מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב ביצוע מאסר לצורך גיוס לצה"ל

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטתי מיום 15.3.2016, הוריתי על עיכוב ביצוע עונש המאסר עד להכרעה בבקשה לרשות ערעור.
מקורות חייו עולה, כי המבקש למד במסגרות חינוך חרדיות, לא התגייס לצבא עקב אי התאמה, ובתקופה האחרונה השלים 12 שנות לימוד ובגרות חלקית בסיוע פרויקט 'הילה'.
...
לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטים ר' כרמל; כ' מוסק; ו-ש' רנר), בעפ"ג 8994-09-15, מיום 9.2.2016, בגדרו נדחה ערעורו של המבקש על גזר דינו של בית משפט השלום בירושלים (כב' השופטת ד' כהן-לקח), בת"פ 60476-05-13, מיום 21.6.2015.
הבקשה שלפניי אינה עומדת באמות המידה הללו, ואשר על כן – דינה להידחות.
סוף דבר, הבקשה לרשות ערעור נדחית בזאת.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

תסקיר המבחן מיום 25.5.2014 הציג את נסיבות חייו הקשות של המערער, שכללו מעבר בין מסגרות, פגיעה מינית שחוה בילדותו, אי-גיוס לצבא בשל מעורבותו בפלילים ושימוש בסמים.
לאחר שנשמעו טיעוני הצדדים ובהמלצת בית המשפט המדינה הודיעה על הסכמתה לעיכוב ביצועו של מרכיב המאסר בפועל בעונשו של המערער.
...
מנגד, טענה המדינה שיש לדחות את הערעור, בהדגישה את חומרת העבירות שבהן הורשע המערער.
לצדו של עונש המאסר שירוצה על דרך של עבודות שירות, בכפוף להמלצת הממונה, אנו סבורים שיש לפעול על-פי המלצת שירות המבחן ולהורות על מתן צו מבחן בעניינו של המערער.
עם זאת, לאחר ששקלנו את הדברים סברנו שיהיה נכון להעמיד את צו המבחן לתקופה של שנה וחצי, באופן שיאפשר לשירות המבחן להוסיף וללוות את המערער הן בתקופה של עבודות השירות והן לאחריה לאורך שנה נוספת.
סוף דבר: הערעור מתקבל כאמור בפסקה 14 ו-15 לעיל.

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 126/15 לפני: כבוד השופט ס' ג'ובראן המבקש: טל חביף נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 15.12.2014 בעפ"ג 60559-07-14 שניתן על ידי כבוד השופטים: ד' ברלינר – נשיאה, ג' קרא – סג"נ ומ' סוקולוב; ובקשה לעיכוב ביצוע בשם המבקש: עו"ד רונן רבי החלטה
צוין כי החל מגיל 17 המבקש התחיל להשתמש בסמים, לא התגייס לצבא וניסיונות גמילה קודמים לא צלחו.
לשיטת המבקש, בית משפט זה כבר סטה בעבר ממתחמי ענישה וביטל עונשי מאסר בשל תהליך שקום, ולעמדתו אם לא יעשה כן בעניינינו, תהיה לכך תוצאה עונשית חמורה.
...
מעבר לצורך יצוין, כי סבורני שאכן נקבעו מתחמים הולמים בעניינו, ואלו אף מקלים.
אין בכך כדי להעיד על מגמת הקלה עם מורשעים בעבירות סמים לטובת שיקולי שיקום, וממילא ידוע כי ישנם מקרים רבים אחרים בהם מאסרים בפועל נותרו על כנם על אף התקדמות שיקומית.
בנסיבות אלה, אין בידי לקבל את הבקשה למתן רשות ערעור והיא נדחית בזאת, ועל כן מתייתר הצורך לדון בבקשת עיכוב הביצוע.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

