כף המאזניים אישור ההסדר לגבי נושי שני החייבים לא ראיתי כי הפער הקטן שנוצר רק בשיטת מנייה פרטנית, מהוה מיכשול לאישור ההסדר, ולא ראיתי לעכב את האפשרות לחלוקת דיבידנד לנושים הרבים שנתנו הסכמתם, בעיקר כשהתרשמתי כי נימוקי ההיתנגדות לא היו מבוססים עניינית.
...
ועוד לציין כי אני מקבלת את דברי הכנ"ר שציין כי "השאלה היא מהן החלופות. אנחנו נמצאים כאן בפלטפורמה של כדאיות.
אין ספק כי הרוב הדרוש על פי דין הושג במקרה זה, ואם אבחן את אופן הצבעת הנושים בנפרד הרי בענין החייבת נתקבל הרוב הנדרש על פי דין ובענין החייב הוא נושק לו - 74%! לאחר ששקלתי את כל הנסיבות שתוארו בהרחבה, נתתי דעתי לסכום ההסדר ששופר במהלך הדיון ועונה על דרישות החוק כי הדיבידנד יהיה לפחות 30% נטו לנושים, נתתי דעתי לסכום המוצע 1,200,000 ₪ נטו לנושים, לאחר שהתרשמתי מהחייבים שהופיעו לפני, מנסיבותיהם ומדברים שאמרו בדיון, ממאצמצים שעשו להשיג את הדיבידנד, נתתי דעתי להתרשמותה החיובית של הנאמנה ואני סבורה כי ראוי לאפשר לרוב הנושים לקבל את הדיבידנד המוצע כבר עתה, ולכפות את ההסדר על המיעוט שהתנגד וזאת כפי שמאפשרת הפקודה.
כפי שציינה הנאמנה: "מהצבעות הנושים עולה בבירור כי רובם תומכים בהסדר ועל כן אין טעם לסרבל את התיק ולעכב את 35 הנושים שהגישו תביעות חוב". מכל האמור לעיל, אני מאשרת את הסדר הנושים המשופר, כפי שמופיע בסיפא של פרוטוקול הדיון.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

עיכוב הליכים נגד חייב לפי סעיף 22 לפקודת פשיטת הרגל חל על "תובענה, הוצאה לפועל ואמצעי אחר על פי דין נגד החייב", ואילו בעניינינו מדובר בהליך ערעורי שהמבקשים-עצמם מעוניינים ליזום.
מכל מקום, איני סבור כי הונח טעם מיוחד להארכת מועד להגשת ההליך בבית משפט זה. אשר למינוי הנאמן, מדובר כאמור בנאמן שמונה לבצוע הליכים של הצעה להסדר לפי סעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל (פשרה או הסדר לפני צו כנוס), ובית המשפט המחוזי הגדיר את סמכויותיו בהחלטתו מיום 25.3.2010.
מכל מקום, אין עילה להעתר לבקשת המבקשים ולעכב את עצם הגשת ההליך לבית משפט זה עד אשר תנתן במועד בלתי-ידוע הכרעה בעיניין הסדר הנושים.
...
מכל מקום, אין עילה להיעתר לבקשת המבקשים ולעכב את עצם הגשת ההליך לבית משפט זה עד אשר תינתן במועד בלתי-ידוע הכרעה בעניין הסדר הנושים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו