מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב ביצוע החלטת שחרור למעצר בתנאים

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי ערר לפי סעיף 53 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: חוק המעצרים), על החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת (השופט ס' דבור) במ"ת 20993-10-19 מיום 24.11.2019, בגדרה הורה על שיחרור המשיב למעצר בית בפקוח ובתנאי ערבות.
להשלמת התמונה יצוין, כי לבקשת העוררת הורה בית המשפט המחוזי על עיכוב ביצוע ההחלטה למשך 48 שעות; ובהחלטתי מיום 25.11.2019 הוריתי על עיכוב ביצוע ההחלטה עד למתן החלטה אחרת.
...
אשר למחלוקת בין הצדדים באשר להפליה בין המשיב לשאדי ואילי, נחה דעתי כי במקרה דנן אין בכך כדי לשלול את מעצרו של המשיב עד תום ההליכים נגדו.
סיכומם של דברים, אני מקבל את הערר, ומורה על מעצר המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
יחד עם זאת, אני סבור כי נכון יהיה לבחון פעם נוספת את שאלת ההצדקה למעצרו של המשיב, בין היתר תוך בחינת האפשרות למעצרו באמצעות פיקוח אלקטרוני, בחלוף פרק זמן של שישה חודשים מהיום, וזאת ככל שלא יסתיים ההליך המשפטי בעניינו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטתו הורה בית המשפט כי המעצר בפקוח אלקטרוני מבוטל, וכי המבקש ישהה במעצר בית – בכפוף לתנאים מגבילים ולהפקדת ערבויות כפי שפורטו (להלן: החלטת השיחרור).
נטען כי הסמכות לעכב ביצוע שיחרור לפי סעיף 55 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: חוק המעצרים) נתונה לערכאה שהורתה על השיחרור בלבד, וכי ממילא לא ניתן להורות על עיכוב ביצוע שיחרורו מבלי לקיים דיון במעמד הצדדים מעבר לפרק הזמן הקבוע בהוראה זו. לפיכך טוען המבקש כי החלטת בית המשפט המחוזי לעכב את שיחרורו התקבלה בחוסר סמכות ועל כן יש להורות על שיחרורו בהתאם להחלטת בית המשפט לתעבורה לאלתר.
...
לאחר שעיינתי בבקשה והאזנתי לטיעוני הצדדים בדיון שהתקיים לפניי, החלטתי לדון בבקשה כבערר.
סבורני כי יש טעם רב בטענות העורר שלפיהן הסמכות הקבועה בסעיף 55(א) לחוק המעצרים – הוא ההסדר הפרטני הרלוונטי לענייננו – נתונה בידי הערכאה הדיונית.
הערר מתקבל אפוא.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת המשיבה לעיכוב ביצוע ההחלטה עד להגשת ערר נדחתה, והמבקש שוחרר למעצר בית לפי התנאים האמורים.
...
דין הבקשה להידחות.
בנסיבות אלו, ובשים לב לכך שבית המשפט המחוזי נעתר לבקשה למעצר המבקש באופן חלקי בלבד, עד ליום 15.10.2020, לא מצאתי כל פגם בהחלטה זו העשוי להצדיק מתן רשות לערור ודיון במעצרו של המבקש ב"גלגול שלישי".
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בגדרי החלטה זו, קיבל בית המשפט המחוזי את ערר המדינה על החלטת בית משפט השלום תל אביב-יפו, שאף היא ניתנה היום, 2.10.2020, ובה הורה בית משפט השלום (השופטת ל' רייך) על שיחרור המבקשת לחלופת מעצר בתנאים מגבילים (מ"י 57149-09-20).
ראשית, אציין כי בית משפט השלום סטה בהחלטתו מהנחייתו של בית משפט זה אשר קובעת כי "בדרך כלל ראוי להורות על עיכוב ביצוע של החלטת שיחרור לפרק זמן של 48 שעות, כפי שמאפשר החוק" (ראו: בש"פ 5030/18 מדינת ישראל נ' כהן (29.6.2018)‏‏, והאסמכתאות הנזכרות שם).
...
לגוף העניין: מאחר שהמדינה הכתיבה את עררה לפרוטוקול בית המשפט והגישה את המסמכים הדרושים למעצר ימים, סבורני שצדק בית המשפט המחוזי בהחליטו לראות בפגם שנפל פגם פורמלי ותו לא. ברי הוא גם, כי מפאת המסוכנות שלכאורה נשקפת מהמבקשת מן הדין לבדוק את היתכנותה של חלופת המעצר המוצעת בסד הזמנים הקצר שהוקצב לכך על ידי בית המשפט המחוזי.
אשר על כן, אני דוחה את הבקשה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר הדיון בבית משפט השלום (כב' השופט צ' סהראי), נקבע כי יש לדחות את הבקשה להארכת מעצרו של המשיב, ולשחררו בתנאים שנקבעו בהחלטת בית המשפט המחוזי.
בבקשתה טוענת המדינה כי בית המשפט המחוזי שגה בהחלטתו להורות על שיחרורו של המשיב למעצר בית, וזאת ימים אחדים לאחר קרות הארוע ושעה שמתנהלת נגדו חקירה מורכבת, בין היתר בחשד לבצוע עבירת רצח.
בכל הנוגע לטענת המדינה ביחס להחלטה לדחות את בקשתה לעכב את ביצוע השיחרור – אכן, כפי שנפסק בעבר, "על בית-המשפט אשר החליט על השיחרור 'לשקול היטב-היטב' עד שמסרב הוא לבקשת המדינה לעשות שימוש בסמכות לעכב את החלטתו"; ונידרש הוא להעניק משקל רב להודעת המדינה כי יש בכוונתה להעביר את החלטתו תחת שבט ביקורתה של ערכאת העירעור (בש"פ 11271/03 מדינת ישראל נ' אלפרון, פ"ד נח(2) 406, 417 (2003) (להלן: עניין אלפרון).
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערר ובהחלטות שניתנו על ידי בית המשפט המחוזי ובית משפט השלום, ונתתי דעתי לטענות המדינה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיב.
טענתה העיקרית של המדינה בבקשה שלפניי היא כי המסקנה אליה הגיעו הערכאות הקודמות לעניין זה שגויה.
לצד זאת, הובהר כי לא כל אימת שהמדינה מבקשת לעכב את ביצוע השחרור, חייב בית המשפט להיעתר לבקשה, ועשויים להיות מקרים בהם קיימים טעמים מיוחדים המצדיקים את דחייתה (ראו: עניין אלפרון, בעמודים 418-417; בש"פ 509/12 מדינת ישראל נ' פלוני, פסקה 25 (17.4.2012)).
בענייננו, לאחר ששקל בית המשפט המחוזי את הבקשה, הוא הגיע למסקנה כי בשל עינוי הדין שנגרם למשיב כתוצאה מכך שפעם אחר פעם הוחלט על שחרורו וברגע האחרון עוכב ביצוע השחרור בשל הודעת המדינה כי בכוונתה לערור על ההחלטה; ובשים לב לכך שלא נתונה למדינה זכות ערר על ההחלטה – אין מקום לעכב את שחרורו של המשיב פעם נוספת.
לנוכח מכלול האמור, בקשת רשות הערר נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו