כך וראשית, בכל הנוגע למגוריו במשך 4 שנים לפחות ברציפות עם אמו המנוחה (הדיירת החוזית) קודם לפטירתה – טוען העותר כי בשנת 2001 נפרד מאישתו, אשר אף הוציאה כנגדו צו הרחקה, בגינו נאלץ לשוב להתגורר עם אמו המנוחה בדירה.
שנית, בכל הנוגע לזכאותו של העותר לדיור צבורי – טוען העותר כי בעיניינו, לאור מועד פטירת אמו, ולאור הוראת המעבר לתיקון לחוק הדיור הצבורי משנת 2009 (אשר תפורט להלן), חל על העותר החוק בנוסחו קודם לתיקון, אשר בהתאם לו הדייר יחשב כדייר ממשיך בהתקיים שני תנאים בלבד- האחד שהתגורר עם הדייר החוזי 4 שנים טרם פטירתו והשני שב – 5 השנים שקדמו לפטירת הדייר החוזי לא הייתה בבעלותו דירה או מקרקעין אחרים.
שלישית, אשר לתנאי ולפיו העותר נעדר זכויות בדירה – (אציין כי טענות העותר בעיניין זה משקפות הן את הנטען בעתירה, הן את הנטען בתצהיר רעייתו לשעבר ושטר מכר אשר הוגשו מאוחר להגשת העתירה והן את האמור בהשלמת טיעון משפטי בנושא אשר הוגש ביום 14/3/22 לאחר הדיון בעתירה) פירט העותר כי בשנת 1997, כאשר היה נשוי לרעייתו לשעבר, עבר להתגורר עם בנותיהם בדירה בחולון, אשר נרכשה באמצעות מקדמה אשר שילם אביה המאמץ של רעייתו לשעבר של העותר.
בסעיף 70 לחוק המתקן נקבעו הוראות מעבר כדלקמן:
"(א) הוראות סעיף 3(א) לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, כנוסחו בסעיף 69(2) לחוק זה ימשיכו לחול על מי שביום י"א באב התשס"ט (1 באוגוסט 2009) התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית אם התגורר משך ארבע שנים לפחות, בין אם קודם למועד האמור ובין אם לאחריו, וברציפות, עד למועד שבו נפטר הדייר הזכאי ובילבד שהיה אחד המנויים בהגדרת "דייר ממשיך" במהלך התקופה האמורה.
...
יפות לעניין זה קביעות בית המשפט בעליון בבג"ץ 376/81 משה לוגסי נ' שר התקשורת, לו(2) 449 (1981)):
"כאשר בית-משפט זה בוחן סבירות פעולתה של רשות מינהלית, העוסקת במוטל עליה בתחום סמכויותיה או מפעילה כוחות שהוענקו לה לפי החוק או לפי סדרי המינהל, מקובל על בית-משפט זה מאז ומתמיד כלל גדול: אין הוא פוסק בשאלה, מה הדרך, שהיה נוקט בית המשפט, לו היה ניצב במקומה של הרשות המינהלית והיה מבצע את מה שמוטל עליה או את המסור לסמכותה. בעת הבחינה, אם רשות מינהלית פעלה בסבירות, אין בית המשפט שואל את עצמו, אם גם הוא בעצמו היה נוקט אותה דרך ממש; לא זהות הגישות בין בית המשפט לבין רשות מינהלית היא אבן הבוחן, אשר כל סטייה ממנה מוליכה למסקנה בדבר הקיום של חוסר סבירות. על-מנת להניע את בית המשפט, כי יתערב בפועלה של רשות מינהלית ויפסול אותה, יש תחילה לשכנע את הערכאה השיפוטית, כי פעולתה של הרשות סוטה באופן מהותי וקיצוני מן הסביר, וכי חוסר ההיגיון הטמון בה יורד לשורשו של עניין (בג"צ 596/75[1]; בג"צ 156/75 [2]; בג"צ 1/81 [3]). זאת ועוד, פתרון סביר אינו תמיד אחד ויחיד, וייתכנו חלופות, שכל אחת מהן סבירה כשלעצמה."
עוד יפים לעניין זה דבריה של כב' השופטת (כתוארה אז) חיות בעע"מ 3351/13 אברהם נתנאל נ' חלמיש חברה ממשלתית עירונית לדיור ולשיקום ולהתחדשות שכונות בת"א בע"מ (23.3.14) לפיהם:
"אכן, בית המשפט הנקרא להפעיל ביקורת שיפוטית על החלטת הרשות אינו פועל כ"רשות על" ואל לו להמיר את שיקול דעתה של הרשות בשיקול דעתו שלו.
כך, בעע"מ 2732/14 עופר שניידר נ' משרד הבינוי והשיכון (28.01.2015) נקבע:
"אין בידי לקבל את טענת המערער כי יש לייחס משקל נמוך לדו"חות המעגל ולתצהירי הסבתא. אלה הן ראיות ישירות מזמן אמת באשר למצב העובדתי מושא המחלוקת, ואין לקבל בדיעבד טענות על שיקולים כאלה ואחרים מצד הסבתא להסתרת מידע מעורכי הביקורת, ובמיוחד כאשר זו אינה כבר בין החיים." (שם. בסיפא לסעיף 10 לפסק הדין).
הנני מצפה כי המשיבים יעמדו מאחורי החלטה זו וכי תוקצה לעותר דירה כאמור חלף הדירה אשר עליו לפנות כפועל יוצא מתוצאת פסק דין זה.
סוף דבר;
לאור האמור והמפורט – העתירה נדחית.