ככלל, ידועה מדיניותו של בית משפט זה להעתר לבקשות המדינה לעיכוב ביצוע עונש מאסר שאמור להיות מרוצה בעבודות שירות, עד להכרעה בעירעור על קולת העונש.
מנגד נטען על ידי המשיב 1, כי יש לזקוף לזכות מרשו את העובדה שהערעור והבקשה דנא הוגשו ביום האחרון להגשת העירעור, כאשר מדובר במשיב המצוי בהליך של גיוס לצה"ל המתעכב עקב ההליכים הפליליים וקיימת חשיבות שלא לדחות עוד את הגיוס.
...
ככלל, ידועה מדיניותו של בית משפט זה להיעתר לבקשות המדינה לעיכוב ביצוע עונש מאסר שאמור להיות מרוצה בעבודות שירות, עד להכרעה בערעור על קולת העונש.
דין הבקשה להתקבל.
אכן, למשיבים אינטרס מובהק שהפרשה תהיה מאחוריהם ולו כדי לאפשר להם להתגייס לצה"ל (בכפוף לשיקול דעת הצבא בענין עצם הגיוס), ואולם אין מנוס ממיצוי ההליכים הפליליים באופן ראוי.
על יסוד האמור, מתקבלת הבקשה ואני מורה על עיכוב תחילת ריצוי עונשי המאסר בעבודות שירות עד לסיום הליכי הערעור תשומת לב המזכירות או יומן בית המשפט לבקשת המבקשת לאחד הדיון בערעור דנא עם הערעור בעניינו של מעורב אחר בפרשה – ע"פ 8993/14, הקבוע ליום 18.3.2015, ככל שהאיחוד מעשי נוכח המועד הקרוב.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סכויי העירעור קלושים, נוכח הליך השקום הארוך שעבר המשיב בעידודו של בית המשפט קמא, אשר דחה את הדיונים שוב ושוב לצורך כך. אין גם הפליה בינו לבין הנאשמת הנוספת, שריצתה בעת מתן גזר דינה עונש מאסר בגין תיק אחר.
יחד עם זאת אין מדובר בקבלה אוטומטית של בקשת המדינה, וכך נאמר שם בפיסקה 7: "... הכלל שנפסק בעיניין שוורץ הנו כי עונש מאסר יבוצע מיד לאחר מתן גזר הדין, ועל המבקש את עיכוב הבצוע לשכנע כי בנסיבות המקרה נסוג האנטרס הצבורי בבצוע מיידי של המאסר מפני האינטרסים הנוספים בסוגיה. אמנם, כלל זה מניח כי האנטרס הצבורי הוא העומד בבסיס ריצוי העונש מידית לאחר מתן גזר הדין, אך אני סבורה כי ישנם אינטרסים של הפרט הנדון שיכולים אף הם לתמוך במקרים מסוימים בהשתת העונש סמוך למתן גזר הדין. כך למשל, השיקול השיקומי של נידון אשר רוצה לכפר על מעשיו, להשתקם ולהשאיר את מעידתו מאחוריו. כך גם הפגיעה בפרט שהודה בבצוע העבירה, רוצה להמשיך בחייו ולסיים עם חובתו לחברה בריצוי עונשו מוקדם ככל הניתן, ואשר ריצוי העונש בשלב מאוחר יותר יכול לפגוע באנטרס כלשהוא שלו, כגון פגיעה בלימודים, בעבודה, בגיוס לצבא וכו'. יש לבחון את השיקולים השונים הרלוואנטיים ולערוך איזון ביניהם. אחד מהשיקולים המרכזיים שיש לבחון במקרים מעין אלו, אל מול החשש מפגיעה בזכות העירעור של המדינה ומכבילת שיקול דעתה של ערכאת העירעור, הנו סכויי העירעור שהגישה המדינה, וזאת לצד שיקולים נוספים של הפרט הנדון".   בנסיבות העניין, לטעמי, אינטרס המשיב להמשיך בריצוי העונש אותו כבר החל, גובר על אינטרס המדינה בעיכובו.
...
דיון בדרך כלל תטה ערכאת הערעור להעתר לבקשות המדינה לעכב ביצוע עונש מאסר בעבודות שירות עד להכרעה בערעור על קולת העונש, על מנת שלא לפגוע בזכות הערעור, על דרך ריצוי העונש או חלק משמעותי שלו, ושלא לכבול את ידי ערכאת הערעור, מעצם כך שהעונש כבר רוצה (ראו ע"פ  1154/07 מדינת ישראל נ' פלוני, פורסם בנבו 14.2.07).
יחד עם זאת אין מדובר בקבלה אוטומאטית של בקשת המדינה, וכך נאמר שם בפסקה 7: "... הכלל שנפסק בעניין שוורץ הינו כי עונש מאסר יבוצע מיד לאחר מתן גזר הדין, ועל המבקש את עיכוב הביצוע לשכנע כי בנסיבות המקרה נסוג האינטרס הציבורי בביצוע מיידי של המאסר מפני האינטרסים הנוספים בסוגיה. אמנם, כלל זה מניח כי האינטרס הציבורי הוא העומד בבסיס ריצוי העונש מידית לאחר מתן גזר הדין, אך אני סבורה כי ישנם אינטרסים של הפרט הנידון שיכולים אף הם לתמוך במקרים מסוימים בהשתת העונש סמוך למתן גזר הדין. כך למשל, השיקול השיקומי של נידון אשר רוצה לכפר על מעשיו, להשתקם ולהשאיר את מעידתו מאחוריו. כך גם הפגיעה בפרט שהודה בביצוע העבירה, רוצה להמשיך בחייו ולסיים עם חובתו לחברה בריצוי עונשו מוקדם ככל הניתן, ואשר ריצוי העונש בשלב מאוחר יותר יכול לפגוע באינטרס כלשהו שלו, כגון פגיעה בלימודים, בעבודה, בגיוס לצבא וכו'. יש לבחון את השיקולים השונים הרלוונטיים ולערוך איזון ביניהם. אחד מהשיקולים המרכזיים שיש לבחון במקרים מעין אלו, אל מול החשש מפגיעה בזכות הערעור של המדינה ומכבילת שיקול דעתה של ערכאת הערעור, הינו סיכויי הערעור שהגישה המדינה, וזאת לצד שיקולים נוספים של הפרט הנידון".   בנסיבות העניין, לטעמי, אינטרס המשיב להמשיך בריצוי העונש אותו כבר החל, גובר על אינטרס המדינה בעיכובו.
באיזון האינטרסים בין הנזק שיגרם למשיב עקב הפסקת עבודות השירות בהן כבר החל, לבין הנזק שיגרם לאינטרס הציבורי אם יוחמר העונש לריצוי במאסר בפועל, אני סבורה כי אינטרס המשיב גובר, ולכן אני דוחה את עתירת המבקשת לעיכוב ביצוע עונש המאסר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו