בתחילה השיבה האם כי התלמיד התעכב מעט והוא יגיע מיד, לאחר זמן רב, כך טען התובע, היתקשר שנית ואימו של התלמיד מסרה כי הוא אוכל וכבר יגיע.
המסגרת הנורמאטיבית
בסעיף 79 לחוק מוגדרת "פגיעה בעבודה" כתאונת עבודה או מחלת מיקצוע.
אין לנו ספק כי לו היה השופט האיזורי המלומד ער לכתוב במסמכים הרפואיים של בית-החולים ושל רופאת המשפחה מיום האישפוז, היה מתייחס לסתירות ביניהם לבין עדות המשיב, אישתו וחתנו"
הלכה היא כי "מתח מתמשך" בעבודה אינו נחשב כגורם מוכר כפגיעה בעבודה כשהוא קודם לאוטם הלב (ראו דב"ע מו/0-139 דן יצחק נגד המוסד לביטוח לאומי, פד"ע י"ח, עמ' 315, י.כ.), אף על פי שקיימים מקרים בהם מתח כזה ייחשב לארוע חריג ואולם, במקרים אלה, יהיה על התובע להביא 'ראשית ראיה' להתרחשותו של "ארוע חריג".
דיון והכרעה
בדיון שהתקיים בתאריך 28.2.2021 העידו מטעם הנתבע מר דוד כוללי, רכז בבית הספר בו לימד התובע, ומר אילרוב מרדכי, מנהל בית הספר דאז.
חשוב לציין כי גם התובע עצמו, במסגרת שאלה ששאל את רכז בית הספר, בעצם הודה כי במשך תקופה היתה בעיה עם היתנהלותו של התלמיד ואי הגעתו לשיעורים ובהמשך היתעקש דוד כי לאור כך שמדובר בשעות פרטניות, הוא אכן קיבל דיווח מהתובע על אי הגעתו של התלמיד לחלק מהשיעורים (עמ' 16, ש' 1-15, 25-26, עמ' 17, ש' 15-17, י.כ.).
...
בסופו של דבר, לאחר לחצים ושכנועים מצד האם בשל מועד הבגרות המתקרב, לטענת התובע, הסכים התובע לקיים את השיעור ביום הזיכרון, על אף שלא רצה בכך, לאור ההכנות והסידורים שהוא נדרש לעשות, ובלבד שהתלמיד יגיע לשיעור אצל התובע בשעה 12:30.
לבסוף טען הנתבע כי החלטת פקיד התביעות התקבלה כדין ויש לדחות את תביעתו של התובע.
על רקע ההלכה הפסוקה, כמתואר לעיל, ובהתאם לחומר הראיות בתיק, שוכנענו כי האירוע שעבר התובע בתאריך 24.4.2015 לא היה "אירוע חריג", ולכן יש להורות על דחיית התביעה.
כמו כן, לא מצאנו בתשובתו של התובע הסבר מניח את הדעת לשאלה מדוע לא ביקש לזמן את אשתו לעדות.
לאור האמור לעיל, אנו סבורים כי התובע לא הוכיח קרות אירוע חריג בעבודה בתאריך 24.4.2015.