מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עזיבת דירה שכורה עקב אי תיקון מדרגות הכניסה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טוען, כי בהתנהלותם הפרו הנתבעים את סעיפים 6א ו-7 לחוק השכירות והשאילה, תשל"א 1971 (להלן: "חוק השכירות והשאילה"; "החוק") ומעת שלא תוקנו הפגמים, זכאי התובע לתרופות בשל אי תיקון כמובנו בסעיף 9(א) לחוק.
היינו, ביום 1 באוגוסט 2019 חודש ההסכם לשנה נוספת, קרי עד ליום 31 ביולי 2020; ביום 1 באוגוסט 2020 חודש ההסכם לשנה נוספת עד ליום 31 ביולי 2021 או אז הסתיים הסכם השכירות והתובע עזב (תוך שהפר את התחייבותו לצבוע את הדירה, כמו גם את התחייבותו לשלם סך של 3,000 ₪ כחלף אותה צביעה).
כנספח "4" לתע"ר התובע צורפה התכתבות מסרונים בינו לבין נתבעת 3 ממנה עולה, כי: · ביום 16 בפברואר 2020 כתב לה התובע, כי: "ואני עדיין מחכה שתגיעי לראות את הרטיבות בבית והסירחון במדריגות". נתבעת 3 השיבה לו בזו הלשון עוד באותו היום: "הייתי וראיתי וסה [כך במקור] הספיק לי. פשוט השתלטת על הגג. הדשא גרם לנזקים ולא נותן לגג להתיבש ומה בדיוק אתה רוצה שנעשה עם הרטיבות והסירחון?? צריך לתת לגג לקירות ולמדרגות להתיבש זהו. אין לי מה להוסיף. אל תהפוך את הגג למחסן שלך. אין לי כוונות להתפלמס איתך. לא ניצלנו שום דבר. אתה הוא זה שמנצל את טוב לבנו. בבקשה אל תענה". · ביום 10 במרץ 2020, כתב בין התובע לנתבעת 3, כי: "בנוסף עדיין לא הגעת לראות את המצב בבית, רטיבות עובש וליכלוך שלא ניגמר כי הקיר מיתפורר. תמונות מקצה הסלון ובאזור השירותים. בבקשה תתאמי מישהו שיגיע לעשות את התיקונים הנדרשים בבית לפני חג הפסח". · ביום 4 במאי 2020 שב וכתב התובע לנתבעת 3, כי: "שושי עבר יותר מחודש מאז שדיברנו וכלל לא שמעתי ממך. המשק חזר לעבוד כבר לפני כשבועיים ומצב הדירה נשאר בעינו. עובש, היתפוררות של הקירות ולכלוך. אשמח לקבל תשובה אם את מתכוונת לבוא לסדר את זה". · ביום 5 במאי 2020 השיבה הנתבעת 3, כי: "כמו כן אמרתי לך בשיחה הקודמת שיקח בערך כשלושה חודשים עד שהקירות יתיבשו. כך שלפני כן אין שום טעם לבצע תיקונים של טיח או צבע. לגבי העובש- חוזרת שוב על דברי. קח סמרטוט ספוג באקונומיקה נגב את המקומות עם העובש. האקונומיקה עושה שתי פעולות: צורבת את הפטריה ומלבינה את הקיר. ברגע שאנשים בסיכון כמוני יוכלו להסתובב חפשי אגיע לראות. לידיעתך. כפי שאמרתי לך באותה שיחה הדשא הוא זה שגרם לעצירת המים מלהגיע אל המרזבים וגרם להצפת הגג והמדרגות וחדר הכביסה. למעשה אני זו שצריכה לידרוש ממך לתקן את כל הנזקים שנגרמו כתוצאה מהדשא שהנחת על הגג". הינה כי כן, התובע פונה "בזמן אמת", (הגם שלא ברור מדוע אין פניות מחודש דצמבר 2019 או ינואר 2020) ומתריע על הנזילות בדירה, ואילו נתבעת 3 מביעה עמדה לפיה הנזילות הן פועל יוצא של "משטח הדשא" המלאכותי, שהניח התובע על גבי הגג.
יחד עם זאת, בסעיף 18.6 להסכם השכירות ניתנה לתובע אפשרות לעשות שימוש בגג, הגם שלא אפשרות שימוש בלעדית, לאמור: "השוכר מודע ויודע שבקומה ב' של הבניין יש חדר אשר בשימוש של המשכיר בלבד, וכן ישנו גג והמשכיר והוא או מי מטעמו רשאים לבוא ולהכנס לחדר ולגג לפי ראות עיניהם, וכאשר יראו לנכון ללא צורך בתיאום מראש עם השוכר. השוכר רשאי להכנס לגג ולהשתמש בו על אחריותו הבלעדית בלבד". לא הובהר לי בצורה סדורה למי שייך אותו גג; האם לכלל הדיירים או שהוא מוצמד לדירה (דומה שאין מדובר בהצמדה שכן נתבעת 3 תארה את הקושי של אחותה שמתגוררת בדירת הקרקע לתלות כסיבה בגג), ואולם כאמור אין מדובר בחלק מן המושכר ובהתאם לסעיף 18.6 להסכם ניתן למעשה לתובע מעין רישיון שימוש (סוג של "בר רשות"), תוך שהתובע ער לכך, כי גם הנתבעים יכולים לעשות שימוש בגג, כאשר יש בו אף חדר שהוא בשימוש המשכיר בלבד.
...
אני סבור, כי התובע זכאי לקבלת סכום זה, נוכח העובדה שטענותיו בנוגע לרטיבות מוצדקות.
דין התביעה כנגד נתבעת 3 להידחות: נתבעת 3 חתמה על ההסכם כמיופת כוח של הנתבעים 1-2.
גם כאשר ביקשתי ביום בשל הסיכומים לברר מדוע נתבעת 3 הינה בעלת דין נדרשת, לא קיבלתי מענה מספק, מעבר ל-"מישהו צריך לשלם על זה". סוף דבר: התובע זכאי אפוא לקבל פיצוי מהנתבעים 1-2 בסך כולל של 16,500 ₪ כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

יתרה מזו, הנתבע 2 בעצמו מאשר בתצהירו כי הנתבעת 2 חדלה מלהחזיק בדירה עוד בטרם בוטל ההסכם עקב אי תשלום דמי שכירות, ואצטט מסעיף 9 לתצהירו: "הנתבעת עזבה את הדירה עם שתי בנותיי ואני נותרתי בדירה לבדי תוך שאני שומר על נקיונה ותקינות אביזריה" כלומר, הנתבע 2 מודה כי החזיק לבדו בדירה.
הסרת פרגולת החניה מר בקר בתצהירו טוען כי הנתבעים הסירו את פרגולת החניה וכן ביצעו שינוי במדריגות לחניה, כך שעלות שקום המדריגות והפרגולה הנו על סך 6,000 ₪.
בסעיף 39 לתצהירו נימק התובע את טענתו בדבר עוגמת הנפש שנגרמה לו. התובע מציין חמישה גורמים לעוגמת הנפש, והם: בית הרוס, מציאת שוכר חליפי, ניסיון להכניסו לסכסוך שבין הנתבעים לבין עצמם, חובות שהותירו הנתבעים והגשת תביעת פינוי, וכן כי הנתבעת 1 הקשתה אליו לאתר את הנתבע 2.
בנוסף, מדובר בתובע אשר כפי שהעיד, כימעט כלל אינו היה מעורב בהליך השכרת הדירה או בהליך תיקון הנזקים שנתגלו בדירה, וכן היתנהלות הנתבעים בקשר לפינוי הדירה וההליך דנא, הייתה ברובה אל מול באי כוח התובע.
...
בנסיבות אלו, אני סבור כי יש לפסוק הוצאות באופן מתון ועל הצד הנמוך.
על כן, אני פוסק כי הנתבעים ישלמו לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ש"ח כולל מע"מ אשר ישלמו תוך 30 יום מהיום ומיום זה יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין.
ההודעה לצד שלישי שהגיש הנתבע 2 כנגד הנתבעת 1 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

תמצית טיעוני הנתבע עם כניסת הנתבע ומשפחתו לנכס, הם גילו בו ליקויים רבים וחמורים, אותם הבטיח התובע לתקן בהקדם, כך למשל ארון החשמל היה חשוף באופן המסכן עוברים ושבים, המזגן היה רצוף תקלות, מדרגות הכניסה היו שבורות ומסוכנות, המנעולים בנכס היו תקולים באופן שלא אפשרו את נעילתו והיו זכוכיות שבורות בנכס.
או אז, שינה הנתבע את גירסתו וטען: "ת. נכון נכנסנו, כשוכרים לא פתחנו את ארון החשמל, לא עלינו למעלה לבדוק שהבריכה אכן לא שמישה." ( ש' 16-17 ע' 13 לפרוטו') כשהתבקש הנתבע להבהיר, כיצד גירסתו האחרונה כי הם ראו את הליקויים אחרי כניסתם לדירה, מתיישבת עם קודמתה לפיה, הם ראו את הליקויים לפני כניסתם לנכס, חזר בו למעשה הנתבע מגירסתו וטען כי לפני כניסתם לנכס הם לא טרחו לבדוק אותו כראוי.
יחד עם זאת, לא הובא תחשיב כלשהוא המכמת בכסף את עוגמת הנפש שנגרמה לנתבע ככל שנגרמה, בגין אי התאום, לכן מדובר בטענה לכשלון תמורה חלקי בלתי קצוב.
יחד עם זאת, לתצהירה של אשת הנתבע צורף צלום מיסרון מיום 25/05/16 ובו פירוט הליקויים בנכס והתראה שאם לא יתוקנו הליקויים בתוך 21 ימים, הם ייאלצו לעזוב את הנכס.
...
אני מקבל את טענת התובע בעדותו (ש' 9-13 ו-22-26 ע' 11 לפרוטו'), כי מכיוון שהוא אדם עסוק, לא היה באפשרותו לענות לשיחות טלפון של הפונים, ולכן ביקש מאתר "יד 2" להסיר את מספר הטלפון שלו מהמודעה.
מכל מקום, לאור התוצאה הסופית אליה הגעתי מתייתר הצורך לדון בעניין זה. הכרעה לסיכום, טענת הנתבע לכישלון תמורה מלא, לא הוכחה ולכן דינה של התביעה להתקבל.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מקבל את התביעה השיטרית במלואה ומחייב את הנתבע לשלם לתובע הוצאות ושכר טרחת עו"ד בגין בירור ההליך דנן בסך כולל של 1,404 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הנתבע אף בנה שוקת בכניסה לחדר המדריגות דבר שמנעה השכרת הדירה.
מדובר בבניין ישן ביותר; רעוע ואינו מטופח; שתי קומות ובקומה העליונה יושבות זו לצד זו דירת התובע ודירת הנתבעים; בין התאריכים 12.12.2017 עד 17.12.2017 ערכו הנתבעים שפוץ פנים קטן בדירתם ומני אז ובמשך כשנתיים לא ביצעו עבודות שפוץ נוספות; הפסקת העבודות בוצעה על פי הנחיית המהנדס שבקש להמתין עד שיתוקן עמוד לקוי שבנה השכן מויאל שגר בקומה התחתונה והיווה סכנה ממשית לבניין; עבודות השפוץ נעשו לאחר שהיתקבל היתר מהועדה המקומית ובליווי מהנדס.
עד שהשכרתי, עד שהשכרתי לא ניכנס גשם לא מהדוד לא מרעפים שהיו פתוחים, לא משום דבר, הוא כיסה את הברזנט ואחרי איזה חודשיים הוא שם איזה גגון, שכחתי איך הוא קרא לזה, באמת לא ניכנס גשם ולא היה שום דבר.
התובע לא הביא אפילו את הדיירים אשר לטענתו עזבו את הדירה כביכול עקב מעשיהם הנטענים של הנתבעים.
...
לאחר ששמעתי את העדויות בחנתי את המצוגיעם ולקראתי את סיכומי הצדדים באתי למסקנה כי עלי לדחות את התביעה.
התביעה לא הוכחה ועל כן דינה להידחות.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת, שהיא והנתבע נאלצו לעזוב את הדירה לאחר שהנתבע חלה בטרשת נפוצה, מאחר והתקשה לעלות במדריגות הבניין.
לעניין תשלומי הארנונה ודמי וועד הבית, הנתבעת טוענת שהנתבע נהג להיפגש עם התובע מידי חודש בכניסה לבניין ומשלם לו במזומן, וכי התובע הוא זה ששילם את תשלומי הארנונה בכרטיס אשראי וקיבל את הסכום חזרה מהנתבעים במזומן.
ביום 14 במרץ 2018 שלח התובע מכתב לנתבעים (מש/2), בו פירט את חובם בגין אי תשלום דמי שכירות ודרש מהם לפנות את הדירה עד ליום 21 במרץ 2018 (להלן – "מכתב ההתראה").
סבורה אני, כי משהיה זה התובע עצמו שדרש מהנתבעים לפנות את הדירה, אין הוא זכאי לתשלום דמי שכירות בגין התקופה שלאחר יום העזיבה.
זאת ועוד, התובע מודה בכתב התביעה המתוקן שהשכיר את הדירה לאחרים ביום 15 במאי 2018, כשלושה שבועות לאחר שהנתבעים עזבו את הדירה.
...
אמנם, התובע הציג הצעות מחיר וקבלות שונות, אולם אין בכך כדי להרים את נטל ההוכחה הרובץ עליו לעניין זה. לכך יש לצרף את העובדה ששוכנעתי שהתובע היה בדירה ביום העזיבה וממועד זה ועד להגשת השטר לביצוע, לא מצא לנכון לפנות אל הנתבעים בעניין זה כלל.
לעניין הדרישה שהנתבעים ישאו בשכר הטרחה ששילם התובע בקשר עם הבקשה להעברת הדיון מפאת העדר סמכות מקומית - משלא מצא בית המשפט שדן בבקשה לפסוק הוצאות, אין בכוונתי לעשות זאת כעת.
סיכום הנתבעת תשלם לתובע סך של 6,700 ₪ בגין דמי השכירות שעד למועד העזיבה, וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו