בתצהיר התומך בבקשה נטען כי בעת שעורכת הדין המייצגת את המדינה שוחחה עם אחד הרופאים שהיה מעורב בטיפול במנוחה לקראת הגשת הראיות (הוא המצהיר בבקשה), הלה הביע דעתו שבנסיבות המקרה יהא זה נכון לצרף חוות דעת של מומחה ברפואה דחופה.
דיון והכרעה
תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 קובעת: "בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין לשנות או לתקן את כתבי טענותיו בדרך ובתנאים הנראים צודקים, וכל תיקון כזה ייעשה לפי הצורך, כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין. תיקון של טענה עובדתית או הוספתה, טעונים הגשת תצהיר המאמת את העובדות". בפסיקה נקבע כי בית המשפט יגלה גישה ליבראלית לבקשה לתיקון כתב טענות מקום שהתיקון דרוש לבירור השאלות שבאמת שנויות במחלוקת בין בעלי הדין, הבקשה הוגשה בשלב קדם המשפט, ללא שהוי ובתום לב, וניתן לרפא את הפגם באמצעות פסיקת הוצאות.
שנית, קבלת החלטות מצד המדינה נעשית בהליך הוועצות סדור בשרשרת הירארכית של מקבלי החלטות: הרופא שטיפל בניזוק, הנהלת המוסד הרפואי על דרגותיה השונות, הקרן הממשלתית האחראית (ענבל) ועורכי הדין המייצגים.
מאחר שעורכי הדין בתיקי רשלנות רפואית הם "שחקנים חוזרים" ולכן קולגיליים (וככלל יש לברך על כך), על פי רוב הם לא עומדים על פסיקת הוצאות לזכות הלקוח בגין מחדל דיוני או בגין עיכוב בבירור.
...
דיון והכרעה
תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 קובעת: "בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין לשנות או לתקן את כתבי טענותיו בדרך ובתנאים הנראים צודקים, וכל תיקון כזה ייעשה לפי הצורך, כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין. תיקון של טענה עובדתית או הוספתה, טעונים הגשת תצהיר המאמת את העובדות". בפסיקה נקבע כי בית המשפט יגלה גישה ליברלית לבקשה לתיקון כתב טענות מקום שהתיקון דרוש לבירור השאלות שבאמת שנויות במחלוקת בין בעלי הדין, הבקשה הוגשה בשלב קדם המשפט, ללא שיהוי ובתום לב, וניתן לרפא את הפגם באמצעות פסיקת הוצאות.
בנסיבות אלו, אני קובע דיון בנוכחות גורם מוסמך מטעם המדינה שאמון על הטיפול בתיק.
במכלול, הכף נוטה לדחות את הבקשה, וכך אני מורה.
התנהלות זו מצטרפת למכלול, ומחזקת את מסקנתי שאין מקום להיעתר לבקשה.
סוף דבר
מכל המקובץ לעיל, הבקשה נדחית.