מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיון במידע מקרקעין ביהודה ושומרון

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי דחה את העירעור בקבעו, בין היתר, כי המסמכים שהומצאו על-ידי המבקשים – אישור ממשרד מסוי המקרקעין בירושלים ומקמ"ט רישום מקרקעין מהמינהל האזרחי ביהודה ושומרון לפיהם לא נימצאו בפנקסיהם רישומים בשם המנוח – אינם עונים על דרישות תקנה 40(ב)(2) לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), התש"ל-1969 (להלן: תקנות רישום מקרקעין).
נוכח העדר מידע כאמור, ערכה הממונה בדיקה נוספת שעניינה השוואה בין שיטחו של גוש פיסקלי 2 בשרפאת על-פי הנתונים המצויים בידי קמ"ט רישום מקרקעין באיו"ש לבין שיטחו כפי שזה עולה מהנתונים של המרכז למיפוי ישראל.
בית המשפט המחוזי עמד על כך שהממונה ניסתה למלא את החסר בפנקסי מסוי מקרקעין באמצעות בדיקה אם קיים שטח עודף בגוש פיסקלי 2 בשרפאת, וקבע כי היא צדקה בקביעתה לפיה "לא ניתן להפריך את החשש ששטח המקרקעין נשוא הערר, רשום (ואולי אף בבעלות אחר)". בית המשפט המחוזי הוסיף ודחה את טענות המבקשים לפיהן היה מקום לאפשר להם לעיין בלוחות המס הירדניים שעליהם התבססה הממונה בבדיקה לאיתורו של שטח עודף.
...
לבסוף, המבקשים מלינים על כך שלא יוחס משקל מספק לתצהירים ולחוות הדעת של השמאי מטעמם, וטוענים כי בחינת מכלול הראיות בעניינם מובילה למסקנה כי יש לקבל את הבקשה לרישום ראשון של הנכס.
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות המבקשים הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיבה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטה נקבע כי לצורך גילוי מידע המצוי במירשם המקרקעין באיו"ש, יפנו המבקשים תחילה לקבלת המידע בהתאם לצוו בדבר מקרקעין (עיון במרשמים) (איזור יהודה והשומרון) (מס' 1737), התשע"ד-2014 (להלן: הצוו), ורק אם יסורבו יהיה מקום לשקול צעדים נוספים.
...
בנסיבות הללו אני סבור כי בקשת רשות הערעור מיצתה את עצמה; לעניין החלטתו של בית המשפט המחוזי, יש לראות את המינהל האזרחי בשלב זה כמי שסרב לבקשת המבקשים לעיון במרשם, ולפיכך על בית המשפט המחוזי להיזקק לשאלה שהובאה לפִתחו לגופה.
החלטת המינהל האזרחי, שלא לדון בבקשה לגופה כלל עד לאחר פרסום הבקשה וקבלת התנגדויות, בנסיבות של לוחות הזמנים הייחודיים להליך זה, אינה ממלאת עד תום את התחייבותו לבחון את הסוגיה "בלב פתוח ובנפש חפצה". איני מקבל את הטענה שעולה מן ההחלטה, כי אין באפשרותו של ראש המינהל האזרחי לבחון את התקיימותם של התנאים המצטברים הקבועים בצו עד לפרסום הבקשה לעיון.
במצב זה, אני סבור כי הצדק עם המבקשים במובן זה שאין להמתין עוד לבירור הסוגיה ב"דרך המלך", ויש ליתן הכרעה שיפוטית באשר לשאלה לגופה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 2.9.2015, דחה בית משפט קמא את הבקשה לעיון וגילוי, בקובעו כי על המבקשים לפנות תחילה לקבלת המידע בהתאם לצוו בדבר מקרקעין (עיון במרשמים) (יהודה ושומרון) (מס' 1737), התשע"ד – 2014 (להלן: הצוו), שכן "לא ניתן לעקוף את ההליך הדרוש על ידי דרישת המסמכים מכוח התקנות במסגרת הליך עיון וגילוי" (להלן: ההחלטה מיום 2.9.2015).
...
בהמשך בקשת רשות הערעור, טענו המבקשים, כי בית משפט קמא אינו רשאי לחרוץ את דין הבקשה לגילוי ועיון על יסוד טענות עובדתיות ומשפטיות שכלל לא הועלו בפניו על-ידי המינהל, ומשלא ניתנה להם הזדמנות להתמודד מולן.
במצבים רגישים במיוחד, אני סבור שבית המשפט אף רשאי לשמוע במסגרת תקנה 119 את עמדתם במעמד צד אחד (וראו רע"א 4776/13 Milqerd Nominees Pty Limited נ' Max Donnelly (29.9.2013) שם הותיר השופט דנציגר את השאלה בצריך עיון).
במצב דברים זה, כאשר הצו מתווה מסלול נפרד הנדרש לקבלת פרטים מהמרשם המתנהל באיו"ש, אני סבור כי יש לילך בדרך המלך המותווית על ידי המנגנון המיוחד שנקבע בצו, ועל כן אני מצטרף למסקנתו של חברי, השופט שהם.
השופטת ד' ברק-ארז: אני מסכימה לתוצאה אליה הגיעו חברי, ולאמיתו של דבר אני סבורה כי הפער בין גישותיהם אינו כה גדול.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

על פרטי ההסדר עמד לאחרונה בית משפט זה בהבהירו כי הסדר זה שונה מ"הדין הנוהג בישראל, לפיו המידע המצוי בלישכת רישום המקרקעין פתוח לעיון כלל הציבור" (רע"א 2505/16 אנג'ל נ' המינהל האזרחי ביהודה ושומרון, פסקה 31 (22.12.2016) (להלן: עניין אנג'ל)).
...
נוכח חשיבותן של התכליות האמורות, ובשים לב למורכבות הרבה הנוגעת לטיפול בנושא המקרקעין באזור, סבורני כי יש לבחון גם בקשות תלויות ועומדות בהתאם למסגרת שנקבעה בצו, וזאת כדי להבטיח שהעיון במידע שהתבקש בגדרן לא יגרור פגיעה באינטרסים המוגנים האמורים.
ברם, אם תוגש בקשה שמתייחסת לשטחים קונקרטיים ניתן יהיה לשוב ולבחון אותה, בין היתר על רקע האמור בסעיף 3ב(2) לצו המתיר, בכפוף לתנאים המנויים בו, עיון במידע הדרוש להקמת תשתית ציבורית.
סוף דבר, ובכל האמור בבקשת העותרים לעיין במידע על בסיס פסק הדין של בית המשפט לעניינים מינהליים, העתירה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת העירעור חוזר ראש המינהל על טענותיו כי העיון ברשומי המקרקעין אינו פומבי, ומוסיף כי יש להתאים את תחולתו של חוק חופש המידע לנסיבות הייחודיות המתקיימות באיזור יהודה ושומרון.
...
אנו סבורים, כי חתימתו של הצו הובילה לכאורה לשינוי במצב המשפטי או בבסיס המשפטי בכל הנוגע לזכותם של בעלי הדין לעיון במרשמים השונים.
לאור זאת, אף לא מצאנו לנכון להיעתר לבקשת המשיבה בעע"ם 6234/13 להשלמת טענות בשלב זה. לפיכך, אנו מורים על מחיקת העתירה בבג"ץ 8759/11 והערעור בעע"ם 6234/13, כאשר טענות בעלי הדין שמורות להם במלואן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו