מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב ביצוע מכרז מתי ניתן לקבל עיכוב כזה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המבקשות מספקות כל אחת בתחומה שרותי ניקיון כאמור לרשויות מקומיות שונות באיזור המרכז, במסגרת מכרזים להענקת השירותים הנ"ל בהם זכו המבקשות (להלן: "שירותי הניקיון" או "השירותים").
גם ב"כ המשיבים הכיר בכך ומתוך רצון לקדם את ההליכים, הדגיש כי בבוא העת וככל שיידרש הדבר, תוכלנה המבקשות "לעכב את ביצוע פסה"ד". בסיום הדיון הנ"ל מיום 8.5.2018 ניתנה החלטת בית המשפט: "לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לא שוכנעתי שיגרם נזק כלשהוא משמיעת הראיות בתיק זה. ניתן אחר כך לעכב את מתן פסה"ד בהסכמה, כך גם כפי שאמר ב"כ המדינה שניתן לבקש עיכוב ביצוע של פסק הדין ככל שפסק הדין ידחה את העירעור." טענת המבקשות בקשר לטעם שעמד מאחורי הסכמתן למתן פסק הדין.
בית המשפט קיבל את הסכמת הצדדים וביום 7.7.2020 ניתן פסק הדין (כהגדרתו לעיל): "פסק דין
לטענת המבקשים המשיבים, הפרו בחוסר תום לב את הסכמות הצדדים ואת פסק הדין לכשעצמו, וראו בו ככזה שניכנס לתוקפו למן הרגע בו ניתן.
...
גם ב"כ המשיבים הכיר בכך ומתוך רצון לקדם את ההליכים, הדגיש כי בבוא העת וככל שיידרש הדבר, תוכלנה המבקשות "לעכב את ביצוע פסה"ד". בסיום הדיון הנ"ל מיום 8.5.2018 ניתנה החלטת בית המשפט: "לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים לא שוכנעתי שיגרם נזק כלשהו משמיעת הראיות בתיק זה. ניתן אחר כך לעכב את מתן פסה"ד בהסכמה, כך גם כפי שאמר ב"כ המדינה שניתן לבקש עיכוב ביצוע של פסק הדין ככל שפסק הדין ידחה את הערעור." טענת המבקשות בקשר לטעם שעמד מאחורי הסכמתן למתן פסק הדין.
בקשת התובעות – וכן תובענתם העיקרית למתן סעד הצהרתי – נגועות בחוסר תום לב. כאמור, התובעות ניהלו במשך זמן ארוך מאד ערעורי מס נגד המדינה, שבסופם מצא בית המשפט לדחותם, במתווה מוסכם.
התוצאה היא שהבקשה נדחית .
המבקשות תשלמנה למשיבה הוצאות ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 15,000 ₪ סכום זה יהיה צמוד למדד וישא ריבית חוקית מהיום ועד לתשלומו המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

על אף שאני מקבלת את טענת התובעים בסיכומי התשובה שלהם, כי מעולם לא הסכימו לפרשנות של הנתבעות לסעיף 4.10 בכל הנוגע לעיכוב בהשלמת עבודות הפיתוח, אני חושבת שיש לקרוא את סעיף 4.10 ככזה המשחרר את יהל מאחריותה.
סעיף 4.10 רישא קובע: "על אף האמור לעיל ולמרות המועדים השונים הנקובים בתנאים המיוחדים לעניין ביצוע עבודות הפיתוח ומועד מסירת המיגרש ליזם, מובהר כי החברה לא תיחשב כמי שהפרה התחייבויותיה כלפי היזם במידה וחלו עיכובים שונים בבצוע עבודות הפיתוח, כולן או כל חלק מהן, כתוצאה מגורם שאין לחברה שליטה עליהם, כגון עקב פעולות הוראות, או החלטות של הרשות המקומית, מע"צ ורשויות אחרות....". יהל לא יכולה הייתה להתחיל בעבודות הפיתוח מבלי שניתן לה צו התחלת עבודה על ידי רמ"י ומבלי שניתן לה תקציב לביצוען ודומה שהדברים הובהרו לתובעים במכתבי רמ"י בדצמבר 2014 שצורפו במסגרת מוצג נ/8 למוצגי רמ"י. במסגרת נספח 2 למוצגי התובעים, צורפו הקבלות על סכומי הפיתוח ששלמו התובעים.
רמ"י בנוגע לעצמה מפנה לסעיף 4.10 סיפא הקובע: "... כמו כן ומבלי לגרוע מהאמור לעיל, תהא רשאית החברה לשנות את מועדי השלמת עבודות הפיתוח או כל חלק מהן בהיתחשב בקצב איכלוס האתר וזאת בכפוף לאישור המנהל ובתאום עם המנהל וליזם לא תהא כל טענה או תביעה כנגד המנהל ו/או החברה במקרה כזה." רמ"י טענה כי סעיף 4.10 סיפא נועד לאפשר לה וליהל להתאים את ביצוע הפיתוח לקצב האיכלוס והשיווק של המגרשים וברור שכששווקו רק 12 מגרשים מתוך 80 יש בכך טעם לעיכוב.
כפי שציינתי לעיל, העדר פנייה לתובעים כשביצוע ההסכם התעכב, הוא מחדל של רמ"י. אני סבורה כי כשהתברר כשלון השיווק של המיכרז הראשון, היה על רמ"י ליזום פנייה לזוכים ולהסביר להם את המצב.
...
המועצה טוענת כי בהיעדר יריבות בינה לבין התובעים ממילא אין מקום לחייב אותה בשום פעולה כלפיהם ולא ניתן לאכוף עליה הסכם שהיא אינה צד לו. אני דוחה את התביעה של התובעים למסור להם את המגרש על פי הסכם הפיתוח עליו חתמו.
על כן התביעה לאכיפה ולצווים שונים נדחית.
סוף דבר לאחר שדחיתי את התביעה כנגד המועצה וכנגד יהל, אני מחייבת את התובעים לשאת בהוצאותיהן ובשכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 60,000 ₪ לכל אחת מהן וזאת בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון עע"מ 4285/22 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המערערת: המכללה הארצית להכשרה סכנין בע"מ נ ג ד המשיבות: 1. רשת עמל 1 בע"מ (חל"צ) 2. ראש המועצה המקומית זרזיר 3. מועצה מקומית זרזיר 4. ועדת המכרזים מועצה מקומית זרזיר בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין של בית המשפט המחוזי בנצרת מיום 16.6.2022 בעת"מ 7418-06-22 שניתן על-ידי כבוד השופט י' אברהם
בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים (כב' השופט י' אברהם) בעת״מ 7418-06-22 מיום 16.06.2022, בגדריו התקבלה עתירת משיבה 1 (להלן: רשת עמל), וזאת עד להכרעה בעירעור שבכותרת.
סטייה מממצאיו והמלצותיו של גורם מקצועי שמונה לעניין מסוים והחלפת שיקול דעתו ובחינתו בכזה של גורם נעדר מקצועיות יש בה לטעמי כדי לשדר סוג של שרירות הפוגע באנטרס משתתפי המיכרז לשקיפות, וודאות והסתמכות על תנאים מפורשים שנקבעו בו [.
...
לאחר עיון בבקשה ובתגובות המשיבים, על נספחיהן, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
בענייננו, אף מבלי לקבוע מסמרות בנוגע לסיכויי הערעור - שנחזה על פניו כעומד מול משוכה גבוהה נוכח קביעותיו ונימוקיו של בית המשפט המחוזי - סבורני כי הבקשה אינה מבססת עילה לעיכוב ביצוע מבחינת מאזן הנוחות, שלו כאמור הבכורה.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

משיבה 1 הוסיפה וטענה כי סכויי העירעור להיתקבל נמוכים מאוד וכי מאזן הנוחות נוטה בבירור לאי-עיכוב ביצוע פסק הדין.
אמנם, ככלל הנטייה היא שלא לעכב את ביצועם של פסקי דין שניתנו בעתירות שעניינן מכרזים להספקת שירותים, שכן על פי רוב לא ייגרם מכך נזק בלתי הפיך לספקי השרות (ראו לדוגמה לאחרונה: עע"מ 3511/22 חברת שלו ובניו בע"מ נ' שחק שירותי ניהול ורפואה בע"מ, פסקה 12 (22.6.2022); עע"מ 2673/22 ר.ג.א שירותים וניקיון (ישראל) 1987 בע"מ נ' י.ר.א.ב שרותי נוי (1985) בע"מ, פסקה 12 (11.5.2022)).
מנגד, לא התרשמתי כי עיכוב פסק הדין עד להכרעה בעירעור יסב למשיבה 1 נזק, ודאי לא כזה שיש בו כדי להטיות את הכף לעברה, שהרי בין היתר אין כל ודאות שהיא זו אשר תזכה במיכרז החדש שיפורסם (וראו: עניין שלב, פסקה 10; עע"מ 1637/09 האגודה למען החייל בישראל נ' ד.ד.ש. מפיצי הדרום חברה לשיווק בע"מ, פסקה 6 (19.3.2009)).
...
משיבה 1 מצדה טענה כי דין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בבקשה ובתשובות המשיבות, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
נוכח כל האמור, ואף מבלי להידרש לסיכויי הערעור, סבורני כי מאזן הנוחות נוטה באופן מובהק לעבר קבלת הבקשה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד קבע בית משפט קמא שאין לקבל את טענת המבקש, לפיה הוא זכאי לשכר בגין השמירה על המקרקעין שכן בטענה כזו יש כדי לעורר אי סדר צבורי.
נוסף על כך, דחה בית משפט קמא את טענת המבקש, לפיה יש להעתר לבקשתו שכן בדעתו להישתתף במיכרז עתידי שאולי יפורסם בעיניין מכירת הזכויות במקרקעין.
לסיום טוען המבקש, כי עיכוב ביצוע הצוו הוא מכוח הסכמת הצדדים אשר קיבלה תוקף של החלטה ביום 2.11.22 ומעולם לא ניתנה החלטה עצמאית על ידי בית משפט המורה על עיכוב ביצוע הצוו.
...
אשר על כן, המסקנה היא כי סיכויי ההליך הם קלושים וזה עומד על קרקע בלתי יציבה.
המורם מן המקובץ הוא שבקשת רשות הערעור – נדחית.
בהתאם לסעיף 5(א) לחוק המועד לביצוע הצו הוא 60 יום מיום מתן החלטה זו. המבקש ישלם הוצאות המשיבה בסך של 7,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו