מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיכוב בהודעה על נזילת מים סמויה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי הסתמך על הודעת הנתבעת שלפיה מד המים יוחלף בקרוב; בפועל הוא הוחלף זמן רב לאחר מכן; וכיום לא ניתן לבדוק את תקינותו, אך קיימת אינדיקאציה ברורה שהוא היה מקולקל לנוכח ההבדלים הבלתי מוסברים במידת הצריכה לפי מד המים הקודם ולפי מד המים החדש.
כלל 13 לכללי המים מטיל על הנתבעת חובת גילוי לצרכן של הפרשים מסוג זה, ובמקרה של "צריכה חריגה מאוד" חלה חובה לעשות מאמץ להודיע לצרכן פוזיטיבית כדי שיוכל לפעול להקטנת הנזק (ובכלל זה לבדוק אם חלה נזילה סמויה ברשת המים הפרטית של הצרכן, שהיא באחריותו).
אלא שהתובע הציג תדפיס מאתר האנטרנט של הנתבעת (ת/2) שבו נכתב לגבי תקופה זו: "לקוחות יקרים, בעקבות שידרוג מערכת המידע של החברה, חל עיכוב בשליחת החשבונית האחרונה (תקופה 4), ולפיכך חושב החיוב על מספר רב יותר של ימים. באפשרותכם לראות בחשבונית את מספר הימים על פיהם חושבה החשבונית". הינה כי כן מדובר בתקופת חיוב מיוחדת שאינה מעידה על הכלל.
...
אין בידי לקבל טענה זו. התקופה היחידה שבה צרך התובע כמות גדולה הדומה לזו שצרך בתקופה הבעייתית היא תקופת 4/2015.
המסקנה המסתברת היא שמד המים לא היה תקין בתקופות אלו.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבע הגיש נגד התובעת תביעה שכנגד מאחר שלאחר תום תקופת הסכם השכירות לא פינתה את הדירה ולא שילמה את דמי השכירות; לא איפשרה לשוכרים אחרים לראות את הדירה ובכך התעכב מועד השכרתה; לא פינתה מקרר שהיה בדירה; לא שילמה את דמי ועד הבית והותירה חוב לחברת הגז.
נתון זה לכאורה לא היה ידוע לצדדים בעת החתימה על הסכם הפצוי ולפיכך הוא לא נכלל בו. אינסטלאטור מצא נזילה סמויה בניאגרה שטופלה ולאחר הודעה לתאגיד המים על נזילה שתוקנה, הפחית תאגיד המים את החוב לתשלום.
...
לאחר שניתן פסק דין של פינוי פונתה הדירה בסופו של דבר רק ביום 5/12/19, וזאת באיחור של 126 ימים.
התוצאה: אשר על כן בתביעה העיקרית אני מחייב את הנתבע, מר בוירסקי לשלם לתובעת 2,346 ₪.
בתביעה שכנגד, אני מחייב את הנתבעת שכנגד, הגב' אביב לשלם לתובע שכנגד, מר בוירסקי 21,715 ₪ בתוספת 750 ₪ הוצאות משפט.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במהלך שמיעת ראיות התביעה העידו מטעם התביעה רס"ב ענאן שאנן, השוטר אשר במהלך אכיפה סמויה ניגש לנאשם עם האופנוע יחד עם שוטר נוסף שהיה עמו בניידת והבחין בעיניו אדומות.
הוא גבה הודעה מהנאשם (ת/1) וערך דו"ח פעולה (ת/2); רס"ר רחמים סימן טוב, השוטר שנהג בניידת, ערך דוח פעולה (ת/3) דוח עיכוב (ת/4) וטופס הודעה על זכויות חשוד (ת/5).
קרי; לאחר שעה ועשרים דקות לכל היותר; · הנאשם הסכים לשתות 4 כוסות מים על מנת לנסות לבצע בדיקת שתן; · הנאשם מיוזמתו ביקש לבצע בדיקת דם. לטענת הסנגור, מדובר לכל היותר בעיכוב של שעה ורבע שבמהלכו הנאשם שיתף פעולה, שתה 4 כוסות מים וניסה להטיל שתן.
עוד הפנה ב"כ הנאשם לדבריו של פרופ' יורם אפשטיין, ממכון הלר-תל השומר, המומחה לאיזון נוזלים בגוף, ביחס לשאלת הזמן הסביר למתן שתן.
...
בנסיבות אלה, אני סבור כי דיי בראיות אלה כדי לחייב את הנאשם להשיב לאשמה.
יתרה מזאת, טענת "אין להשיב לאשמה" "מתייחסת עקרונית לכל עבירה שניתן להרשיע בה בשל האירוע נושא האישום. כאשר אין ראיות מספיקות להרשעה לא רק בעבירה הנקובה בכתב האישום, אלא גם בעבירות פחותות ממנה. על כן, כל עוד יש ראיה לכאורה לעבירה אחרת, הנעוצה בפרשנות נושא האישום, עקרונית די בטענה להידחות. וזאת בין אגב תיקון כתב האישום...ובין ללא תיקון" (י. קדמי "על סדר הדין בפלילים", חלק שני, מהדורה מעודכנת, תשס"ג- 2003, 1447).
סוף דבר, אני דוחה את בקשת הנאשם לזכותו בשל הטענה כי אין להשיב לאשמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טוען התובע שהנתבע השתמש בצנור מים ראשי בלתי תקין שאינו מיועד לשמש כקו ראשי ואינו עמיד בתנאי לחץ וכתוצאה מכך התפתחה נזילת מים סמויה שגרמה לנזק רב במבנה ולחשבון מים גבוה (כמפורט לעיל).
בסיכומיו מוסיף הנתבע וטוען שהודעות חיוב צריכת המים אינן מהוות ראיה להוכחת שיעור הנזק מאחר ולא הוגשו באמצעות החייבים בהודעה, קרי ה"ה ישראלי חנן וחלי, מה גם ומדובר בצריכה פרטית ולא משותפת.
אם כך, השאלות העיקריות הניצבות לפניי להכרעה הן: האם הנתבע ביצע עבודה לקויה? האם הצנור הראשי שהניח לא התאים ליעודו או היה פגום? אם אחת מהתשובות לשאלות אלה חיובית, האם נגרם נזק, מה הקפו והאם הוכח? ואם אכן נגרם נזק, האם קיים קשר סיבתי בין טיב העבודה או טיב הצנור לנזק? אציין כי אין בכוונתי לידון במחלוקות אשר נזכרו בכתבי הטענות בנוגע לעיכובים ואי עמידה בזמנים מצד הנתבע, כמו גם בתשלום (או אי תשלום) שכרו במלואו על ידי התובע.
...
האם התובע הוכיח את קיומו של הנזק הנטען ואת גובהו? בנוסף ולחלופין, וגם אם הייתי מגיעה למסקנה שקיים קשר סיבתי בין המעשה הרשלני לבין הנזק, אזי סבורני שגובה הנזק לא הוכח בראיות כנדרש ובית המשפט אינו יכול לקבוע את גובהו על דרך האומדנא.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, וגם אם יש יסוד לקביעה שהנתבע הניח במקום צינור בלתי תיקני בתנאי עבודה לא אופטימליים, אזי בשל האמור בסעיפים 21-26 לעיל; בשל העובדה שהתובע היה נוכח גם נוכח בעת הנחת הצינור במקום (התובע בעמ' 22 שו' 18-22); בשל העובדה שלנתבע לא ניתנה הזדמנות לתקן את הליקוי, בניגוד להוראות חוק חוזה קבלנות; דין התביעה להידחות.
לאור האמור בסעיפים 18-19 לעיל, החלטתי לדחות את התביעה ללא צו להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בא כוח הנתבע הודיע כי בכוונתו לחלט את הערבות הבנקאית, וככל שיושכר הנכס, ישיב לתובעת את יתרת הסכום שחולט, בנכוי הנזקים שנגרמו לו. בתגובה הודיעה באת כוח התובעת כי נוכח ההודעה על חילוט הערבות הבנקאית, היא תוסיף להחזיק בדירה; אולם בהודעה שנשלחה לאחר מכן הודיעה כי תפנה את הדירה ביום 31.1.2023 לפי המתוה שסוכם עליו, כפוף להשבת הערבות הבנקאית ועלות התיקון.
אמנם החתימה על הסכם השכירות התעכבה בשל אילוציה של התובעת, וכך הגיעו הצדדים למצב שבמועד תחילת השכירות ההסכם עדיין לא נחתם, אולם העיתוי בו בחר הנתבע לשנות את דעתו ולשוב לדרישתו המקורית, במועד תחילת תקופת השכירות ביום 1.1.2023, העמיד את התובעת בפני קושי לסרב לתנאי שהציב הנתבע.
ההשפעה של הפרת ההסכם הקודם מצד הנתבע מצאה את ביטויה בהודעת הביטול מטעם התובעת, בה נומק הביטול בין היתר בעובדה שהנתבע נימנע מלשלם עבור תיקון הנזילה וחשבון המים.
באשר לחיוב החריג בחשבון המים, על-פי מקבץ החשבונות שהוצגו בפניי, עולה כי התובעת אכן חויבה בחיוב חריג בסך כ-5,000 ₪ בגין התקופה שקדמה לגילוי הנזילה הסמויה.
...
איני רואה מקום לזקוף לחובת מי מהצדדים את העובדה כי בסופו של דבר השוכר שאותר בחר שלא להתקשר בהסכם שכירות, שכן הנסיבות והסיבות לכך לא הוכחו, וממילא לא נדרשת הכרעה בשאלה זו. בעקבות נסיגתו של השוכר החליפי ברגע האחרון, ביום 28.1.2023, נותר הנתבע ללא דמי שכירות עבור חודש פברואר 2023, ועל כן החליט לפעול באופן מיידי למימוש הערבות הבנקאית שהיתה בידיו מכוח ההסכם לשנת 2022.
אין בידי לקבל טענות אלה של הנתבע, ולא ניתן אלא להתרשם שהן נועדו להוות משקל נגד לתביעתה של התובעת, מה גם שהנתבע לא הגיש כתב תביעה בגין נזקים נטענים אלה, ואף לא הגיש תביעה שכנגד.
סוף דבר על יסוד כל האמור לעיל הגעתי למסקנה שדין התביעה להתקבל בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו