בבית-משפט קמא התבררה תביעת המשיבים לפצוי בגין הפרת הסכם שכירות, בשל עזיבת המושכר, דירת מגורים, לפני תום תקופת השכירות החוזית, ללא מתן הודעה מוקדמת של שלושה חודשים, כפי שנקבע בהסכם וללא הסכמת המשיבים לסיום מוקדם של תקופת השכירות.
עם זאת, בהעדר הוכחת גובה הנזק ועלות תקונו בפועל, סבר שאין מקום לפסוק פיצוי על דרך האומדן, הגם שמצא להשית על המבקשת את עלות חוות-הדעת בסך של 1,755 ש"ח. לצד זאת, נקבע כי המבקשת עזבה את המושכר בנגוד להסכם השכירות וללא מתן הודעה בת שלושה חודשים מראש.
...
בתחילתה, נעצר המשיב למשך 5 ימים; ובסופה, הוחלט על סגירת תיק החקירה בעילת "חוסר אשמה".
בית-משפט קמא, לאחר שעיין במכלול החומר הקיים בתיק, לרבות חוות-הדעת ותמונות של מצב המושכר, שמע את הצדדים (ולאחר שדחה את בקשת המבקשת לייצוג בידי עורך-דין) ונתן דעתו לטענותיהם, הגיע לכלל מסקנה כי דין התביעה, להתקבל, בחלקה.
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, בחנתי את פסק הדין ונימוקי בית-משפט קמא, ועיינתי בתיק דלמטה באמצעות מערכת "נט המשפט", הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות בלא צורך בתגובה, וזאת- מכוח סמכותי לפי תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט- 2018.
לעניין הנזקים במושכר – גם כאן, לא שוכנעתי להתערב בקביעותיו העובדתיות של בית-משפט קמא אשר מצא, מנימוקיו, לקבל את טענת המשיבים לקיומם של פגמים במושכר, בין היתר על יסוד תמונות המושכר וגרסאות הצדדים.
לאור האמור, מטעמים אלו, בהתחשב בסכום פסק-הדין, אשר הושת במשורה ובאופן מתון, ומשלא נמצאה טעות גלויה בפסק-הדין המצדיקה התערבות ערכאת הערעור - הבקשה נדחית.