מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עיון בגיליונות רישום פלילי של עדי תביעה בהגנה עצמית

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על רקע עברו הפלילי של הנאשם והקושי בלקיחת אחריות עתר ב"כ המאשימה להשית על הנאשם ענישה המצויה במחצית העליונה של המיתחם לצד מאסר על תנאי.
אלא, שכאמור לעיל, לאחר שמיעת מספר עדי תביעה, הוסכם בין ב"כ הצדדים, כי בעיניינו של הנאשם קיימת קרבה לסייג של אי-שפיות הדעת באופן אשר משפיע על קביעת המיתחם, והכל כקבוע בסעיף 40ט(א)(9) לחוק העונשין.
בית-המשפט המחוזי (מותב זה) דחה את טענת ההגנה, כי המעשים בוצעו על-ידי המערער על רקע של "שיכרות פתולוגית" וקרבה לסייג אי שפיות הדעת, והעדיף את עמדת מומחה התביעה לפיה המעשים בוצעו על רקע שתיית אלכוהול והרעלה עצמית רצונית.
עיון בגליון הרישום הפלילי שלו מעלה, כי הנאשם עמד לדין בארבע הזדמנויות שונות בגין ביצוע עבירות אלימות כלפי אימו, כאשר בשלושה תיקים ההליכים הופסקו והוטלו על הנאשם צוי אישפוז.
...
פסקי-דין אלו משקפים קשת מקרים רלבנטיים, כאשר לאחר ביצוע אבחנות מתבקשות אני קובעת, שהמתחם לו עתרה התביעה הוא מתחם ראוי ולוקח בחשבון קיומו של קרבה לסייג לפי סעיף 40ט(א)(9); לכן, מתחם העונש ההולם את מכלול הנסיבות הקשורות לביצוע העבירות נע בין 7 - 10 שנות מאסר בפועל לצד עונשים נלווים.
בסופו של יום, בהתחשב בכל הנתונים המורכבים של הנאשם ובעברו הפלילי והתנהלותו, המצביעים על מסוכנות רבה, החלטתי היא, כי יש למקם את עונש של הנאשם באמצע המתחם שנקבע.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת את דינו של הנאשם כדלקמן: מאסר בפועל בן 8 שנים ו – 6 חודשים מיום מעצרו: 11.7.18; 12 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירות אלימות מסוג פשע; 6 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירות אלימות מסוג עוון.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הערר הראשון הוגש על ידי העוררת, משטרת ישראל (להלן גם: "המאשימה") בתיק ע"ח 54898-02-22 בגין החלק בהחלטה קמא שהורה לעוררת להעביר לעיון המשיב את גיליון הרישום הפלילי של עד התביעה (המתלונן), לרבות פלט תיקים סגורים בעיניינו.
שגה בית משפט קמא בקביעתו, כי יש להכריע בבקשה לקבלת חומרי החקירה שנאספו בתיקים המופיעים בגליון הרשעות המתלונן בשלב מיתקדם בהליך הפלילי קמא, לאחר עדותו של המתלונן, מהסיבות הבאות: פגיעה בהגנת המשיב, שכן לא נחשף בפניו מלוא החומר הרלוואנטי; אין הצדקה להבחין בין מסירת גליון הרישום לבין החומרים שנאספו בתיקי החקירה עצמם; קביעה זו גורמת לסירבול ההליך הפלילי והתארכותו, ועלולה להביא לתוצאה קשה לפיה לאחר עדות המתלונן תוגש בקשה נוספת לעיון בחומרי חקירה, שתעכב את המשך שמיעת ההליך ואף תצריך עדות נוספת של המתלונן בתיק הפלילי קמא.
במקרה דנן עומדת לבירור שאלה משפטית – האם מדובר בתקיפה או בהגנה עצמית, ואין להרשעות הקודמות של המתלונן כל רלוואנטיות להכרעה בשאלה הנ"ל. בבית המשפט העליון רווחת גישתו של השופט סולברג, הגורסת כי תיקים סגורים לא נכללים במסגרת חומר החקירה.
...
אולם אפילו נרצה "לזרום" עם טענת המשיב, סבורני כי קו הגנה של "דפוס התנהגות אלים" מצד המשיב יכול להיות מסופק על ידי החלק שנחשף במרשם הפלילי (היינו ללא רשימת התיקים הסגורים), שכן גם בו נמצא אישומי עבירות אלימות של המתלונן, עם אינדיקציה למחלת נפש שגרמה לסגירת התיקים הפליליים.
נוכח המסקנה אליה הגענו לעיל, ומאותם טעמים שפורטו לעיל, לא מצאתי כי לצורך הגנת המשיב, יש מקום להעברת החומרים המבוקשים כבר בשלב זה. כאמור יתמודד תחילה המשיב עם חומר החקירה שבתיק החקירה, ורק אם בהמשך ההליך הפלילי, לאחר שמיעת עדי התביעה, לרבות עדות המתלונן, יסבור ב"כ המשיב כי עדיין יש מקום לבקש את חומרי החקירה בתיקים שנחשפו, יחליט בדבר בית משפט קמא בהתאם לרלוונטיות החומר האמור.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מורה על קבלת ערר העוררת ועל דחיית ערר המשיב.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנתניה בע"ח 35645-11-22 צגה נ' מדינת ישראל ואח' תיק חצוני: 387495/2021 לפני כבוד השופטת, סגנית הנשיא טל אוסטפלד נאוי המבקש/הנאשם גשאו צגה- ע"י ב"כ עו"ד רועי לנג המשיבה/המאשימה מדינת ישראל- ע"י ב"כ עו"ד רוני אלסטר-תביעות נתניה החלטה
כך, טוען המבקש להגנה עצמית, תוך שהוא מכחיש שימוש בפטיש.
בקשה לעיון בחומרי חקירה לאחר ששמעתי את הצדדים, עיינתי בטענותיהם ובחומר החקירה שבמוקד המחלוקת, הגעתי למסקנה כי אין לאפשר למבקש לעיין בגיליון הרישום הפלילי של המתלונן הכולל תיקי מב"ד (להלן: "גיליון הרישום הפלילי").
כלומר, כאשר האפשרות לפגיעה בזכותו של הנאשם להיתגונן אינה מובהקת, יש להעדיף את השמירה על זכותם של העדים לפרטיות ולא ניתן להסתפק בהעלאת טענה ערטילאית לפיה יהיה בחשיפת גיליון המירשם הפלילי כדי לסייע להגנתו.
...
על כן, הבקשה לעיון בחומר חקירה על פי סעיף 74 לחסד"פ נדחית.
סיכומו של דבר כאמור, מדובר במידע רפואי בעניינו של המתלונן החוסה תחת חיסיון רפואי, מידע זה לא מצוי בידי התביעה וגם לא צריך להיות מצוי בידיה משאין למידע זה רלוונטיות לניהול תיק החקירה, כמו כן, התביעה לא קיבלה עמדתו של המתלונן באשר למסירת המידע הרפואי.
בנסיבות אלה, ומשמדובר בבקשה לצו להמצאת מסמכים ומוצגים, הרי שהדיון ביחס לשאלה זו מופנה למותב הדן בתיק העיקרי במסגרת סעיף 108 לחסד"פ. משכך, הבקשה לעיון בחומר החקירה בהתאם לסעיף 74 לחסד"פ נדחית והבקשה בהתאם לסעיף 108 לחוק תידון לפני המותב הדן בתיק העיקרי.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

" עיון ברשום פלילי של עד התביעה באשר לבקשה לעיין ברשום הפלילי של עדי התביעה: בבש"פ 5881/06 שלמה בניזרי נ' מדינת ישראל, (7.2.07) קבעה כבוד השופטת ברלינר: "העדיפות לעולם תהיה לזכותו של הנאשם לנהל משפט הוגן ולמיצוי הגנתו. לפיכך, מקום שהנזק לעד מחשיפת המידע הוא מינימלי או שאינו קיים, או לחלופין, הנזק קיים, אלא שיש חשיבות של ממש לחשיפת העבר להגנתו של הנאשם, מן הראוי לאפשר העיון. מתוך שמקובל עלינו כי אין חקר לתבונתו של סניגור מוכשר, מן הראוי אולי לכלול במסגרת זו גם מקרים שבהם התועלת עבור הנאשם היא בשוליים ולאו דוקא בנתיב המרכזי. עדיין הפיקוח של בית המשפט, מן הדין שיהיה קיים כדי לאזן בין האינטרסים הנוגדים". ראו גם בג"צ 9264/04 מדינת ישראל נ' בית משפט השלום בירושלים (6.6.05).
ואלו המבחנים : הקשר בין שאלת מהימנותו של העד לבין טיב הרישום הפלילי וסוג העבירות הרשומות בגיליונו של העד.
מעיון בחומר החקירה עולה כי המתלונן לא נחקר אודות ארוע זה. בדיון טענה המאשימה כי לדידם מדובר בהגנה עצמית מצד המתלונן ולא בארוע תקיפה נפרד.
...
בבואי ליישם את "מבחן הרלוונטיות" תוך שימוש ב"מבחן השכל הישר", בנסיבות האישום שבפני, מצאתי כי חומר החקירה המבוקש על ידי ב"כ המבקש, הינו רלוונטי לשאלות השנויות במחלוקת בתיק זה. לאחר שעיינתי בגיליון המרשם הפלילי של המתלונן, הגעתי לכלל מסקנה כי ההרשעה האחרונה רלוונטית לאור מועדה וסוג העבירות המיוחסות למתלונן.
לפיכך אני סבורה שיש מקום ליתן להגנה את פרטי הרישום האחרון בלבד של המתלונן מתוך גיליון הרישום הפלילי.
סיכומו של דבר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בתאריך 30.8.22 הוגשה בקשת ב"כ המבקש לעיון בחומר חקירה במסגרתו התבקשה המאשימה להעביר לעיון המבקש גיליון רישום פלילי לרבות מב"דים ותיקים סגורים בעיניינם של עדי התביעה דליה אילוז ודני מלכה.
" בהתייחס לסוגיה שבמחלוקת באשר לבקשה להעברת גיליון ההרשעות הקודמות לידי הנאשם מצאתי כי יש בקביעות בית המשפט העליון בבש"פ 5291/14 יוסף עוקבי נ' מ"י , פורסם במאגרים המשפטיים (24.8.14) כדי להתוות את הדרך גם במקרה שבפניי : "2. העורר פנה לבית המשפט המחוזי בבקשה שהוגשה על יסוד הוראת סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: החסד"פ), בגדרה ביקש כי יתאפשר לו לעיין ברשום הפלילי של המתלונן וכן בחומרים מתוך הליך פלילי שהתנהל בעבר נגד המתלונן במסגרת ת"פ 26737-05-13 בבית המשפט המחוזי בירושלים (להלן: התיק האחר). לטענת העורר, מדובר ב"חומרי חקירה" הרלוואנטיים להגנתו, בעיקר נוכח טענתו להגנה עצמית, שבגדרה הוא מעוניין להוכיח כי המתלונן הוא אדם אלים ומסוכן, הידוע ביחסו האובססיבי לאילנית.
...
כשלעצמי, אני סבורה כי ניתן לאמץ את הקריטריונים שפורטו לעיל אם כי אין מדובר ברשימה סגורה ולא בכל מקרה יתקיימו כל הקריטריונים כאחד.
" מן הכלל אל הפרט : בקשה לעיון בגיליון ההרשעות הקודמות של העדים : לאחר שעיינתי במסמך הרלוונטי שהוצג בפני : "תדפיס מידע פלילי" בעניינה של המתלוננת אילוז מצאתי כי אין באמור בתדפיס זה (ואיני מאשר האם נמצאו בו רישומים כלשהם) כדי רלוונטיות כלשהי להגנת הנאשם ומכאן אני דוחה את הבקשה בעניינה.
לאור האמור לעיל הבקשה מתקבלת באופן חלקי באופן חלקי כאמור לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו